Το Μεταναστευτικό και ο Πάπας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διάβασα το αξιόλογο και επεξηγηματικό και στον πλέον αδαή άρθρο του βετεράνου δημοσιογράφου της «Σημερινής», αγαπητού Σάββα Ιακωβίδη, στη «Σ», 12.12.2021, «Μεταναστευτικό – κατοχή – διαφθορά – πανδημία. Και εσείς αλληλοσφάζεστε για την καρέκλα!…», με το οποίο συμφωνώ απόλυτα. Έγραψε μεταξύ άλλων:

«Και ιδού το εξωφρενικό και απαράδεχτο: Μόλις εισβάλουν στο νησί, από τη θάλασσα ή από τα κατεχόμενα, αμέσως δηλώνουν ότι είναι τάχα πολιτικοί πρόσφυγες και αιτούνται ασύλου. Οι παράνομοι μετανάστες είναι περισσότεροι από 50 χιλιάδες. Η Τουρκία κουβάλησε και ξεφόρτωσε κυριολεκτικά στις ελεύθερες περιοχές πάνω από 12 χιλιάδες Αφρικανούς. Η Χλώρακα ξεχείλισε από Σύρους. Στη Δρούσεια απαιτούν λειτουργία τζαμιού. Η εντός των τειχών Λευκωσία γκετοποιείται, αλλοιώνεται, ισλαμοποιείται.

»Η οδός Τρικούπη και πάροδοί της εμφανίζουν εικόνα Βαγδάτης, Καράτσι, Καμπούλ… Σε κάποιους δρόμους είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς τα βράδια. Προ καιρού γράφτηκε, και δεν διαψεύστηκε, ότι συμμορίες Πακιστανών, Σύρων, Αφρικανών και άλλων μοίρασαν τη Λευκωσία σε τέσσερεις τομείς εμπορίας ναρκωτικών και λευκής σαρκός. Καμία αντίδραση…».

Και, όμως, τι παρατηρήθηκε πρόσφατα; Επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την Κύπρο ο Πάπας της Ρώμης, μας είπε κάποια λίγα πράγματα που μας αρέσουν να ακούμε, για τα οποία πανηγυρίζουν δικοί μας στην Κύπρο «ως ιστορική επίσκεψη», και μέσω αυτών πέρασε το κύριο μήνυμά του! Να σιωπήσουμε να «γράφουμε όπως ο Σ. Ιακωβίδης» και να υιοθετήσει η ΚΔ και ο κυπριακός λαός τούς παράνομους μετανάστες! Και, για να μας παραδειγματίσει για το κάλεσμά του, πήρε μαζί του και 50 κουβαλητούς ως καλή χειρονομία!

Δημογραφική αλλοίωση σε μια ΚΔ και τουρκική πολιτική Νιχάτ Ερίμ… Τι είναι αυτά, εξήγησε κανένας στον από τη Ρώμη ερχόμενο μεγαλύτερο πολιτικό του κόσμου;

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ