Η ντροπή των Βρυξελλών: Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν απέναντί τους την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προστατεύει την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), μετέφεραν στις Βρυξέλλες τις αποφάσεις των αφεντικών τους: Των προέδρων και πρωθυπουργών, δηλαδή των ηγετών της ενωμένης Ευρώπης, που υποτίθεται δρα και αντιδρά άμεσα όταν το θέμα αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου…

Και η απόφαση ήταν ότι οι κυρώσεις εναντίον της κατοχικής Τουρκίας δεν βρίσκονταν στον τραπέζι των συζητήσεων των υπουργών Εξωτερικών.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι υπουργοί Εξωτερικών, ζητούσαν (νέες) κυρώσεις για τη Ρωσία, για τη Λευκορωσία και για όλους τους δικτάτορες του κόσμου, εκτός ενός: Του αυταρχικού -όπως πολύ σωστά τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν-, του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν.

  • Τι περίεργα πράγματα; Τάσσονται με τον πιο βρώμικο τρόπο εναντίον ενός κράτους-μέλους, της Κύπρου, και υποστηρίζουν τον θύτη, την Τουρκία. Δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται πάντα η Ελλάδα, η οποία έχει καθαρή θέση σε ότι αφορά την κατοχική δύναμη.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο διότι η Τουρκία παρανομεί μονίμως στο Αιγαίο, στην κυπριακή ΑΟΖ και στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου χωρίς την παραμικρή τιμωρία. Είναι αδιανόητο. Δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους.

Και το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Λευκωσία, αλλά και η Αθήνα, η οποία βρέθηκε εντελώς μόνης της όταν η Τουρκία για πολλές μέρες παρανομούσε στη θάλασσα του Καστελόριζου. Έδωσαν και τότε υποσχέσεις οι Ευρωπαίοι… Ότι θα σταθούν ισχυρά στο πλευρό της Ελλάδας. Έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Στάθηκαν στο πλευρό της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να δώσουν τα χειρότερα μηνύματα στους πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Βεβαίως, κάθε φορά που λέμε τα αυτονόητα για την φιλοτουρκική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σπεύδουν οι έμμισθοι γραφειοκράτες της για να μας απαντήσουν: ότι τάχατες εμείς που τα λέμε είμαστε εθνικιστές και ότι η Ε.Ε. εφαρμόζει δήθεν πολιτική που θα οδηγήσει σε τιμωρία της Τουρκίας. Ιστορίες για αγρίους…

Οι εταίροι μας της Ε.Ε. είναι στην πλειοψηφία τους εναντίον μας και υπέρ της Τουρκίας. Και όσο πιο γρήγορα το αποδεχθούμε, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ερωτούν μερικοί: Και τι θα μπορούσαν να πράξουν η Αθήνα και η Λευκωσία απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση η οποία θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τα στρατηγικά συμφέροντα του Ελληνισμού. Υπάρχει το βέτο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

  • Υλοποιείται η γερμανική πολιτική, η οποία είναι ακραία φιλοτουρκική και ταυτόχρονα ακραία ανθελληνική. Οι Γερμανοί στήνουν συνεχείς παγίδες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Άλλοτε δίνουν έωλες υποσχέσεις, που δυστυχώς πιστεύουν στην Ελλάδα και την Κύπρο για να απογοητευθούν γρήγορα. Είναι μηδενική η προσφορά της Ευρώπης στην στήριξη των εθνικών επιδιώξεων, που στην πραγματικότητα είναι μόνο αμυντικές. Ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος έχουν επεκτατικές προθέσεις, διότι απλούστατα δεν μπορούν.

Κακά τα ψέματα. Αλλά και να μπορούσαν, δεν θα έκαναν ποτέ όσα πράττει η κατοχική δύναμη. Έτσι για να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν υπήρχε περίπτωση να απειλούσαν, να εκβίαζαν και να απαιτούσαν ξένα εδάφη.

Περισσότερο στην Κύπρο και λιγότερο στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι έχουν στήσει ανάρμοστους μηχανισμούς για να προβάλουν την δήθεν ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο νησί. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Τις προάλλες, το γραφείο της Ε.Ε. είχε στείλει εκπροσώπους των ΜΜΕ για ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Πήγαν, δεν είδαν τίποτα, πέρασαν καλά και επέστρεψαν. Και να έβλεπαν κάτι μεμπτό, δεν επρόκειτο να γράψουν στα ΜΜΕ που εκπροσωπούσαν, διότι τα έξοδα ήταν πληρωμένα. Αντίθετα, επειδή τα έξοδα ήταν πληρωμένα, έπρεπε να γράψουν θετικά κείμενα και να δώσουν θετικές ανταποκρίσεις. Τι κατάντια είναι αυτή…

Ένα μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας, τα είχε βάλει με εμένα και τον Φιλελεύθερο, επειδή αποκαλύψαμε τα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, που αποκάλυψαν την αλήθεια για την Τουρκία. Άλλωστε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα είπε «κουκιά καθαρισμένα», που λέμε και στην Κύπρο.

Ούτε τις εγγυήσεις εγκατέλειψε, ούτε τα «επεμβατικά δικαιώματα», ούτε αποδέχθηκε την αποχώρηση του κατοχικού στρατού. Όσα έλεγε ο πρώην Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού ήταν άθλια ψέματα. Όσα έγραψαν τα δημοσιογραφικά τσιράκια της Ε.Ε. ήταν επίσης τα χειρότερα “fake news”.

  • Το έχουμε ξαναπεί: ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θερίζει ότι έσπειρε. Με όλους αυτούς τους τύπους συνεργάστηκε εναντίον όσων για τους γνωστούς ορθούς λόγους δεν ήθελαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

Τώρα στράφηκαν εναντίον του διότι δεν προχώρησε, όπως τους είχε υποσχεθεί, στην αποδοχή φιλοτουρκικής λύσης. Ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Δεν γίνεται να είναι ένας Πρόεδρος υπό εκβιασμό. Ποιοι τον απειλούν και ποιοι τον εκβιάζουν; Και το κυριότερο: Ποιοι βρίσκονται από πίσω τους; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Άστραψε και βρόντηξε ο εξοχότατος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, επειδή του ζητήσαμε -για το καλό του- να βγει καθαρός από αυτές τις απαράδεκτες φήμες που κυκλοφορούν και τον αφορούν. Έγραψε ένα εμπρηστικό μήνυμα στο Twitter χωρίς να το στείλει στον αρμόδιο, που είμαι εγώ. Επειδή σέβομαι τη δεοντολογία μεταφέρω το σχόλιο του, που τον χαρακτηρίζει, βεβαίως, διότι αν και ολόκληρος υπουργός γράφει σαν… Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου… Ας μην το πω. Διαβάστε αγαπητοί αναγνώστες:

“Seriously? Τα παπαγαλάκια με κτυπήματα κάτω από τη μέση! Κάποιοι με πολιτικό ειλικρινή πολιτικό λόγο και κάποιοι με υπόγειο αήθη πόλεμο! @philenewscy που καμία σχέση δεν έχει με την αλήθεια! Η πολιτική θέλει ειλικρίνεια και ντομπροσύνη.

Άλλα ντ’ άλλων, δηλαδή. Ότι καταλάβατε-καταλάβατε: Ασυναρτησίες και καμία ειλικρίνεια και ντομπροσύνη, όπως ζητά ο ίδιος από τους άλλους. Πρέπει να πει σταράτα αν έχει κάνει δηλώσεις σε συγκεκριμένο συγγραφέα εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που τον τίμησε με δύο υπουργεία, στα οποία δεν πέτυχε και πολλά, και εναντίον του Νίκου Κοτζιά, πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2017, στη Γενεύη, έσωσε την Κύπρο. Έχει καταφερθεί εναντίον του κ. Κοτζιά, με τον τρόπο που ισχυρίζεται ο εν λόγω συγγραφέας;

Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες του καφενέ κ. υπουργέ.

Ο κ. Πετρίδης είναι εσχάτως πολύ εκνευρισμένος και κάνει συνέχεια λάθη. Δεν φταίει κανένας αν ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με τις φήμες, λέει δεξιά και αριστερά ότι ο εν λόγω υπουργός «πρόδωσε» την εμπιστοσύνη του… Εμείς μία ερώτηση κάναμε αξιότιμε κ. υπουργέ… Αν ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν.

Εν αναμονή της απάντησής σας, την οποία πάλι θα δημοσιεύσουμε… Α, και με την ευκαιρία «δεν βρέθηκε ακόμα ο άδρωπος που θα μας δέρει»…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Ο Γιώργος Κολοκασίδης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύνθημα του: Είμαστε η πλειοψηφία της σκέψης. Ας γίνουμε η πλειοψηφία της πράξης!

Καθαρός πολιτικός ο κ. Κολοκασίδης. Και τολμηρός καθώς κατεβαίνει στον προεδρικό στίβο χωρίς την υποστήριξη κάποιου κόμματος. Εκτός εάν έχει κάνει συμφωνίες που δεν ανακοινώνει προς το παρόν… 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ