Τουρκία-Πακιστάν συσφίγγουν τις στρατιωτικές τους σχέσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία-Πακιστάν συσφίγγουν τις στρατιωτικές τους σχέσεις.

Ελλάδα & Ινδία πρέπει άμεσα να απαντήσουν με στρατιωτικές ασκήσεις.

Η συνάντηση μεταξύ του υποστράτηγου Veli Tarakci, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων και του αρχηγού του Πακιστανικού Στρατού Στρατηγού Qamar Javed Bajwa πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο του Πακιστανικού στρατού στη περιοχή Rawalpindi.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού, οι δύο στρατιωτικοί έδωσαν έμφαση στη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.

“Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις αδελφικές μας σχέσεις με την Τουρκία, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες στην ιστορία και είναι εδραιωμένες στις πολιτιστικές και θρησκευτικές μας συνάφειες”, είπε ο Πακιστανός Bajwa.

Σχόλιό μου για την συνάντηση

Ελλάδα και Ινδία πρέπει να έρθουν πιο κοντά. Η Τουρκία ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει έναν άξονα με το Πακιστάν και προκαλεί την Ινδία στο Κασμίρ. Η Τουρκία μετατρέπεται σε μία ισλαμική χώρα, όπως και το Πακιστάν.

Επίσης το Ισλαμαμπάντ, βοηθάει την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών, καθώς ο στόχος του Ερντογάν, είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Άρα μιλάμε για δύο χώρες που έχουν κοινά συμφέροντα. Ελλάδα και Ινδία έχουν πολλά κοινά. Έχουν στενούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια, από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Στις μέρες μας, έχουν δύο κοινούς εχθρούς, την Τουρκία και το Πακιστάν.

Πρέπει να συνεργαστούμε στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στον αμυντικό τομέα. Η Ινδία παράγει οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Πρέπει επίσης επίσης να προχωρήσουμε και σε κοινές ασκήσεις.

Η συμμαχία Τουρκίας-Πακιστάν ισχυροποιείται. Οι δύο χώρες διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις με πολεμικά πλοία στην Α. Μεσόγειο. Το Ισλαμαμπάντ επίσης έχει παραγγείλει 4 κορβέτες από την Τουρκία.

Πηγη: twitter @andreasmoun

ΔΗΜΟΦΙΛΗ