Δήμος Αθηναίων: Λεφτά για το Ρουβα υπάρχουν αλλα οχι και για δωρεάν Rapid Test

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν οι πάντες τον… έκραξαν για την ολιγόλεπτη φιέστα αλλαγής του χρόνου στο Λυκαβηττό, για την οποία ξοδεύει περισσότερες από 211.000 ευρώ και καλεί τον Σάκη Ρουβά να εμφανιστεί για 17 λεπτά, ο Κώστας Μπακογιάννης έβγαλε «γλώσσα» και μίλησε για μίζερους.

Τι θα πει άραγε με την καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, πως ενώ η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει, ενώ το κέντρο της Αθήνας «πνίγεται» στα κρούσματα, ο δήμος Αθηναίων του Κώστα Μπακογιάννη σταματά τα δωρεάν rapid test που γίνονταν στις 8 Λέσχες Φιλίας;

Αυτό συμβαίνει από τις 21 Δεκεμβρίου (!) και δεν άλλαξε μετά τα καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων. Και όταν κάποιος θέλει να κλείσει ραντεβού σε ένα από τα δημοτικά ιατρεία; «Δεν υπάρχουν ραντεβού», ακούει.

Η αποκάλυψη αυτή την ώρα που ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει πανάκριβες φιέστες ενώ ο κόσμος κλείνεται σπίτι του γιατί φοβάται να βγει μην κολλήσει ή ήδη έχει κολλήσει, προκαλεί.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Επί μήνες, ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, παρείχε τη δυνατότητα σε χιλιάδες κατοίκους της Αθήνας να κάνουν δωρεάν τα ειδικά (rapid) τεστ αντιγόνου (με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα) στις 8 Λέσχες Φιλίας του δήμου, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Στις αρχές του Νοέμβρη, η διοίκηση του Δήμου, «διαφήμιζε» ότι διευρύνει αυτό το δίκτυο, προσθέτοντας και τα 6 Δημοτικά Ιατρεία για να παρέχεται αυτή η υπηρεσία από 14 πλέον σημεία.

Κι όμως…

Από τις 21 Δεκεμβρίου, τις μέρες που το νέο κύμα της πανδημίας επελαύνει, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα πανελλαδικά και στην Αθήνα, η διενέργεια δωρεάν rapid test διακόπηκε στις 8 Λέσχες Φιλίας, με συνέπεια να εξυπηρετούνται πλέον ελάχιστοι, τη στιγμή που η ανάγκη για διαγνωστικούς ελέγχους γιγαντώθηκε. Μάλιστα, Δημοτικό Ιατρείο δεν υπάρχει καν στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε πληθυσμό…

Τις τελευταίες δύο μέρες, όσοι προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού στα 6 Δημοτικά Ιατρεία, ακούνε την απάντηση ότι «δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού» ή ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού μία εβδομάδα μετά. Ουσιαστικά δηλαδή, στέλνονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, για να το πληρώσουν από την τσέπη τους…

Δεν είναι η πρώτη… Είναι άλλη μία απόδειξη για το ποιες είναι οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Είναι άλλη μια πρόκληση εις βάρος των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων και των κατοίκων της Αθήνας!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ