Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης αποκαλύπτει την συναλλαγή ΗΠΑ – Τουρκίας με φόντο το Καζακστάν και τον East Med

Τα τελευταία γεγονότα στο Καζακστάν, η ενεργοποίηση της μετασοβιετικής αμυντικής συμμαχίας στην οποία ηγείται η Ρωσία, αλλά και ο ρόλος της Τουρκίας, έχουν οδηγήσει σε πλήθος αναλύσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το newsbreak.gr επικοινώνησε με τον εμβληματικού κύρους καθηγητή Ιωάννη Μάζη, διότι παρακολουθώντας διαχρονικά την πορεία και τις αναλύσεις του, θεωρούμε ότι είναι ο πλέον αξιόπιστος και διαθέτει την απαραίτητη οξυδέρκεια για να ξεδιαλύνει το «μίτο» των γεγονότων.

Αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο. Ο Ιωάννης Μάζης μας απάντησε με σαφήνεια και η ανάλυση του δείχνει ότι το κουβάρι ξετυλίγεται και φτάνει μέχρι την πατρίδα μας και φυσικά την Τουρκία.

Τι δήλωσε ο καθηγητής:

Το Καζακστάν ήταν μια ακομη αποτυχημενη προσπαθεια των ΗΠΑ βασει των «κατευθύνσεων Μπρεζίνσκι» προκειμένου να επιτευχθούν οι ακόλουθοι στόχοι:

Πρώτον: Να ελεγχθούν τα τεράστια κοιτάσματα ουρανίου του Καζακστάν, το οποίο είναι στην τέταρτη θέση διεθνώς στην παραγωγή αυτού του πολύτιμου ορυκτού.

Δεύτερον: Για να ελεγχθούν τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Το Καζακστάν είναι στην 10η θέση διεθνώς.

Τρίτον: Για να ελεγχθεί ο δρόμος τροφοδοσίας της Κίνας με φυσικό αέριο απο το Καζακστάν προς Σαγκάη. Η συγκεκριμένη «οδός» περνάει απο το Σιν Γιάνγκ, την περιοχή των τουρκόφωνών Οϊγούρων!

Τέταρτον: Προκειμένου να επιτευχθεί η διάτρηση του «μαλακού υπογάστριου» της Ρωσίας.

Πέμπτον: Η βασική σκοπιμότητα της αναταραχής ήταν η διάλυση του CSTO (του ρωσικού αντι-ΝΑΤΟ) και αντίστοιχη προώθηση του ισλαμιστικού, εχθρικού προς τη Ρωσία στοιχείου, σε ολόκληρο το ρωσικό «near abroad», άρα διάλυση της ισχύος της Ρωσικής Ομοσπονδίας!

Αυτές είναι οι σκοπιμότητες της αναταραχής, τις οποίες μόνο ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης «τολμά» και της αναφέρει χωρίς μισόλογα και υπαινιγμούς. Υπάρχει όμως και συνέχεια.

Για όλες αυτές τις σκοπιμότητες δυστυχώς – όπως αποδεικνύεται – για την Ελλάδα, χρησιμοποιούν ενεργά και την Τουρκία!

Ο καθηγητής μάλιστα, συνδέει άρρηκτα τις εξελίξεις στο Καζακστάν, με το δώρο των ΗΠΑ στην Τουρκία, που δεν είναι άλλο από την ακύρωση του East Med. Αναφέρει μάλιστα, χωρίς περιστροφές την τεράστια ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα:

Οι ΗΠΑ μπορούν και κάνουν δωράκια τυπου East Med στην Τουρκία, ακριβώς επειδή η Αθήνα του κου Μητσοτάκη δεν φρόντισε να διασφαλίσει ως ανταλλάγματα για την «Λεόντειο συμφωνία» που υπέγραψε με τις ΗΠΑ πριν τρεις μήνες! Την MDCA!

Και ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, καταλήγει λέγοντας: «Τόσο αφελείς, ειλικρινά, δεν μας περίμενα»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ