Η πρωτοφανής λαθροχειρία των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι επικίνδυνοι πανηγυρισμοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τραγικό λάθος (;) του πρωθυπουργού και η βρετανική μεθόδευση
Οι πανηγυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης για το άθλιο δημοσίευμα των Times αναφορικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα, υποδεικνύουν μία επικίνδυνη άγνοια για τα τεκταινόμενα. Διότι η θετική αποδοχή μίας τέτοιας λαθροχειρίας, μόνο άγνοια υποδηλώνει. Ούτε καν δόλο.

Γράφουν λοιπόν οι Times αναφερόμενοι στο θέμα: Αυτός ο «γραφειοκρατικός παραλογισμός μπορεί να επιλυθεί γρήγορα με το να πωληθούν τα γλυπτά στην Ελλάδα σε τιμή κόστους. Στην τιμή δηλαδή που τα αγόρασε το βρετανικό Κοινοβούλιο από τον λόρδο Έλγιν!

Δηλαδή οι Βρετανοί με αυτόν τον πονηρό τρόπο, μας καλούν να αναγνωρίσουμε την νομιμότητα της κατοχής των Γλυπτών από το βρετανικό μουσείο! Να δώσουμε την κυριότητα των κλεμμένων θησαυρών των προγόνων μας, στους κλεπταποδόχους Βρετανούς!

Κυρίως όμως, μας καλούν να νομιμοποιήσουμε αυτό το διαχρονικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε ο ιερόσυλος και αρχαιοκάπηλος Έλγιν, καταβάλλοντας μάλιστα αντίστοιχο τίμημα με αυτό της πώλησης των κλοπιμαίων στους κλεπταποδόχους Βρετανούς!

Μην απορείτε πως οι Βρετανοί απέκτησαν αυτό το θράσος. Μετά το τραγικό ατόπημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να προτείνει τον …δανεισμό των γλυπτών από τους κλεπταποδόχους Βρετανούς, είναι απολύτως λογικό οι Βρετανοί να αποθρασυνθούν και να πουν «γιατί να σας τα δανείσουμε, αγοράστε τα»!

Οι πανηγυρισμοί λοιπόν για το δημοσίευμα των Times, είναι έωλοι. Το να συζητήσουμε δε την εξωφρενική πρόταση τους, είναι άκρως επικίνδυνο. Η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να αναγνωρίσει την κυριότητα των γλυπτών από τους κλεπταποδόχους Βρετανούς, πολλώ δε την νομιμότητα της αρχαιοκαπηλίας που διέπραξε ο λόρδος Έλγιν.

Το να βγαίνει όμως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ήδη διαπράξει το ατόπημα της πρότασης περί δανεισμού, και να πανηγυρίζει για το αισχρό αυτό δημοσίευμα, δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι εκτός πραγματικότητας. Κάποιος ας τον συγκρατήσει. Τα ιερά και τα όσια του έθνους, δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης για πρόσκαιρο κομματικό όφελος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ