Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία συναλλαγών με τοπικά νομίσματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τετάρτη, η Κεντρική Τράπεζα των Εμιράτων και η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπέγραψαν διμερή συμφωνία για την ανταλλαγή νομισμάτων μεταξύ του ντιρχάμ των ΗΑΕ και της τουρκικής λίρας, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων των Εμιράτων, WAM.

Η ονομαστική αξία της συμφωνίας ανταλλαγής μεταξύ ΗΑΕ και Τουρκίας είναι 18 δισεκατομμύρια ντιρχάμ και 64 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες.

8AA194BC 449F 4DF5 9B54 3619FECB7E2F

Η συμφωνία στοχεύει στην ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και ισχύει για περίοδο 3 ετών, με δυνατότητα παράτασής της μέσω κοινής συμφωνίας.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Χαλίντ Μπαλάμα, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των Εμιράτων και τον Σιχάντ Κοτζίογλου, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας .

 Σύμφωνα με τον Μπαλάμα «η υπογραφή της συμφωνίας με την Κεντρική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Τουρκίας αντανακλά τη βούληση των δύο χωρών να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία σε χρηματοοικονομικά θέματα, ειδικά στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων».

Ινδικό ΜΜΕ & δυτικό Think Tank, καρφώνουν τον Ερντογάν: Η φιλοδοξία του να γίνει ηγέτης του ισλαμικού κόσμου απέτυχε στο Καζακστάν

Από την πλευρά του, ο Κοτζίογλου είπε: «Η υπογραφόμενη συμφωνία ανταλλαγής επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΑΕ και της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας να προωθήσουν το διμερές εμπόριο σε τοπικά νομίσματα, προκειμένου να προωθηθούν οι οικονομικές και χρηματοοικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας».

Η τρομοκρατική οργάνωση Tablighi Jamaat πίσω από τις ταραχές στο Καζακστάν; Πως συνδέονται ISI και Πακιστανικός Στρατός

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ