Η πανδημία ευκαιρία ισοπέδωσης του ΕΣΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η κ. Μίνα Γκάγκα δεν βρήκε μεγάλη κατανόηση από τους βουλευτές της ΝΔ σε ό,τι αφορά το σχέδιο αλλαγής του ΕΣΥ, ένα σχέδιο που έρχεται από το 2010-12 και το οποίο προβλέπει ένα συνδυασμό ιδιωτικοποίησης και ελέγχου από τους καθηγητές των Ιατρικών Σχολών.

Αυτό που θέλουν να μείνει στο δημόσιο είναι τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπου τα προνόμια των καθηγητών-γιατρών είναι μεγάλα και θα μείνουν στο απυρόβλητο.

Από κεί και πέρα τα άλλα νοσοκομεία θα περιοριστούν ένα σε κάθε Νομό (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης ελπίζουμε).

Τα άλλα, κυρίως τα περιφερειακά νοσοκομεία, θα γίνουν κάτι σαν Κέντρα Υγείας. Όλο όμως το σύστημα θα λειτουργεί στη βάση των ΣΔΙΤ, δηλαδή της συνέργειας με τον ιδιωτικό τομέα. Που σημαίνει ότι το δημόσιο θα αγοράζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα. Καινούργια νοσοκομεία δεν υπάρχει λόγος να γίνουν (ούτε καν παιδιατρικά), θα γίνονται από ιδιώτες και το δημόσιο (απευθείας είτε ως ασφαλιστικά ταμεία) θα αγοράζει από εκεί υπηρεσίες.

Ολα αυτά εν μέσω πανδημίας. Το παράδειγμα του Παίδων Πεντέλης είναι το πλέον χαρακτηριστικό. Οδηγείται σε κλείσιμο με το κόλπο του εμβολιασμού. Ολοι, γονείς και υγιεινομικοί πρωτίστως, καταλαβαίνουμε πού πάει το ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Φ2433 | 22-01-2022 Σελίδα 4 από 2 πράμα. Η κυβέρνηση έχει δει πράγματι την πανδημία ως την μεγάλη ευκαιρία ισοπέδωσης των πάντων. Οταν βγούμε από αυτήν, οι πολίτες θα τρίβουν τα μάτια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ