Σειεται το πανελληνιο – Προτείνουν ακόμη και ημερομηνίες εκλογών στον Μητσοτακη αλλα εκείνος τις απορρίπτει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες εξελίξεις! Η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει την πίεση: «Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα να φύγετε». Στο Μαξίμου πρότειναν μάλιστα και πιθανές ημερομηνίες εκλογών αλλα ο πρωθυπουργός τις απέρριψε καθως νιωθει σιγουρος στη θέση του μετά τα διχιλιαρα που υποσχέθηκε πως θα μοιράσει η Αττικη Οδός.

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Βασίλης Πάλμας

«Πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά» κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας με αιφνίδια παρέμβασή του στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούμενος και με όρθιους τους βουλευτές του κόμματός του κάλεσε πολλές φορές την κυβέρνηση «να φύγετε». «Να φύγετε γιατί δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα, γιατί δεν αξίζει στους πολίτες τόση παρακμή», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας για την πρόταση δυσπιστίας.

Μετά την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ η Βουλή διέκοψε και θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής η συζήτηση η οποία θα ολοκληρωθεί πιθανότατα την Κυριακή. Δηλαδή η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερες από 24 ώρες για να ετοιμαστεί! Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάσθηκε από τον Αλ. Τσίπρα.

«Ζήτησα το λόγο επειδή δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επειδή έχουμε υποχρέωση την απόγνωση και την οργή της πολιτικής πλειοψηφίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής, θέτω την πεποίθησή μου ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Το συντομότερο δυνατό. Πριν να είναι πολύ αργά», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι οριστικά το επιτελικό κράτος», είπε και πρόσθεσε ότι η κακοκαιρία «Ελπίδα» «έθαψε και τις τελευταίες αυταπάτες ότι αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη τους και τις συνέπειες των ιδεοληψιών τους».

«Κάθε ώρα που μιλάμε, κάθε ώρα που περνάει και η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία 4 – 5 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Χάνονται συνάνθρωποί μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν ενισχύατε το ΕΣΥ. Αυτό είναι ένα διαρκές έγκλημα», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας. «Ζήτησα το λόγγο επειδή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που δεν πιστεύουν στο κράτος, αρνούνται να πάρουν μέτρα και έχουν αφήσει την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των συμφερόντων να λυμαίνονται τη ζωή των πολιτών. Διευκολύνουν την κερδοσκοπία αποφασίζοντας εν μέσω ενεργειακής κρίσης να ιδιωτικοποιήσουν τη ΔΕΗ, να μην μειώσουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα, να μην μειώσουν το ΦΠΑ και να μην αυξήσουν τον κατώτατο μισθό», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Η ακρίβεια καλπάζει και οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Και ότι οι πολίτες όταν τους συναντούν δεν τους απαγγέλουν στιχάκια αλλά τους λένε να βγάλουν selfie έξω από τα σουπερμάρκετ» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η τραγική αποτυχία του κράτους σε κάθε μέτωπο που δοκιμάζεται η ασφάλεια παράγει ολοένα και πιο έντονα φαινόμενα», υπογράμμισε και σημείωσε ότι «οδηγούμαστε στην ερντογανοποίηση και ορμπανοιποίηση της πολιτικής ζωής». «Τίποτα καλό και θετικό δεν μπορεί να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό η κοινωνική πλειοψηφία, η πλειοψηφία της λογικής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ