Σάλος στη Γαλλία με αυτο που συνέβη σε 13χρονο αγοράκι – Μήνυση απο την οικογένεια του στην Εταιρεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mήνυση κατά της Pfizer απο γάλλο δικηγόρο για λογαριασμό οικογένειας που το 13χρονο αγοράκι της σχεδόν τυφλώθηκε λίγες μέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.Ο δικηγόρος καταγγέλλει ρήτρα στη σύμβαση με τη Γαλλία που απαλλάσει απο ευθύνες την φαρμακοβιομηχανία

Εχουν καταγραφεί 2822 περιπτώσεις τύφλωσης μετά τον εμβολιασμό σύμφωνα με την ιστοσελίδα φαρμακοεπαγρύπνησης vigiaccess.org

Ο δικηγόρος Eric Lanzarone ισχυρίζεται ότι ένα 13χρονο αγόρι τυφλώθηκε σχεδόν μέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου Pfizer. Καταγγέλλει ρήτρα που καθιστά την εταιρεία ανεύθυνη στα συμβόλαιά της με τη Γαλλία.

Εδώ και αρκετές ημέρες, ο δικηγόρος Eric Lanzarone περιοδεύει τα μέσα ενημέρωσης για να προειδοποιήσει για την περίπτωση ενός από τους πελάτες του, ενός 13χρονου παιδιού που φέρεται να υπέστη σοβαρή παρενέργεια  μετά από ένεση του αντι-Covid από την Pfizer .

Ερωτηθείς από το France 3 στις 29 Ιανουαρίου, ο Eric Lanzarone δήλωσε έτσι ότι «συνελήφθη με έναν Παριζιάνο συνάδελφό του από μια οικογένεια της οποίας το παιδί έχασε το 90% της όρασής του, πέντε ημέρες μετά την ένεση της πρώτης δόσης».

«Για να υπερασπιστούμε τον πελάτη μας, έπρεπε να στραφούμε εναντίον του κατασκευαστή αυτού του εμβολίου που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η Pfizer», προσθέτει πριν αποκαλύψει ότι μετά την εύρεση της σύμβασης «στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής […] εμφανίστηκε ρήτρα που απαλλάσσει ουσιαστικά την εταιρεία Pfizer από κάθε ευθύνη σε περίπτωση εμφάνισης πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών».

Ο δικηγόρος θεωρεί ότι αυτή η ρήτρα “επιβλήθηκε από την Pfizer, η οποία […] χωρίς αυτήν, δεν θα είχε υπογράψει απολύτως τη σύμβαση με τη Γαλλία [και] τα άλλα κράτη μέλη”. «Πιστεύω ότι αυτή η ρήτρα εμφανίζεται σε όλες τις άλλες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με την Pfizer και τις ευρωπαϊκές χώρες», συνεχίζει ο δικηγόρος. «Το ερώτημα που προκύπτει: «Ποιος θα αποζημιώσει το παιδί;».

Σας αφήνω να φανταστείτε την αγωνία της οικογένειάς του και αυτού του 13χρονου εφήβου», υπογραμμίζει. Στο Sud Radio στις 28 Ιανουαρίου, ο δικηγόρος δήλωσε ότι αυτός και ο πελάτης του επρόκειτο να στραφούν «κατά της παραγωγού του εμβολίου, της εταιρείας Pfizer», αλλά εξέφρασε τη λύπη του για την πολυπλοκότητα της διαδικασίας: «Αλλά εδώ είναι που […] είναι ένα δράμα, […] η εταιρεία Pfizer σχετικά με τη ρήτρα ανευθυνότητας που περιέχεται στη σύμβαση […] θα κατατεθεί κατά του Δημοσίου .

Έτσι ανακοίνωσε ότι «νόμιμα», η Pfizer πιθανότατα τότε «θα στραφεί εναντίον του Δημοσίου, το οποίο θα ισχυριστεί ότι η ρήτρα ανευθυνότητας δεν είναι αντίθετη σε αυτήν, [και] η εταιρεία Pfizer θα απαντήσει το ίδιο». Με το ραδιόφωνο, ο Eric Lanzarone εκτίμησε επίσης ότι η διαδικασία θα διαρκούσε χρόνια. Ωστόσο, «ο πελάτης μου, ένας νεαρός έφηβος δεν μπορεί να περιμένει 10 χρόνια, είναι βαριά ανάπηρος και το σπίτι του δεν είναι κατάλληλο», ανησυχεί, επιβεβαιώνοντας ότι το παιδί αυτή τη στιγμή είναι «εκτός σχολείου».

Αν ομολογήσει ότι το Εθνικό Γραφείο Αποζημίωσης Ιατρικών Ατυχημάτων (Oniam) «θα μπορούσε να ήταν μια δυνατότητα να λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα [αλλά] λιγότερες αποζημιώσεις», το Oniam έχει προϋπολογισμό περίπου «15 εκατομμύρια ευρώ». Ωστόσο, ενόψει της ζημιάς που υπέστη ο πελάτης του, ο δικηγόρος υπολόγισε την αποζημίωση «μεταξύ 6 και 7 εκατ. ευρώ».

Τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, ούτε η Pfizer ούτε η γαλλική κυβέρνηση έχουν αντιδράσει στην ανακοίνωση αυτής της διαδικασίας.

En savoir plus sur RT France : https://francais.rt.com/france/95285-covid-19-avocat-attaque-justice-pfizer-vaccin-aurait-rendu-adolescent-malvoyant

ΔΗΜΟΦΙΛΗ