Νίκος Καρανικας: Συνέδριο και οι προτάσεις του προέδρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμφισβητούν κάποια στελέχη την δημοκρατικότητα του Τσίπρα επειδή πρότεινε άμεση και συμμετοχική δημοκρατία στο κόμμα, δηλαδή την εκλογή του, όπως και των κεντρικών οργάνων και αποφάσεων από την βάση του κόμματος.

Ο πανικός φανερώνει αδυναμίες και στη προκειμένη οι σύντροφοι και συντρόφισσες γίνονται παράταιροι της ανανεωτικής δημοκρατικής αριστεράς προβαίνοντας σε δηλώσεις για προεδρικοκεντρικό , προσωποπαγές, αρχηγικό, εγωιστικό, ηγεμονικό και άλλα τόσα όσα για τις προτάσεις του προέδρου.

Λες και ξέχασαν ότι υπήρξαν γραμματείς και πρόεδροι που ήταν εκλεγμένοι από την κεντρική επιτροπή και το πολιτικό γραφείο, αλλά μας προέκυψαν όλα αυτά που φοβούνται ότι θα προκύψουν τώρα με την άμεση και συμμετοχική δημοκρατία και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ντρέπομαι σύντροφοι και συντρόφισσες γιατί αυτό το παράταιρο διατυπώνεται από συντρόφους και συντρόφισσες που σέβομαι και αγαπώ όχι μόνο για τις απόψεις τους και την ανιδιοτελή τους πορεία τόσα χρόνια, αλλά πρωτίστως για το ήθος τους και την αφοσίωσή τους στην υπόθεση της αριστεράς.

Αισθάνομαι έτσι, γιατί συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο με την διεύρυνση της δημοκρατίας και την άμεση συμμετοχή της βάσης (λαϊκής ή κομματικής), στα θεσμικά όργανα του κράτους ή του κόμματος, όσο απαίδευτη – κατά την οποιαδήποτε εξουσία – και αν είναι αυτή η περιβόητη βάση που τόσο φοβάται η οποιαδήποτε νομενκλατούρα της ιδεολογικής φρουράς.

Άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, βάση των δυνατοτήτων, επιθυμιών, ταιριάσματος στα ενδιαφέροντα και διαφορετικής έντασης, με διαδικασίες διαδικτυακές εκτός της διαζώσης, είναι το μέλλον των δημοκρατικών συλλογικοτήτων.

Αρκεί να έχουμε κοινό σκοπό δίχως να είμαστε αμοραλιστές και αυτό είναι αρκετό όταν έχουμε άμεση και συμμετοχική δημοκρατία.
Κάπως έτσι ερμήνευσα τις προτάσεις του προέδρου και γι’αυτό στεναχωριέμαι που ακούω και διαβάζω από πολιτικά μορφωμένους ανθρώπους, πολιτικές υπάρξεις και οχι ιντερνετικά προφίλ, ερμηνείες για αρχηγικό προσωποκεντρικό κόμμα μέσα από συμμετοχικές ανοιχτές διαδικασίες.

ΟΜ Παγκρατίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ karanikas.wordpress.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ