Τορπίλη από την Deutsche Bank που συνιστά στους επενδυτές παρακολούθηση των ελληνικών ομολόγων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χθεσινή εκτόξευση στο 2,55% για το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς ομολόγου προκάλεσε την παρέμβαση της Deutsche Bank, η οποία συμβουλεύει τους επενδυτές να παρακολουθούν τα ελληνικά ομόλογα καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιταχύνει την οπισθοχώρησή της από την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική!

Οι αναλυτές της Deutsche Bank θυμίζουν ότι στα χαμηλά των μέσων του 2021, οι αποδόσεις της ελληνικής 10ετίας είχαν πλησιάσει το 0,5%.

Η Κριστίν Λαγκάρντ με παρέμβαση της χθες προσπάθησε να φρενάρει την άνοδο των   spreads . Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόεδρος της ΕΚΤ στήριξε τα ομόλογα της περιφέρειας.

Όπως γράφει το moneyreview.gr ,οι αναλυτές της Deutsche Bank επισημαίνουν:«Έστω και εάν απέχουμε πολύ από το να βρισκόμαστε σε φάση κρίσης, οι επόμενοι μήνες θα είναι συναρπαστικοί στο να δούμε πόσο μακριά θα μπορέσουν οι κεντρικές τράπεζες να φτάσουν στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού και οι επενδυτές πιστεύουν με μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι πρόκειται να δούμε αρκετές αυξήσεις από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως τους επόμενους μήνες». militaire.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ