Το μεγάλο ρεσάλτο Χατζηδάκη σε περιουσία και διοίκηση του ΕΦΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκλητικό φαγοπότι στήνει ο Χατζηδάκης γύρω από τη μεγάλη περιουσία του ΕΦΚΑ. Με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, ιδρύει μονοπρόσωπη εταιρεία για τη διαχείριση της περιουσίας του ταμείου, ενώ ταυτόχρονα τοποθετεί ιδιώτες «ειδικούς σε παχυλές αμοιβές» στη Διοίκηση του Οργανισμού!

Νέα φλέβα χρυσού για τους «φίλους» ιδιώτες χτύπησε ο επιτυχημένος «εκτελεστής» του σχεδίου της κυβέρνησης για εκποίηση δημόσιου πλούτου προς φιλικά συμφέροντα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Απο το antinews.gr

Μετά τις τεράστιες επιτυχίες του παρελθόντος στο πεδίο της πώλησης της Ολυμπιακής και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ -και της Επικουρικής Ασφάλισης με το νόμο(4826/21) πρόσφατα- ανοίγει τώρα ένα νέο πεδίο κερδοφορίας λαμπρό για ημέτερους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

«Ανοίγουν ορέξεις» με την περιουσία του ΕΦΚΑ

Πρόκειται για 400 ακίνητα αξίας περίπου 1 δις ευρώ του ΕΦΚΑ μαζί και όσα προστίθενται συνεχώς από τις κατασχέσεις για οφειλές εισφορών. Πολλά από αυτά, μάλιστα, αποτελούν εξαιρετικά φιλέτα για τους «αχόρταγους φίλους».

Με την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, γίνεται αμέσως αντιληπτή η προσπάθεια κομματικού ελέγχου του οργανισμού με στόχο το ξεκοκάλισμα της περιουσίας του.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριοπροβλέπει την ίδρυση εταιρείας με μορφή μονοπρόσωπης Α.Ε η οποία θα διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ, κατά βούληση του Διοικητικού Συμβούλιου, το οποίο όμως θα διορίζει ο ίδιος ο υπουργός(!) ( άρθρο 15), και το οποίο Δ.Σ θα ελέγχεται από την ίδια την εταιρεία(!).

Δηλαδή, Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Μονά – ζυγά δικά τους

Ως εκ τούτου, ο άριστος Χατζηδάκης αγνοεί επιδεικτικά το δικαίωμα των κοινωνικών εταίρων -φορείς συνταξιούχων και εργαζόμενων- να συμμετέχουν στη διαχείριση και τον έλεγχο της περιουσίας που αυτοί στο κάτω-κάτω δημιούργησαν.

Το «σατανικό» της υπόθεσης όμως είναι ότι προβλέπεται και αμοιβή στην εν λόγω εταιρεία, η οποία καθορίζεται με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Εταιρείας και του e-Ε.Φ.Κ.Α. Οπότε, ο οργανισμός θα πληρώνει και αμοιβή επειδή του αφαιρείται το δικαίωμα να διαχειριστεί την περιουσία του!!!

Τα λείψανα της κοινής λογικής και της όποιας δημοκρατικής διακυβέρνησης θάβονται κυριολεκτικά κάτω από το θράσος και την αναλγησία της νεοφιλελεύθερης αρπακτικότητας.

Εξάλλου, για την πρόσληψη του προσωπικού στην εταιρεία διαχείρισης πώλησης και εκμίσθωσης της περιουσίας του ΕΦΚΑ, εισάγεται η εφαρμογή της κουτοπόνηρης πατέντας: Προσλήψεις με «τυχόν συνέντευξη» (αρθρο18). Προφανώς για τα μάτια του κόσμου και για τα «κορόιδα» που θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν θέση με βάση τα προσόντα τους, εκτός ρουσφετολίστας.

Παράθυρο για μίζες

Επειδή, όμως η πληθώρα ακινήτων του ΕΦΚΑ (ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, καταστήματα) είναι ένας εξαιρετικός «μεζές» για τα αρπακτικά της αγοράς, ο άριστος Χατζηδάκης άφησε ορθάνοιχτο ένα θεόρατο παράθυρο για μίζες.

Στο σκοπό της εταιρείας προβλέπεται πως το διορισμένο από τον υπουργό Διοικητικό Συμβούλιο, πέρα από αγοραπωλησίες – εκμισθώσεις κλπ, μπορεί να προχωρά και σε δωρεάν παραχωρήσεις (!) για κοινωνικούς σκοπούς, τους οποίους όμως θα κρίνουν και θα αποφασίσουν οι… αυτοελεγχόμενοι!!!

Λεφτά υπάρχουν για τα… Golden Boys

Το δεύτερο σκέλος του προκλητικού ρεσάλτο είναι ο διορισμός ιδιωτών golden boys στη διοίκηση του οργανισμού.

Στην απελπιστικά αργή έκδοση των συντάξεων που έχει προκύψει μετά την ενοποίηση των ταμείων και την υποστελέχωση του οργανισμού, ο άριστος Χατζηδάκης απαντά με «αλεξιπτωτιστές» ιδιώτες στη διοίκηση του οργανισμού (άρθρο 3), και με προκλητικές αμοιβές ύψους έως 8.134,56 ευρώ.

Και βέβαια τα golden boys θα απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία ως ιδιώτες σε θέσεις ευθύνης, οι οποίοι δεν ελέγχονται πειθαρχικά, καθώς δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν δημόσιους υπαλλήλους.

Για να φτάσει πάντως σε αυτή τη μαγική λύση ο άριστος υπουργός πέρασε πρώτα από σαράντα κύματα κατασυκοφαντώντας τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ βαφτίζοντάς τους από ανίκανους έως τεμπέληδες.

Φιάσκα και… δώρα

Στη συνέχεια, ακολούθησε το φιάσκο της ιδέας του «πρότζεκτ μάνατζερ» αξιοποιώντας ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους, πολλοί εκ των οποίων αρνήθηκαν αρχικά να αναλάβουν, στο τέλος όμως έσπασαν όλα τα ρεκόρ ολοκληρώνοντας μόλις… 8 υποθέσεις ως το τέλος του 2021.

Προχώρησε ακόμη σε σύμβαση ύψους 12 εκατ. ευρώ με ταχύτατες διαδικασίες για ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών, αντί να προσλάβει εργαζόμενους που θα μπορούσαν να επιταχύνουν την απόδοση συντάξεων.

Τελικά, ο κ. Χατζηδάκης αναδεικνύεται σταθερά άριστος στις «ειδικές αποστολές» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως για παράδειγμα, όταν ιδιωτικοποίησε την Ολυμπιακή, με «σημαία» το άνοιγμα της αγοράς, όπως έλεγε τότε. Πούλησε κατόπιν την Ολυμπιακή στην Aegean, αυτή όμως έγινε μονοπώλιο (για τέτοιο άνοιγμα αγοράς μιλούν οι άριστοι) ενώ πρόσφατα η κυβέρνηση έσπευσε να ενισχύσει την εταιρεία δίνοντάς της απλόχερα 120 εκατ. γιατί έχασε… κέρδη στην πανδημία!!…

Η σταθερή «αριστεία» Χατζηδάκη επιβεβαιώνεται, άλλωστε, και με τη νομοθέτηση της αγαπημένης του «ευελιξίας» των εργασιακών σχέσεων μαζί με την ποινικοποίηση των απεργιών και της συνδικαλιστικής δράσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ