Διαλογος φωτια της μητέρας των τριών παιδιών απο την Πατρα με δημοσιογράφο: Θα πάω σε ψυχίατρο για το σύνδρομο Μινχάουζεν αν μου ζητηθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη συνέντευξη που έδωσαν χθες, Πέμπτη 17/2, οι γονείς των τριών μικρών κοριτσιών που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια -και η οποία καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό-, η μητέρα των παιδιών επανήλθε με νέες της δηλώσεις. Εμφανίζεται διατεθειμένη να επισκεφθεί ακόμα και ψυχίατρο δήλωσε η ίδια, απαντώντας σχετικά με το σύνδρομο Μινχάουζεν, για το οποίο έχει γίνει λόγος τις τελευταίες ημέρες. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ώρα που έπαιζε στον «αέρα» η μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που έδωσε με τον σύζυγό της.

Τι ειναι το Συνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου που ερευνούν οι αρχές ως πιθανό αίτιο θανάτου των τριών παιδιών στην Πατρα

Προκαλεί εντύπωση πως η οικογένεια είχε στείλει εξώδικα στα Μέσα και είχε ενημερώσει να μην δημοσιεύονται φωτογραφίες των παιδιών, καθώς δεν θέλει να μιλήσει για ό,τι έχει συμβεί.

Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου: Όταν η γονεϊκή αγάπη γίνεται φρικτή ψυχική ασθένεια

«Από τις 29 του μήνα μέχρι σήμερα το μόνο που ακούω είναι: “είσαι φόνισσα, είσαι δολοφόνος, τα σκότωσες, έχεις το τέλειο έγκλημα”. Εντάξει… Πόσο;», είπε, μεταξύ άλλων, η μητέρα των κοριτσιών, στη συνέντευξη που έδωσε χθες, Πέμπτη (17/2) με τον σύζυγό της.

Την ώρα που η μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη «έπαιζε» στον αέρα του Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή στο messenger.

Αυτός είναι ο διάλογός τους:

Κ.Φ.: Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;
Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!
Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;
Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.
Κ.Φ.: Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.
Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.
Κ.Φ.: Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.
Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;
Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.
Ρούλα Π.: Μάλιστα. Όταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.
Κ.Φ.: Ότι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;
Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;
Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;
Ρούλα Π.: Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.
Τι είναι το «Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου»
Σημειώνεται πως το «Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου» οφείλεται σε μια διανοητική διαταραχή όπου τα σωματικά ή ψυχολογικά συμπτώματα προκαλούνται σε άτομα, συνήθως παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες από άλλα άτομα που τα έχουν κάτω από τη φροντίδα τους. Η πιο συνηθισμένη κακοποίηση που υποβάλλονται τα άτομα αυτά είναι η δηλητηρίαση, τα τραύματα και η ασφυξία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ