Αποθέωση της Ελένης Τουλουπάκη στον Άρειο Πάγο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν είσαι μόνη σου» της είπαν έξω από το γραφείο της Ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου.

Στο πλευρό της πρώην Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη βρέθηκαν σήμερα δεκάδες πολίτες στον Άρειο Πάγο, όπου προσήλθε ως κατηγορούμενη για τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο Novartis.

Η εισαγγελική λειτουργός προσήλθε μετά από την κλήση για απολογία που έλαβε από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου η οποία χειρίζεται την υπόθεση μετά την παραπομπή της δικογραφίας με απόφαση των βουλευτών της ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για δήθεν σκευωρία εκ μέρους του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως η Ελένη Τουλουπάκη απομακρύνθηκε τεχνηέντως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω της ενοποίησης της νευραλγικής υπηρεσίας της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με την Οικονομική Εισαγγελία.

Έτσι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ποτέ την έρευνα της για το σκάνδαλο χρηματισμών της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας προς Έλληνες πολιτικούς και γιατρούς…

Η κυρία Τουλουπάκη ζήτησε και έλαβε δεύτερη προθεσμία για τις 16 Μαρτίου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα έχει κληθεί να απολογηθεί ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Έξω από τον Άρειο Πάγο είχαν συγκεντρώθηκε περίπου 30 άτομα που της φώναξαν «δεν είσαι μόνη σου».

Η εισαγγελική λειτουργός τους χαιρέτησε.

Εξερχόμενη από το γραφείο της ανακρίτριας, οι συγκεντρωμένοι την χειροκρότησαν.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αντιμετωπίζει το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας καθώς και άλλες κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, όπως παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Από την πλευρά της η κυρία Τουλουπάκη αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, καταγγέλλοντας την προσπάθεια μετατροπής σε «σκευωρίαNovartis» του σκανδάλου από το οποίο το ελληνικό κράτος ζημιώθηκε πολλά εκατομμύρια ευρώ από τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, με τις ευλογίες πολιτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ