Με εκείνα τα κομμένα πόδια περπατά ακόμη η Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ. Olympia.gr

https://www.olympia.gr › apopsi › m…

Με εκείνα τα κομμένα πόδια περπατά ακόμη η Ελλάδα…

https://www.olympia.gr › apopsi › m…

Του Αντώνη Αντωνά.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΛΑΛΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ …
ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ….
ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΕΜΠΡΟΣ… Ω ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΥΜΝΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΕΣΘΑΙ; ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ … ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ, ΟΙ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΈΣ ΜΑΣ ΕΣΤΙΕΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ … ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ. ΗΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ …
«Ω,παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ‘, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».
Και τι μου θύμισες πατριώτη Δημήτρη … Τι; Μήπως ο ήρωας δημοδιδάσκαλος με τα σακατεμμένα πόδια, έγινε μετά ο καστανάς της πλατείας … ; Διαβάστε … Αληθινή συνταρακτική ιστορία.
Σε μια πλατεία (Μάλλον στην Ομόνοια τότε) κάθε μέρα γίνονταν η έπαρση της σημαίας. Αυτός ο καστανάς κάθε φορά που ο κόσμος ολάκερος της γειτονιάς ή διερχόμενοι, στεκόταν προσοχή (TOTE!) στην έπαρση και την υποστολή της σημαίας, αυτός με επιδεικτικό θα τον έλεγε κανείς τρόπο, δεν σηκωνόταν ποτέ όρθιος.
Απόρησε μια φορά ο αξιωματικός του αγήματος και δεν άντεξε. Έπρεπε να μάθει, γιατί αυτός ο καστανάς δεν έδειχνε καμιά διάθεση να σηκωθεί και κανέναν σεβασμό. Μια μέρα λοιπόν, ξεμάκρυνε από το πλήθος και το απόσπασμα και τον ρώτησε «Γιατί δεν σηκώνεσαι όταν κάνουμε την έπαρση και την υποστολή της σημαίας, δεν σου λέει τίποτα όλο αυτό εσένα ;»
Ο καστανάς γέροντας με τα ψαρά του μαλλιά τότε, γύρισε και τον κοίταξε κι αμέσως με μια φωνή, που έμοιαζε να διατάζει τον αξιωματικό του είπε «Έλα σιμά μου και θα σου δείξω το λόγο!», ο αξιωματικός πλησίασε και τότε ο καστανάς τράβηξε την κουβέρτα, που είχε επάνω της ένα καρφιτσωμένο παράσημο, όμως κάτω από την κουβέρτα δεν υπήρχε τίποτε. Δεν υπήρχαν τα πόδια του, ένα πουκάμισο ή παντελόνι αδειανό, που γράφει ο Σεφέρης.
Τότε ο κακόμοιρος ο αξιωματικός πισωπάτησε απο σεβασμό, τον χαιρέτησε στρατιωτικά και τα μάζεψε και έφυγε. Δεν ξέρω αν την επόμενη μέρα ζήτησε από ντροπή να τον αντικαταστήσουν. Ο καστανάς μετά από λίγα χρόνια δεν ξανάρθε στην πλατεία. Κατέθεσε και το υπόλοιπο σώμα του σε κάποιο νεκροταφείο των Αθηνών. Το σώμα εδώ, τα πόδια κάπου πάνω στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου ….εκεί στο ύψωμα 731 (το οποίο δικαίως ονομάστηκε οι Θερμοπύλες της Πίνδου)

Για αυτό σήμερα μη μιλάτε έτσι εύκολα για ΗΡΩΕΣ…., εσείς ταγοί μας άκαπνοι, που λησμονήσατε …

Φυσικά κανένα κανάλι, καμιά εφημερίδα δεν θα γράψουν ποτέ μήτε για τον ήρωα Συνταγματάρχη Γκίκα Τρίπο. που με ξύλινα πόδια παρέλαυνε στις Εθνικές μας γιορτές, μήτε για τον άγνωστο σε μένα στο όνομα καστανά. ΟΜΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ … ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΚΑΤΑΜΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ, ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ. ΕΜΠΡΟΣ. ( Α! Εμβατήριο, που και αυτό καταργήθηκε..ΗΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!)
Δεν θέλουν να τους γνωρίσετε για να μην υπάρξουν συγκρίσεις με το σημερινό κατάντημα μας ..
ΤΟΤΕ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΑΝΕ …
Τιμής ένεκεν από Αντώνη Αντωνά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ