Οργή του Ισραήλ για ενδεχόμενη προσέγγιση ΗΠΑ – Ιράν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είχε γράψει έγκαιρα το Ολυμπία, μαζί με τον Μαδούρο της Βενεζουέλας, συζητιέται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ η επαναπροσέγγιση με το Ιράν, προκειμένου να αποτελέσει εναλλακτικό προμηθευτή φυσικού αερίου και πετρελαίου έναντι της Ρωσίας.

Είχαμε γράψει συγκεκριμένα ότι ο λόγος που το Ισραήλ τηρεί εξαιρετικά προσεκτική στάση απέναντι στο ουκρανικό, ήταν διότι είχε διαβλέψει έγκαιρα τον κίνδυνο αναβάθμισης του Ιράν. Πράγμα που δεν κάναμε εμείς ως συνήθως, επιτρέποντας την αναβάθμιση της Τουρκίας στο παγκόσμιο στερέωμα με τις επικίνδυνες επιλογές μας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennett λοιπόν και ο υπουργός Εξωτερικών Yair Lapid εξέφρασαν την οργή τους για τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να άρουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν. Σε δηλώσεις τους σήμερα Παρασκευή, ξεκαθάρισαν ότι θεωρούν τις συγκεκριμένες αναφορές «αδιανόητες».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι το κόμμα των δημοκρατικών ήταν αυτό που προωθούσε την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Συμφωνία που είχε τινάξει στον αέρα ο Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ