Κατέρρευσε ο Μπλινκεν διαβάζοντας την συνεντευξη Βαρβιτσιώτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βαρβιτσιώτης θέλει πτώση του Πούτιν με εσωτερική αναταραχή ενώ ο Μπλινκεν ελεγε οτι οι κυρώσεις δεν γίνονται για να πέσει ο Πουτιν.

Δημήτρης Χατζηνικόλας απο το documentonews.gr

Στην Ελληνική Κυβέρνηση έχουν ξεφύγει κυριολεκτικά πλέον βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο όπου θα παρθούν αποφάσεις που θα επηρεάσουν την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.

Είναι χαρακτηριστική η αποκάλυψη της δημοσιογράφου Λάουρα Κέλλυ της «The Hill» η οποία όπως έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter «Πήρα συνέντευξη από τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είπε ότι οι κυρώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο σε βάρος της Ρωσίας «αποσκοπούν στην πτώση του καθεστώτος Πούτιν με εσωτερική αναταραχή»!

Είναι να απορεί κανείς τι ακριβώς θέλει να πετύχει η Κυβέρνηση με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της στο θέμα τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. κρατά μια ελεγχόμενα επικριτική στάση έναντι της Μόσχας.

Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Στη δήλωση αυτή του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτη, απάντησε ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω των δηλώσεων του κ. Βαρβιτσιώτη, σε αμερικανικά μέσα, «γίνεται η μόνη δυτική κυβέρνηση που δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, έχουν στόχο την ανατροπή του Ρώσου Προέδρου».

«Είναι άλλο να στεκόμαστε απέναντι στη Ρωσική εισβολή με ισχυρές κυρώσεις, προκειμένου να τερματιστεί, άλλο ο κ. Μητσοτάκης να εμπλέκει την Ελλάδα άμεσα στον πόλεμο, στέλνοντας πολεμικό υλικό και διατυμπανίζοντας ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων. Και άλλο, ακόμη πιο επικίνδυνο από όλα, να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μέσω του Υπουργού του σε αμερικανικά Μέσα για κυρώσεις με στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης στη Ρωσία, σε αντίθεση μάλιστα μέχρι και με τις δηλώσεις των ΗΠΑ (Μπλίνκεν) που ξεκαθαρίζουν πως «οι κυρώσεις δεν αποσκοπούν σε αλλαγή καθεστώτος» συνέχισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει:

«Οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις Μητσοτάκη στην Ουκρανία θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με το δόγμα του ‘‘τελευταίου Δυτικού προπύργιου προς Ανατολάς’’ γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη, όχι μόνο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τη διεθνή θέση της χώρας, αλλά και για τη θέση της ΕΕ και την διπλωματική προσπάθεια για ειρήνη στην Ουκρανία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ