Παγκοσμιο Σοκ: Ο Μπάιντεν έπαθε Βαρβιτσιώτη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ… Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διόρθωσε ξανά τον Πρόεδρο Μπάιντεν: Είπε ότι δεν κάλεσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, όταν είπε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Πολωνία, είπε πως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, έχουν υπονομεύσει τη δύναμη της Ρωσίας και το νόμισμά της έχει γίνει συντρίμμια: «Ως αποτέλεσμα αυτών των πρωτοφανών κυρώσεων, το ρούβλι σχεδόν αμέσως μετατράπηκε σε συντρίμμια».

Εν μέσω χειροκροτημάτων από τους συγκεντρωμένους, ο Μπάιντεν πρόσθεσε: «Αυτό είναι αλήθεια – χρειάζονται περίπου 200 ρούβλια για να ισούται με ένα δολάριο. Αυτές οι διεθνείς κυρώσεις μειώνουν τη δύναμη της Ρωσίας, την ικανότητά της να ανανεώνει τον στρατό της και την ικανότητά της να προβάλλει ισχύ. Και είναι ο Πούτιν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν που φταίει. Τέλος».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία έχει «αγκαλιάσει τη βία» και επέμεινε: «Απλώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή πρόκληση για την επιλογή της Ρωσίας για πόλεμο. Είναι ένα παράδειγμα μιας από τις παλαιότερες ανθρώπινες παρορμήσεις, που χρησιμοποιεί ωμή βία και παραπληροφόρηση για να ικανοποιήσει μια λαχτάρα για απόλυτη εξουσία και έλεγχο. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια άμεση αμφισβήτηση της βασισμένης σε κανόνες, διεθνούς τάξης, που ιδρύθηκε από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Μπάιντεν τόνισε επίσης ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», απευθύνοντας έκκληση στον ρωσικό λαό ενάντια στη δολοφονία αθώων πολιτών και λέγοντας στην Ουκρανία ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό τους.

Είπε σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε: «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος

δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους και ο Θεός να υπερασπιστεί την ελευθερία μας και ο Θεός να προστατεύει τα στρατεύματά μας».

Μερικοί επικριτές του Μπάιντεν είδαν αυτή την απλή φράση ως επικίνδυνη έκκληση για αλλαγή καθεστώτος, ενώ άλλοι προειδοποιούν αυτούς τους επικριτές να θυμούνται την τάση του Μπάιντεν για αδιάκριτα σχόλια.

Σύμφωνα με το Reuters, ωστόσο, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου έσπευσε να… μπαλώσει τα όσα είπε ο Μπάιντεν, λέγοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ζητούσε αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία με το σχόλιό του.

Πάντως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε στο CNN για την ατάκα Μπάιντεν: «Αυτό δεν πρέπει να το αποφασίσει ο κ. Μπάιντεν. Θα πρέπει να είναι μόνο επιλογή του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Και αναφέροντας τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, είπε: «Ποτέ μα ποτέ μην εγκαταλείπετε την ελπίδα, ποτέ μην αμφιβάλλετε, ποτέ μην κουράζεστε, μην αποθαρρύνεστε ποτέ. Μη φοβάστε».

Ο Μπάιντεν θέλησε να στείλει επίσης ένα μήνυμα στον λαό της Ρωσίας και να πει ότι «δεν είναι ο εχθρός».

Τι είχε συμβεί με τον Βαρβιτσιωτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μαζεύει τα περί ανατροπής του Πούτιν αλλά τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που ανέδειξε την πρωτοφανή δήλωση

Έπρεπε να περάσουν πάνω από 24 ώρες από την επικίνδυνη δήλωσή του σχετικά με την «ανατροπή» του Βλαντίμιρ Πούτιν για να αναγκαστεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να ανασκευάσει. Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αντί να ζητήσει συγγνώμη, τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που ανέδειξε το θέμα.

«Ασφαλώς, οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο καθεστωτική αλλαγή. Για το μέλλον της Ρωσίας θα αποφασίσει κυρίαρχα ο ρωσικός λαός, που επίσης υποφέρει και πληρώνει κι αυτός βαριές συνέπειες λόγω της εισβολής στην Ουκρανία» λέει τώρα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος είχε αναφέρει σε αμερικανικό ΜΜΕ ότι οι κυρώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο εναντίον της Ρωσίας «αποσκοπούν στην ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν με εσωτερική αναταραχή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σε δήλωση που έκανε το βράδυ της Πέμπτης καταφέρεται κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι ο πόλεμος αυτός αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Πούτιν και ότι ο αυταρχισμός είναι ο αντίπαλος της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενοχλήθηκε από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο οποίος τόνιζε μεταξύ άλλων ότι η «σιωπή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη σημαίνει συμφωνία με τα λεγόμενα Βαρβιτσιώτη».

Αναλυτικά η δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα στοχεύουν και προσωπικά τον κ. Πούτιν και την οικογένειά του, τους στενούς του επιτελείς και τον οικονομικό του περίγυρο.

Παράλληλα, η πίεση που ασκείται μέσω των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία έχει ως στόχο να ανεβάσει το πολιτικό και οικονομικό κόστος συνέχισης αυτού του πολέμου.

Ασφαλώς, οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο καθεστωτική αλλαγή. Για το μέλλον της Ρωσίας θα αποφασίσει κυρίαρχα ο ρωσικός λαός, που επίσης υποφέρει και πληρώνει κι αυτός βαριές συνέπειες λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι ο πόλεμος αυτός αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Πούτιν και ότι ο αυταρχισμός είναι ο αντίπαλος της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ