Έφυγε απο τη ζωη ο προπονητής θρύλος, Ίβιτσα Όσιμ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε απο τη ζωη σε ηλικια 81 ετων, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της εθνικής Γιουγκοσλαβίας, Ίβιτσα Όσιμ.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε με τη φανέλα της Ζελιέζνιτσαρ το 1959. Ο Ίβιτσα Όσιμ έγινε ονομαστός για τις πολύ καλές ντρίπλες του και παρέμεινε στη Γιουγκοσλαβία ως το 1970. Αργότερα αγωνίστηκε σε ομάδες στη Γαλλία, όπως η Βαλανσιέν και η Στρασμπούργκ.

Αγωνίστηκε σε 16 αγώνες με τη φανέλα της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1968, όπου η Γιουγκοσλαβία έφτασε μεν στον τελικό, ηττήθηκε όμως από την Ιταλία.

Ως παίκτης αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1968 (χωρίς να μετάσχει στον τελικό και τον επαναληπτικό του με τη γηπεδούχο Ιταλία) και αναδεικνυόμενος 6ος ολυμπιονίκης το 1964 στην Ιαπωνία (σημείωσε 4 γκολ στο ολυμπιακό τουρνουά).

Ως βοηθός προπονητή της εθνικής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στις ΗΠΑ, Επίσης, κατάφερε να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1990, όπου αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Αργεντινή (ο Μαραντόνα αστόχησε, το ίδιο όμως και τρεις Γιουγκοσλάβοι).

Στον πάγκο του «τριφυλλιού» κάθισε για δύο χρόνια (1992-1994). Κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1993, αλλά και του Super Cup την ίδια χρονιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ