Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον Μητσοτακη να παραδίδει το δακτυλίδι της διαδοχής οπως ειχε κανει ο Σημιτης και να δραπετεύει σε ευρωπαϊκό πόστο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φουντώνουν τα σενάρια τις τελευταίες μέρες που θέλουν τον Μητσοτακη να δραπετεύει απο την πρωθυπουργία της χώρας και να μην οδηγεί ο ίδιος τη ΝΔ στις επόμενες εκλογες ώστε να μην ταπεινωθεί καθως ξέρει απο τωρα οτι δεν θα ειναι πρωθυπουργός στην κυβερνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογες, ακόμη και αν η ΝΔ ειναι πρωτο κομμα.

Ο πρωθυπουργός ψάχνει τροπο να ανοίξει τα φτερά του στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε πόστο που ειναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί και με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανια καθως ακόμη και αν σταματήσει αύριο ο πολεμος, η κρίση που εχει προκαλέσει θα κρατήσει χρόνια.

Έχοντας σαν αρχή την λαϊκή ρήση, του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτε και σαν παράδειγμα τον Κωστα Σημίτη σχεδιάζει, αν όλα πάνε καλά, να παραδώσει το δακτυλίδι της διαδοχής στον μετριοπαθή Νίκο Δενδια κατα πάσα πιθανότητα καθως είναι ένα πρόσωπο που θα μπορει να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Μάλιστα συνεργάτες του εκτός απο τον Κωστα Σημίτη φερουν σαν παράδειγμα και την διαδοχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή απο τον Γεώργιο Ραλλη οταν ο Καραμανλης μεταπήδησε στην Προεδρία της Δημοκρατιας.

Βέβαια η επιλογή του Νίκου Δενδια δεν βρίσκει σύμφωνους ηχηρά ονόματα που ονειρεύονται να διαδεχθούν τον Κυριακο Μητσοτακη στην ηγεσία της ΝΔ και προτιμούν να οδηγήσει το κομμα στις εκλογες ο Μητσοτακης ώστε να οδηγηθει σε ταπεινωτική ήττα και να ανοίξει ο δρόμος της διαδοχής.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει το ταξίδι του Κυριακου Μητσοτακη στις ΗΠΑ οπου οι γνωστοί κύκλοι πέραν του Ατλαντικού θα ξεκαθαρίσουν αν θα στηρίξουν μια πιθανή μετάβαση του Έλληνα πρωθυπουργού σε Ευρωπαϊκό πόστο ή θα τον παρατήσουν στην μοίρα του.

kalinda

ΔΗΜΟΦΙΛΗ