Τρομοκρατία κατά των πολιτών για να καλυφθεί η ληστεία στα καύσιμα και το ρεύμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισε πάλι σήμερα από τα κρατικά ΜΜΕ μετάδοση είδησης βαρύγδουπα διατυπωμένης για νέο «ράλι» στις τιμές του πετρελαίου με το μπρεντ ότι ξεπέρασε τα 110$ το βαρέλι. Εδώ ας σημειωθεί ότι υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τι είναι το μπρέντ όπως και το «βαρέλι». Μα όμως όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτή η τιμή έχει και στο παρελθόν ξεπεραστεί και μάλιστα κατά πολύ πιό ψηλά,χωρίς όμως να προκαλέσει ενεργειακές ταραχές όπως οι τρέχουσες. Οι ταραχές προκαλούνται,όπου προκαλούνται, όταν οι λαοί εκλέγουν ακατάλληλους κυβερνήτες. Όλοι γνωρίζουν ότι οι υδρογονάνθρακες λίαν βραδέως παράγονται, και λίαν ταχέως,ιδίως σήμερα, αναλώνονται.

Συνεπώς μοιραία κάποτε θα εξαντληθούν, και επειδή υπάρχουν χώρες παραγωγής/εξαγωγής με μόνο κυρίως έσοδο τα υπό την γή τους κοιτάσματα και από αυτά βιοπορίζονται, θα πρέπει οι λαοί που δεν έχουν, να κάνουν το «κουμάντο»τους εναλλακτικά για να μήν εξαρτώνται εκβιαζόμενοι. Κάτι που δεν έγινε στην Ελλάδα οποία και που τώρα τρέχει να προλάβει.

Το φαιδρόν της ιστορίας είναι ότι ουδείς εκ των εκλεκτών του λαού δεν πρόφερε ένα «έγινε λάθος ,φταίξαμε» αφήνοντας να εννοηθεί πως όλα έτσι έπρεπε να γίνουν, και γι αυτό έγιναν. Τώρα άν άλλοι πληρώνουν και άλλοι τα κονομάνε, «χαλάλι τους». Αυτό ειπώθηκε!!

Τα δε οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν με την ελπίδα ότι θα ανακουφίσουν τις μάζες, είθε να μην συμβεί, θα αποδειχθούν ανεπαρκή και θα αποδειχθεί από την επιδείνωση της κατάστασης, αφού η ΔΕΗ που θα μπορούσε να δώσει την μια κάποια λύση «επαναπατρίζοντας» άμεσα τους επιθυμούντες την εις αυτήν ενεργειακή παλινόστηση, και άμεση επαναφορά τιμολογίων στην προτεραίαν ούτε σκέψη. Και όμως θα ηδύνατο να καλυφθεί η «χασούρα» της ΔΕΗ με κρατική επιδότηση από κονδύλια προερχόμενα από τη διακοπή επιδοτήσεων των ιδιωτικών ΜΜΕ (μεγιστάνες τα κατέχουν. Ούτε που θα το καταλάβουν) όπως και άλλων που ανάγκη δεν έχουν, και να επέλθει η ισορροπία αρχής γενομένης από τα μονοψήφια, σε χιλιάδες,εισοδήματα των πτωχών. Όσον, παλι δε, αφορά την απειλή του: όποιος δεν εξοφλεί δύο λογαριασμούς έχει διακοπή, οποία και παραμένει…….τί να πεί κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ