Τέξας: 15 νεκροί απο εισβολή ενόπλου σε δημοτικό σχολείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες οι εξελίξεις γύρω από το νέο συμβάν με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο ένοπλος δράστης αιματοκύλισε το Robb Elementary School στο Uvalde του Τέξας, με τα ΜΜΕ να κάνουν, πλέον, λόγο για τουλάχιστον 14 μαθητές και έναν δάσκαλο νεκρούς, καθώς και για δεκάδες τραυματίες.

Ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς (αρχικά είχε ανακοινωθεί πως είχε συλληφθεί), είχε «ταμπουρωθεί» εντός του δημοτικού σχολείου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος (φωτό), ο οποίος, αφού σκότωσε τη γιαγιά του, έφυγε για το σχολείο, αποφασισμένος, ως φαίνεται, να «σπείρει» το θάνατο. Μάλιστα, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, κατάφερε να τραυματίσει τουλάχιστον έναν τους.

Αρκετά νωρίτερα υπήρξαν δεκάδες πληροφορίες για οπλισμένο άτομο που άνοιξε πυρ στο Robb Elementary School στο Uvalde, έδρα της ομώνυμης κομητείας του Τέξας, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο δράστης είχε «ταμπουρωθεί» εντός του κτιρίου, έχοντας προηγουμένως πυροβολήσει ένα άτομο.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο σημείο, ενώ η διοίκηση του σχολείου είχε ενημερώσει τους γονείς, πως όλοι οι μαθητές, 600 τον αριθμό, ήταν σώοι και είχαν μεταφερθεί ασφαλείς, μαζί με το προσωπικό, στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης.

Οι Αρχές συνιστούσαν στους πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάσουν στην περιοχή, όσο επικρατούσε συναγερμός, καθώς η αστυνομία είχε ασφαλίσει την περίμετρο, μετά την εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ