Δεν φαντάζεστε ποιον διόρισε ο Χατζηδάκης επικεφαλή της επιθεώρησης εργασίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διορισμός του νέου διοικητή στην Επιθεώρηση Εργασίας προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης.

Οργισμένες αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, προκάλεσε ο διορισμός του Γιώργου Τζιλιβάκη στη θέση του διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας, ο οποίος επελέγη από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, αν και κατετάγη τέταρτος από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης.

Ολα τα κόμματα κατήγγειλαν στημένη και αναξιοκρατική διαδικασία, με τον Κωστή Χατζηδάκη να ισχυρίζεται πως δεν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες και πως «ο υπουργός έχει την ευχέρεια να επιλέγει», ενώ αρνήθηκε να αναφέρει ποιοι ήταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, αν και ρωτήθηκε σχετικώς, επικαλούμενος την… προστασία των προσωπικών τους δεδομένων!

Είχε προηγηθεί το «πυρ ομαδόν» των κομμάτων, με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να επισημαίνει πως «δεν τηρήθηκαν οι τυπικές προϋποθέσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας», ενώ ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε, με τη γνωστή του οξύτητα, πως η διαδικασία πάσχει από ακυρότητα, και αναφέρθηκε σε καταγγελίες του συνυποψηφίου του -και κουμπάρου του Άδωνι Γεωργιάδη– Γιώργου Καταπόδη, ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης «έσπρωξε» τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

«Δεν έχετε αφήσει “γαλάζιο” παλικάρι και γεροντάκι χωρίς καλή αμοιβή» είπε ο ίδιος. Στην καταγγελία Καταπόδη αναφέρθηκε και ο Αντώνης Μυλωνάκης της Ελληνικής Λύσης, ενώ σχετική με τον επίμαχο διορισμό αναφορά έκανε και ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Ολομέλειας. «Ξέρετε ποιος είναι ο Τζιλιβάκης; Είναι διευθυντής της Intrum, των “κορακιών”. Και μου τον βάζετε υπεύθυνο στην Επιθεώρηση Εργασίας;», διερωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Προσχηματικές διαδικασίες

Την ίδια ώρα, οξύτατη κριτική άσκησαν όλα τα κόμματα, με τον Χάρη Καστανίδη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.) να επισημαίνει πως η ψήφος του κόμματός του είναι απολύτως απορριπτική και αρνητική. Ο Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ) σχολίασε πως ο προτεινόμενος υπήρξε «προσωπάρχης» σε εταιρίες που έβαλαν λουκέτο και απέλυσαν κόσμο, ενώ και η Σοφία Σακοράφα (ΜέΡΑ25) κατήγγειλε τις προσχηματικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Πάντως, όσον αφορά της καταγγελίες Καταπόδη περί υπόδειξης του προτεινομένου από το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε πως «ουδέποτε υπήρξε τέτοια συνεννόηση», ενώ και ο ίδιος ο διοικητής της Αρχής ανέφερε πως δεν τον έχει συναντήσει ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ