Ράπισμα στον Μπάιντεν η έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορυφαία βρετανική εφημερίδα φέρνει στο φως την απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για την πραγματική κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο, στο πεδίο της μάχης. Η περιγραφή που κάνει είναι συντριπτική, χαρακτηρίζει την κατάσταση καταστροφική για τον ουκρανικό στρατό και φυσικά εκθέτει την έως τώρα πολιτική του Τζο Μπάιντεν, ειδικά στο πεδίο των στρατιωτικών ενισχύσεων, που αποδεικνύονται απολύτως ανεπαρκείς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχουν βρεθεί σε μια «καταστροφική κατάσταση». Ο ουκρανικός στρατός υφίσταται σοβαρές απώλειες, οι Ουκρανοί μαχητές εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και παραδίδονται, όπως αποκαλύπτει απόρρητη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για την κατάσταση στην Ουκρανία, αναφέρει η βρετανική εφημεριδα Independent.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών στην εμπιστευτική τους έκθεση αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει πολλαπλάσιο πλεονέκτημα έναντι του AFU στον αριθμό των συστημάτων πυροβολικού και συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS). Ακόμα χειρότερα για την Ουκρανία, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο Donbass δεν διαθέτουν αποθέματα πυρομαχικών.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ επέστησαν επίσης την προσοχή στο πλεονέκτημα του ρωσικού στρατού στον αέρα και σημείωσαν την αναποτελεσματικότητα των ουκρανικών αντιαρματικών όπλων, καθώς το πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο της μάχης λόγω της αλλαγής τακτικής των Ρώσων.

1E701BE3 47D4 4F54 AB2D 016D5BAC9E99
Το δημοσίευμα της Ιντιπέντεντ

Λόγω της «καταστροφικής κατάστασης» (Σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που έδωσαν στην ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι αμερικανικές υπηρεσίες), στρατιώτες του ουκρανικού στρατού είτε εγκαταλείπουν τις θέσεις τους είτε αφήνουν τα όπλα και παραδίδονται, σύμφωνα με την απόρρητη εκθεση. Επί του παρόντος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν 550 Ρώσους αιχμαλώτους, ενώ η ρωσική πλευρά κρατά αιχμάλωτους πάνω από 5.600 Ουκρανούς στρατιώτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ