Πρωταθλήτρια στην υπερβάλλουσα θνητότητα η χώρα αλλα ο Πλευρης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης να απολογείται για την υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ελλάδα, που όπως αποκάλυψε η Eurostat, είναι σε υπερβολικά υψηλά ποσοστά, αρκείται στο να δίνει συνεντεύξεις!

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, με 71 από τις 76 περιφέρειας να βρίσκονται στο κόκκινο. Οι φωνές των επιστημόνων που ανησυχούν για τις αυξημένες εισαγωγές και τις υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5, πληθαίνουν, ωστόσο ο υπουργός Υγείας, εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός μάλιστα πως υπερασπίζεται την άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Η αύξηση των κρουσμάτων είναι απολύτως ελεγχόμενη», ενώ ερωτηθείς για το αν ήταν πρόωρη η άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που ήραμε τα μέτρα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας ο κορωνοϊός λειτουργεί με κύματα: «Παρακολουθούμε την πορεία του κάθε κύματος. Όπου υπήρχε κύμα στους θερινούς μήνες, κατά βάση ήταν πιο ήπιο, αλλά δεν είχε βαριές νοσηλείες», είπε.

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης εκτίμησε ότι «το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορωνοϊό και ούτε αναμένει ότι θα έχει τους θερινούς μήνες αύξηση στις νοσηλείες». Επίσης έκρινε ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να επανέλθουν μέτρα διότι μας απασχολούν τα κρούσματα σε συνδυασμό με την πίεση στο ΕΣΥ».

«Φάση συνύπαρξης με τον ιό», με πάνω από 30.000 νεκρούς

Όσον αφορά στο γεγονός ότι τα κρούσματα εχθές ξεπέρασαν τις 12.000, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως οφείλεται στον μεγάλο αριθμό τεστ, στον αυξημένο αριθμό τουριστών και στο ότι υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του ιού.

«Η σύσταση είναι όταν βρισκόμαστε σε χώρους με έντονο συγχρωτισμό πρέπει να φοράμε μάσκα και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

«Έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό» είπε ο υπουργός Υγείας αναφέροντας ότι οι μεταλλάξεις Όμικρον δεν έχουν την ίδια πίεση για το ΕΣΥ όπως η Δέλτα. «Μέτρα μπορεί να υπάρξουν, αλλά δεν θα είναι οριζόντια, όπως είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας», συμπλήρωσε.

«Θέλω να πιστεύω ότι η πορεία που θα έχει η πανδημία θα είναι τέτοια που ναι μεν θα πιέσει, αλλά δε θα χρειαστεί να πάμε σε κάτι που θα παραπέμπει στους περιορισμούς που είχαμε», ανέφερε.

Σχετικά με τα εμβόλια τόνισε ότι είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί ενισχυτική δόση, αλλά είναι ακόμη άγνωστο αν αυτό θα αφορά το σύνολο του πληθυσμού τονίζοντας ότι «θα θέλαμε να πάμε σε λογική εποχικού εμβολίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ