Novartis: Τι ήθελε να ξεπλύνει ο Σαμαράς με τη δήθεν σκευωρία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασικός εμπνευστής του μυθεύματος περί πολιτικής σκευωρίας γύρω από το σκάνδαλο Novartis, το οποίο κατέρρευσε με πάταγο μετά το απαλλακτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά και γύρω από αυτό της «λίστας Λαγκάρντ» έχει αποδειχθεί πλέον πως ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το δικό του πρόσωπο έχουν φωτίσει οι πρωτομάστορες της δήθεν σκευωρίας.

Το έχει αναφέρει απροκάλυπτα ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βιβλίο του «Απόπειρα Δολοφονίας», στο οποίο περιγράφει πώς στήθηκε το «πλυντήριο» σκανδάλων που ονομάστηκε… σκευωρία. Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. επισημαίνει με τεράστια περηφάνια στο κακό λογοτεχνικά πόνημά του πως μετείχε σε συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να στηθεί η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία παρέπεμψε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Το έχει αναφέρει, όμως, και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στις απειλές που εκτόξευσε στον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη το 2018, προκειμένου να τον αποτρέψει από το να καταθέτει στις εισαγγελικές Αρχές για το σκάνδαλο Novartis, όταν ο τελευταίος διατηρούσε ακόμη το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο διοικητής της ΤτΕ, σύμφωνα με όσα έχει πει ο Μανιαδάκης τόσο στους εισαγγελείς όσο και στον εκδότη του «Documento» Κώστα Βαξεβάνη, είχε πει με σαφήνεια πως Σαμαράς – Βενιζέλος – Γεωργιάδης ήταν μία τριάδα. Σε αυτή την τριάδα καθένας είχε τον ρόλο του: ο Βενιζέλος είχε αναλάβει να εμπνευστεί το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα ψηφιζόταν όταν η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε την εξουσία προκειμένου να στηθεί το σενάριο της σκευωρίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε τον ρόλο του… καρπαζοεισπράκτορα και του λαγού. Και, φυσικά, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο βασικός δημιουργός όλης της αρχιτεκτονικής τού σχεδίου. Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ