Οι προσεχείς ιταλικές εκλογές και το νέο κυβερνητικό σχήμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Maurizio Blondet ειδικός ανταποκριτής στο Oggi, στο Giornale, στο Avvenire, στο La Padania, διευθυντής  του τριμηνιαίου περιοδικό  Certamen, επίσης διευθυντής του διαδικτυακού περιοδικού Effedieffe.com, μιλάει στον Απόστολο Αποστόλου για τις πιθανές εξελίξεις των ιταλικών εκλογών και τις επερχόμενες ιταλικές εξουσίες που θα προκύψουν.

60FC60F1 DA0E 48F5 9E44 79B13275930F

Ο ιταλικός λαός ψηφίζει στις 25 Σεπτεμβρίου, με μια «καινοτομία», τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και των γερουσιαστών, που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο του 2020 αυτό θα αλλάξει την εκλογική γεωγραφία; Τι  περιμένουμε με αυτήν την αλλαγή;

Η μείωση του αριθμού των αναπληρωτών ανήκει στο παρελθόν  θεωρείται λήξαν αποτέλεσε ουσιαστικά ένα πρόγραμμά εντελώς παράλογο “αθεράπευτα παράλογο». Τώρα το πρόβλημα που έχει προκύψει  είναι διαφορετικό: Ο Ντράγκι ουσιαστικά δεν εγκατέλειψε την εξουσία: με την «επικαιρότητα»,  δηλαδή μέχρι να διοριστεί η νέα κυβέρνηση ο Ντράγκι να παραμείνει στην εξουσία, παραδόξως μπορεί να κάνει ότι θέλει για να εφαρμόσει το πρόγραμμα euro-WEF (πρόγραμμα Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Ευρώ) χωρίς την ψήφο του κοινοβουλίου. Ο Ντράγκι δεν έχει παραιτηθεί από την «εξουσία», και έχει παραδώσει την ευθύνη για τις αθλιότητες που θα ακολουθήσουν και θα επιβληθούν στην Ιταλία στην ΕΕ  –πάντα βέβαια με τη γερμανική σφραγίδα αλλά και στην ΕΚΤ που ενδιαφέρεται για τα spreads και καθοδηγεί το δημόσιο χρέος μας: με το οποίο θέλει να μας «θεραπεύσει» η ΕΕ με αυστηρή λιτότητα με περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, ενώ η χώρα χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο. Αλλά όσο μένεις στο ευρώ δεν έχεις άλλες επιλογές. Το ευρώ είναι δομικά αποπληθωριστικό και ουδόλως αναπτυξιακό. Η Ιταλία με το ευρώ έχει χρεωθεί  είκοσι χρόνια οικονομικής αποτυχία παρά το γεγονός ότι μιλούνκάποιοι για ανάπτυξη, το γεγονός ότι οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί, αντιθέτως χαμηλώνουν το αποδεικνύει.

 Θα υπάρξουν εκλογικές συμμαχίες;

Σίγουρα, με τους ΣαλβίνιΜελόνιΜπερλουσκόνι: αλλά θα μείνουν υπό σκλαβιά από αυτό που αποκαλούμε “εξωτερικός περιορισμός”: Η ΕE είναι σαν μια ξένη κυβέρνηση που μας δένει χειροπόδαρα, μετά υπάρχει το ΝΑΤΟ που μας έχει επιβάλει τη διακοπή της ρωσικής ενεργειακής ροής, μετά υπάρχουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες που παρακολουθούν τον ατλαντισμό μας και θα μας καταπιούν όποτε το θελήσουν. Θα επαναφέρουν  με άλλο τρόπο «την έκτακτη ανάγκη του Coovid», ήδη οι  τηλεοράσεις το διατυμπανίζουν: πρόκειται για έναν άλλο εμβολισμό  νέου τύπου μέτρων που θα γίνει υποχρεωτικός για όλους. Με τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης η δικτατορία θα είναι πλήρης.


Είναι πιθανή η περίπτωση μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης μετά  εκλογές; Δηλαδή μια συμμαχία
ΣαλβίνιΜελόνιΜπερλουσκόνι; Εφόσον η κεντροδεξιά κερδίζει το 60% των μονοβουλευτικών περιφερειών, αποκτά την απόλυτη πλειοψηφία στις δύο Βουλές.

…. Σου φαίνεται ότι θα αφήσουν την κεντροδεξιά να ασκήσει εξουσία; Θα εφεύρουν τα πάντα ώστε  κάτι τέτοιο να το αποτρέψουν: ακόμη και έναν πόλεμο εμφύλιος μπορούν να δρομολογήσουν με το Δημοκρατικό Κόμμα. Είναι βέβαιο πλέον ότι δεν ζούμε σε εποχές «νορμάλ»! Βρισκόμαστε κάτω από μια άνευ προηγουμένου δικτατορία, που αυτοαποκαλείται «δημοκρατία» – με γενοκτονικό πρόγραμμα.

Μια κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Ιταλία μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις των δυνάμεις στην Ευρώπη;

Μπορεί  να συμβεί κάτι άλλο, η Ευρώπη να καταρρεύσει πολύ  πριν από μόνη της …

Μετάφραση: Απόστολος Αποστόλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ