Τα σκυλιά ως κομπάρσοι ανάλγητων και τα παιδιά ως είδος προς εξαφάνιση…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίμα! Καθημερινά πληθαίνουν οι επιθέσεις σκύλων σε πάσης ηλικίας ανυποψίαστους. Κατά κανόνα την πληρώνουν παιδιά.

Έχουν καταγγελθεί και καταγγέλουν τα περιστατικά στα ΜΜΕ έγκυροι αρθρογράφοι.

Όμως τί οφελεί αφού οι ιδιοκτήτες είναι αυτοί που επιτρέπουν στους σκύλους να επιτίθενται;

Ποιος θυμάται τις σπαρακτικές κραυγές της μάνας που το παιδί της σκοτώθηκε από Ροτβάιλερ, αλλά ο «ευυπόληπτος» ιδιοκτήτης κυκλοφορεί ελεύθερος;

Τελικά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι το πόσα πολλά πλεονεκτήματα έχουν αποκτήσει οι σκύλους κατέχοντες εις βάρος των υπολοίπων πολιτών.

Καμπάνιες του τύπου « αποκτήστε, υιοθετήστε σκυλάκι» υπερισχύουν πλέον του αποκτήστε παιδάκι. Φυσικά και η υιοθεσία ενός αδέσποτου, εφόσον γίνεται με αγάπη και όχι για λόγους πολιτικού marketing, είναι μία απόλυτα ευγενής επιλογή. Όχι όμως όταν γίνεται με πολιτική υποκρισία για να επιβεβαιώσει αυτή την παρακμή.

Το παράδειγμα το παρακμιακό σήμερα το ζούμε και στα ύπατα αξιώματα της «άνευ αδιεξόδων» Δημοκρατίας μας με καραμπινάτο τον εκ των αδέσποτων Πίνατ του Μητσοτάκη, που τον απόκτησε για να γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του, μιμούμενος κάποιους ηγέτες που φωτογραφίστηκαν εν ώρα περιπάτου με το κατοικίδιό τους, και ποτέ μέσα σε Προεδρικό Μέγαρο.

Η εκστρατεία λοιπόν βάλε και εσύ σκύλο στον χώρο σου, κατέστη σύνθημα. Αρκεί να μην υπάρχει το παιδί σου και «υποτιμάται» η επισημότητα του Μεγάρου.

Εκεί καταντήσαμε. Τώρα αν μαυτά και μαυτά και κάτι άλλα κ α τ α ν τ ή σ α μ ε είδος προς εξαφάνιση, δεν πειράζει. Οι βιολόγοι του μέλλοντος θα μας επαναφέρουν. Εδώ επανέφεραν τα Ιγκουάνα στα Γκαλαπάγκος, με εμάς θα δυσκολευτούν!

Κάπου στά ψιλά πέρασε η πρωτοφανής μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας σε ….τόσα χρόνια. Ακούστηκε ενδιαφέρον τι από κυβερνητικό τινα; Αν ναι, ας δημοσιευτεί να το μάθουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ