Έντιμοι αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν διότι «μιλούσαν άσχημα για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο τηλέφωνο»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Θάνου Σωτήρη απο το astinomiko.gr

Πράξη Νομοθετικού Περιχεομένου με την οποία θα τεθούν «αυστηρότερες δικλίδες σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις» από την ΕΥΠ, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά τις έκτακτες δηλώσεις του αναφορικά με την υπόθεση-βόμβα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Δεν θα σταθούμε, επί του παρόντος, σε αυτή καθαυτή την υπόθεση. Αναμένουμε την ενημέρωση του κ. Ανδρουλάκη από τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ, αλλά και την μάχη που θα δοθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα.

Σε αυτή την φάση θα θέλαμε να σημειώσουμε πως δεν έχει μόνο η ΕΥΠ «κοριό», δεν παρακολουθεί μόνο η ΕΥΠ τηλέφωνα και άλλες επικοινωνίες κάτω από την μαύρη και αδιαφανή ομπρέλα των λόγων «εθνικής ασφάλειας». Ακριβώς το ίδιο κάνει και η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Αστυνομίας, με υπερσύγχρονα μηχανήματα από το άβατό της στο Περιστέρι. Και τα στατιστικά αναφέρουν πως εκεί γίνονται πολύ περισσότερες «επισυνδέσεις» απ΄ ότι στον «κοριό» της ΕΥΠ.

Όσοι, για οποιονδήποτέ λόγο, έχουν στην τηλεφωνική τους συσκευή καταχωρημένα τηλέφωνα αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα παρατήρησαν σίγουρα, τα τελευταία 2 χρόνια, την συνεχή «μετακίνηση» των αριθμών αυτών από την μια εφαρμογή «ασφαλούς επικοινωνίας» στην επόμενη, από το viber στο WhatsApp και από εκεί στο Signal και ούτω καθεξής! Παράλληλα οι ασχολούμενοι με το αστυνομικό ρεπορτάζ δημοσιογράφοι γνωρίζουμε άπαντες, πως οι αστυνομικοί όχι απλά δεν μιλούν σε συμβατικό τηλέφωνο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ούτε καν απαντούν! Και βέβαια είναι γνωστές περιπτώσεις ανώτατων αξιωματικών που είδαν την πόρτα εξόδου από το σώμα κατά τις τακτικές κρίσεις των τριών τελευταίων ετών, γιατί όπως τους ενημέρωσαν ανεπίσημα, «μιλούσαν άσχημα για συγκεκριμένα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο τηλέφωνο»!!

Όπως και κάποιες άλλες περιπτώσεις αξιωματικών που δέχθηκαν προ κρίσεων την επίσκεψη συγκεκριμένου συναδέλφου τους, ο οποίος γνώριζε τι λένε και τι δεν λένε στις επικοινωνίες τους.

Όμως αυτά είναι στοιχεία του ρεπορτάζ και συζητήσεων με πηγές που δεν πρόκειται, υποθέτουμε, να επιβεβαιώσουν εύκολα όλα τα παραπάνω.

Επί του πρακτέου και επισήμως, ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε πως θεωρεί πλέον απαραίτητο τον έλεγχο και την θεσμική θωράκιση της λειτουργίας του «κοριού» της ΕΥΠ.

Μήπως θα έπρεπε οι ίδιες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου να συμπεριλάβουν και τον «αστυνομικό κοριό»; Έναν «κοριό» που πολλοί, εντός και εκτός της Ελληνικής Αστυνομίας, λένε πως τσιμπάει πολύ πιο οδυνηρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ