Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ο θάνατος σου η ζωη μου, ας το εορτάσουμε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διεθνείς Λατινικές (εκ)φράσεις, για την σωστή κατανόηση της ειδησεογραφίας

του Χρυσόστομου Τσιρίδη"urbi et orbi". Ευλογία του Πάπα ισχυρή...

Παιχνίδι φωτιάς

Η Τουρκία επανέρχεται και υποδαυλίζει τη σταθερότητα στην ανατολική...

Να σταματήσουμε να χαρίζουμε τον Πούτιν στον Ερντογάν

Η επίσκεψη Σάλιβαν στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον...

Θα μετράνε «ψήφο-ψήφο τον καημό τους»

Καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις προσεχείς βουλευτικές...

Μέχρι πού φθάνει η τρέλα του Ερντογάν;

Του Μάρκου ΤρούληΗ «ερώτηση του ενός εκατομμυρίου»: Μέχρι πού...

Εθνικοί μειοδότες

Ξαφνικά ήρθε επιφοίτηση στα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ και «είδαν» ότι...

Αναζητείται κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το ισχύοντα νόμο που οριοθετεί την υφαλοκρηπίδα μας

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη Κυκλοφορεί τελευταία χάρτης, με βάση...

Γιώργος Βενετσανος: Αίσωπος και Ερντογάν

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος«Αἴλουρος, συλλαβὼν ἀλεκτρυόνα, μετ’ εὐλόγου τοῦτον...

Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» μας;

«Ό,τι κάμομε, θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχουμε...

Συμφιλίωση

     ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ Όταν επιτέλους έγινα φίλος με τον εαυτό...

Η κυνική πολιτική εκτέλεση της π.Προέδρου και Πρωθυπουργού κ.Θάνου και η δικαστική Ανάστασή της

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςΗ δημοσιογραφική έρευνα,ένα ρεπορτάζ μπορεί...

Ολοταχώς για παγκόσμιο πόλεμο – αίτημα στο ΝΑΤΟ υποβάλει ο Ζελένσκι

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σε απάντηση του διαγγέλματος Πούτιν...

Θυμογράφημα από Μ.Ρ.

Ποιός αλήθεια από τους πολιτικούς νοιάζεται για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών και για εθνικές καταστροφές;

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η φωτογραφία της Γερμανίδας υπουργού Εσωτερικών η οποία από το εμπόλεμο Κίεβο ποζάρει με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι.

Στη φωτογραφία εικονίζονται πέρα από την Νάνσι Φέζερ (SPD) και τον υπουργό Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ (SPD) και η Γερμανίδα πρεσβευτής στο Κίεβο ΆνκαΦελντχούζεν αλλά και ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, όλοι με ποτήρι στο χέρι και πλατιά χαμόγελα.

Μία Ευρώπη, που ματώνει για να πίνουν σαμπάνιες Γερμανοί αξιωματούχοι στο Κίεβο…

Επ ευκαιρία συμπληρώνω …Και μια ημικατεχόμενη Κύπρος, που στην υγειά της πίνουν οι συμμετέχοντες στην πολυτελή δεξίωση για την Δημοκρατία στην Ελλάδα, εν τη απουσία Κυπριακών φορέων νεκρών και αγνοουμένων …Η ιστορική σύγκριση είναι πραγματικά εφιαλτική.

Και η Ελληνική Κύπρος μέχρι σήμερα ματώνει, αλλά πολυτελής πανηγυρική δεξίωση γίνεται κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου στο Προεδρικό μεταξύ αστακού και ακριβού κρασιού… για να «εορτασθεί» η έλευση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα….

Εν μέσω Εθνικής καταστροφής τίποτα δεν εορτάζεται … και αν κάποιοι θέλουν να τιμήσουν την Δημοκρατία, που οι χείμαροι αίματος της Κύπρου έφερε υπάρχουν και φιλολογικές απλές και ταπεινές εθνικές εκδηλώσεις.

Στις 20 Ιουλίου – 24 Ιουλίου 1974 και εν συνεχεία 14η-15η Αυγούστου, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ 6000 άμαχοι και αιχμάλωτοι δολοφονήθηκαν, 1619 Αγνοούμενοι, άνω των 200000 εκτοπισμένοι πρόσφυγες, 850 όμηροι γυναίκες κακοποιημένες, , 30000 Εγκλωβισμένοι άμαχοι.. 550 εκκλησίες συλήθηκαν ….Όλοι οι πολιτιστικοί θησαυροί, μνημεία, μουσεία, θησαυροφυλάκια, τράπεζες, ιερά χριστιανικά σκεύη, από όλες τις εκκλησίες λεηλατήθηκαν. Ακόμη και ο οικιακός εξοπλισμός των νοικοκυρεμένων κατεχόμενων κυπριακών σπιτιών, μεταφέρθηκε στην Τουρκία …Πλήρης λαφυραγωγία, σύληση, βανδαλισμοί και … κλεψιές από τους βαρβάρους. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο…. Οι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού είχαν τον πρώτο λόγο…. στα λάφυρα….Ήρθαν πένητες και έφυγαν εκατομμυριούχοι….. Οι δε στρατιώτες γιουρούκηδες, σαν κοράκια δεν άφηναν τίποτα στους αιχμαλώτους στρατιώτες και αμάχους … αλλά και στους νεκρούς…..

Ας το γιορτάσουμε λοιπόν …
Αφού το προδοτικό πραξικόπημα άνοιξε την Κερκόπορτα, αλλά και επειδή ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΤΥΠΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ ( Μπονάνος) και εν συνεχεία Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ( Καραμανλής), το 37% των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Κυπριακών εδαφών κατελήφθη….. Η προδομένη άοπλη και εγκαταλελειμμένη Κύπρος ΕΑΛΩ….
Και χρωστάμε και χάρη στους Βαρβάρους διότι όπως δήλωσε ο εγκληματίας πολέμου πρωθυπουργός της εισβολής «Επαναφέραμεν την Δημοκρατίαν εις την Ελλάδα. Επαναφέραμεν τον κ. Καραμανλήν». Ο Τουργκούτ Οζάλ είχε πει επίσης : «Χάρις εις τους Τούρκους στρατιώτες, επανήλθε η Δημοκρατία εις την Ελλάδα. Εμείς βοηθήσαμε να επανέλθει ο Καραμανλής».

Αυτό ήταν το βαρύ κλίμα όταν επήλθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα και ακολούθησε η διχοτόμηση της Κύπρου. Αυτό είναι και το βαρύ κλίμα μέχρι σήμερα, που το αίμα χιλιάδων σφαγιασθέντων ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ από τους βαρβάρους αχνίζει ακόμη …. Και μεταξύ πανηγυρισμών και πολυτελών δεξιώσεων… το εορτάζουμε …. Αλήθεια αυτή η οσμή του θανάτου και της καταστροφής, που πλανάται ακόμη δεν σας αγγίζει;
Αυτά τα ολίγα, προς αφύπνιση μνήμης και συνείδησης ορισμένων, που συνεχίζουν να «εορτάζουν» την Δημοκρατία εν μέσω μιας ανείπωτης εθνικής καταστροφής …

Τέλος, αν υπάρχει τέλος αφιερώνω σε όλους αυτούς, που σωπαίνουν ασεβούν και ξεχνούν την πολύπαθη Ελληνική Κύπρο ένα συμβολικό ποίημα, ίσως κάποιες συνειδήσεις αφυπνισθούν … ΦΕΥ!

Εσύ δεν λες τίποτα… – Μιχάλης Πασιαρδής

Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω γι’ αυτό το νησί/ που ήταν όνειρο χτες και θυμάρι κι αμίαντο/ και σήμερα ποτάμι οδύνης/ ποτάμι που δεν λέει να σιγήσει/ κατρακυλώντας απ’ τους αιώνες όχι νερό/ μα τις πέτρες μας, πέτρες αρχαίες που χτίσαν ναούς/ και υψώσανε κάστρα και πολιτείες που χάραξαν/ τ’ όνομά τους στο χρόνο/ βαθιά, και για πάντα./ Εδώ, σ’ αυτό το νησί, υδρίες λαδιού με παραστάσεις του μόχθου/ υδρίες κρασιού με παραστάσεις αγάπης/ ο χαλκός στου ανθρώπου τη δούλεψη/ ο χρυσός, η εικόνα, το κέντημα,/ το ξύλο που ευωδιάζει το χέρι,/ τάφοι προγόνων παλιών και χτεσινών πατεράδων./ Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω για τα παιδιά/ που σκύψανε άξαφνα με το χέρι στο στήθος/ εκεί στις πλαγιές του βουνού Πενταδάχτυλος και φωνάζαν/ τη μάνα τους ώσπου ξεψύχησαν./ Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω για τα σπίτια, τα δέντρα/ του κάμπου μας, τα πικρολέμονα του ίδρωτά μας/ που τα διαγούμισαν άλλοι/ και πέρα τα πήγανε./ Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω γι’ αυτό το μαρτύριο/ που δένει τη γη μας, τον τροχό που στενάζει/ η πατρίδα μας, την πληγή στο σώμα του Ιησού./ Εσύ δεν λες τίποτα/ μα η πληγή στο σώμα του Ιησού/ δεν στερεύει./ Μένουμε μ’ ανοιχτές τις πληγές στο σταυρό του ορίζοντα./ Δεσπόζει το αίμα. Η Κύπρος καλεί./ Στους δρόμους του κόσμου αντηχεί η φωνή μας./ Ας μην αναπαύονται οι άνθρωποι.

Αρηιφάτους θεοί τιμώσιν και άνθρωποι και όποιοι δεν τιμώσιν, ατιμώσιν    *Αρηιφάτους: Αυτούς που έφαγε ο θεός του πολέμου Άρης.

Και εμείς μετά από 48 χρόνια ας ….Καρτερούμεν μέραν νύχταν/ να φυσήσένας αέρας/ στουν τον τόπον πόν’ καμένος τζι’εν θωρεί ποττέ δροσιάν,/ για να φέξει καρτερούμεν το φως τζείνης της ημέρας/ ποννά φέρει στον καθέναν τζιαι ΕΝΩΣΗτζιαι ΛΕΥΤΕΡΙΑ ….

Μ.Ρ. Ερευνήτρια από την κατεχόμενη *Κερύνεια, που στις 24 Ιουλίου 1974. όταν ο Καραμανλής επέστρεψε από Παρίσι εν μέσω πανηγυρισμών, μετά από 11 χρόνια,χάριν της άλωσης της Κύπρου, θρηνούσε τότε στενούς συγγενείς, φίλους και τις πατρογονικές της εστίες

Θάρσει. Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτε.”

*Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα κατάληψης της πόλης, των Δήμων και κοινοτήτων της επαρχίας Κερύνειας από 22 έως και 24 Ιουλίου 1974. Οι Τούρκοι κατέλαβαν όλη την Κερύνεια μπήκαν στα χωριά κατέσφαξαν εκατοντάδες αμάχους και αφού βασάνισαν, λεηλάτησαν, σύλησαν ιερά και όσια έδιωξαν με τη βία όλους τους κατοίκους της περιοχής. Στη συνέχεια, μέχρι τα μέσα Αυγούστου, οι Τούρκοι κατέλαβαν το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας ακολουθώντας την ίδια τακτική. Στο πέρασμα του ο Αττίλας άφηνε νεκρούς και αγνοούμενους, αιχμαλώτους, τραυματίες, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους και παθόντες. Η αντίσταση των προδομένωνκαι εγκαταλειμμένων από την μητέρα πατρίδα υπερασπιστών,, όσο μάταιη και αν ήταν, έγραψε σελίδες απαράμιλλου ηρωισμού. Και έπεσαν μαχόμενοι αηττήτως. Δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηρωϊκόςΔτής ΕΛΔΥΚ αείμνηστος Σταυρουλόπουλος … ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ … ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ !

Έχουμε χρέος στους ηρωικούς υπερασπιστές της πατρίδας και στις επόμενες γενιές να συνεχίσουμε να παλεύουμε για απελευθέρωση της Κύπρου από την τουρκική κατοχή για μία λύση, που να εξασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πανανθρώπινες αξίες για ολόκληρο τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ Κυπριακό λαό.Τα γεγονότα του μαύρου Ιούλη του 1974 παραμένουν άσβεστα στη μνήμη μας όσα χρόνια και αν περάσουν.

«Αυτοί που δεν ξέρουν ιστορία, σκόπιμα την λησμονούν ή ασεβούν έναντι της, είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν μαζί με εθνικές νέες καταστροφές.»

9k=Z

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νεκρός σε τροχαιο ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπούλης

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συναθλητές του δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε τόσο άδικα το ευγενικό και χαμογελαστό παλικάρι.

Σάλος στο Instagram με το εκθαμβωτικό νυφικό της Κωνσταντίνας Σπυροπουλου

H Kωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος παντρεύτηκαν με...

Για εσχάτη προδοσία πρέπει να δικαστούν όσοι συνέπραξαν με τον Μπράιζα για την πτώση του...

Το παρασκήνιο της πτώσης της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή...

Σάλος με την αστυνομία ανέργων – Κάνουν πλάκα στο διαδίκτυο, μάλλον δεν εχουν καταλάβει τι...

Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει το νέο...

Έκοψε το λαιμό του με αλυσοπρίονο

Να κόψει ξύλα επιχείρησε ένας 35χρονος άνδρας, αλλά το...

Το βιντεο του σύγχρονου Αριστοφάνη, Χαρρυ Κλυνν για τον Μητσοτακη που εγινε viral

Το μόνο πράγμα που αλλάζει στην Ελλάδα φαίνεται ότι...

Πύρινη ανακοίνωση Δενδια κατά του Αλίεφ, λίγες ώρες μετά τις θερμές χειραψίες με τον Κυριάκο

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις θερμές χειραψίες και τα πλατιά...