Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: Ο υποψήφιος του Ακελ, Ανδρέας Μαυρογιάννης του οποίου τα θα δεν μπορούν να διακρίνονται απο αξιοπιστία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ

Στις αρχές Αυγούστου ο Διζωνικός υποψήφιος του Διζωνικού ΑΚΕΛ, Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων. Σύμφωνα δε με τα δημοσιεύματα των επόμενων ημερών που αποδίδονται στο εκλογικό του επιτελείο, στη συνάντηση συζητήθηκαν σοβαρά θέματα που απασχολούν τους πρόσφυγες στην καθημερινότητά τους.
Για όλα αυτά τα προβλήματα των προσφύγων ο κ. Μαυρογιάννης αράδιασε στους πρόσφυγες κάμποσα ΘΑ…, που πρέπει το Κράτος να κάνει για τους πρόσφυγες.
Πολλά ΘΑ…, δόλωμα για την ψήφο των προσφύγων.
Τίποτε όμως δεν αναφέρεται να συζητήθηκε για επιστροφή των προσφύγων σε μια λύση του Κυπριακού, κάτι που είναι ο πόθος των προσφύγων και εκτοπισμένων. Ούτε διαμαρτυρία ακούσθηκε γιαυτό το θέμα από τους εκπροσώπους των κατεχομένων Κοινοτήτων που συνάντησε ο κ. Μαυρογιάννης. Άκρα του τάφου σιωπή από όλους, χάριν άραγε της Διζωνικής Κομματικής πελατειακής σχέσης και πειθαρχίας;
Για επιστροφή τίποτε, διότι ο κ. Μαυρογιάννης γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι, η επιστροφή των προσφύγων έχει εγκαταλειφθεί, κάτι το οποίο ο ίδιος διαπραγματεύτηκε και μάλιστα πέτυχε και τη σύγκλιση με τους Τούρκους και στην οποία έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση.
Όσο για την αξιοπιστία που πρέπει να αποδίδεται στα ΘΑ… του κ. Μαυρογιάννη έχουμε να παραθέσουμε το ακόλουθο περιστατικό:
Όταν για πρώτη φορά ο κ. Μαυρογιάννης είχε διοριστεί διαπραγματευτής επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, σε μια σύναξη των προσφύγων της Επαρχίας Κερύνειας στο οίκημα του Δήμου Καραβά, μας μίλησε για το όραμά του ως διαπραγματευτής που αναλάμβανε. Μίλησε τότε για λύση ΔΔΟ καθώς και για επιστροφή μας στα χωριά μας με μεγάλη μάλιστα αυτοπεποίθηση. Παρόντες τότε στη συγκέντρωση και κάποιοι από εμάς τους Αδούλωτους Κερυνειώτες οι οποίοι από το 1977 δηλώσαμε την αντίθεσή μας σε λύση ΔΔΟ διότι μας ήταν ξεκάθαρο ότι με τη λύση ΔΔΟ θα αποκλειόταν η επιστροφή μας. Αμφισβητήσαμε την υπόσχεση του κ. Μαυρογιάννη ότι με λύση ΔΔΟ θα εξασφάλιζε και την επιστροφή μας θέτοντας του το πάγιο επιχείρημα μας ενάντια σε αυτή τη θέση, με την εξής ερώτηση: Πώς είναι δυνατό κ Μαυρογιάννη να επιστρέψουμε στα χωριά μας όταν με τη λύση ΔΔΟ υπόσχεστε στους Τούρκους να μείνουν όλοι εκεί στα κατεχόμενα και να ασκούν ξεχωριστή διοίκηση και να επιστρέψουμε και όλοι εμείς, όταν μάλιστα εμείς εκεί είμασταν η πλειοψηφία των κατοίκων (85%) και είμασταν και οι ιδιοκτήτες του 85% των περιουσιών;;; Ανοίχθηκε διάλογος και στην επιμονή μας ότι επιστροφή των προσφύγων και ΔΔΟ δεν παντρεύονται ο κ. Μαυρογιάννης έντονα ενοχλημένος έκαμε την ακόλουθη δήλωση / υπόσχεση στη συγκέντρωση των Κερυνειωτών:
Εγώ θα προσπαθήσω να παντρέψω τη ΔΔΟ με την επιστροφή των προσφύγων και των Κερυνειωτών και αν δεν τα καταφέρω θα παραιτηθώ και θα καταγγείλω τη λύση ΔΔΟ.
Με αυτή τη δήλωσή του έκλεισε η συγκέντρωση με παρατεταμένο μάλιστα χειροκρότημα.
Πράγματι παραιτήθηκε από διαπραγματευτής ο κ. Μαυρογιάννης αλλά όχι διότι δεν κατάφερε να παντρέψει τη ΔΔΟ με την επιστροφή των προσφύγων αλλά αφού δέχτηκε ως σύγκλιση τη μη επιστροφή των προσφύγων ως προϋπόθεση λειτουργίας λύσης ΔΔΟ. Ο κ. Μαυρογιάννης παραιτήθηκε από Διαπραγματευτής για να διεκδικήσει ανώτερη δέση καριέρας, αυτήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, με πρόγραμμα να συνεχίσει να παζαρεύει δικαιώματά μας για λύση ΔΔΟ, με πρόσθετα κίνητρα προς την Τουρκία για να μετατραπεί η ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ σημερινή κατάσταση σε ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ, δηλαδή να νομιμοποιηθεί η κατοχή και να λέμε ότι λύσαμε το Κυπριακό.
Γιαυτό προειδοποιούμε τους πρόσφυγες, και όχι μόνο, να ζυγίσουν καλά την αξιοπιστία των ΘΑ… του κ. Μαυρογιάννη όταν θα πάνε στην κάλπη.
48 χρόνια μετά που οι Διζωνικοί Ηγέτες μας προσπαθούν για λύση του Κυπριακού κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις που νομιμοποιούν την κατοχή και τα παράγωγά της, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αντέχει συνέχιση αυτής της πορείας. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΓΕΙΑΝΘΕΙ Η ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΉ ΤΟΥ. ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Τέτοιος υποψήφιος ένας είναι και ακούει στο όνομα, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ.
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Αμετάθετος στόχος μας η απελευθέρωση και επιστροφή στα κατεχόμενα, τώρα, χωριά και πόλεις μας
The restoration of the Human Rights of all refugees is not negotiable

ΔΗΜΟΦΙΛΗ