1974: Ετσεβίτ-Ντεκτας περήφανοι για τα εγκλήματα πολέμου κατα της άοπλης Ελληνικής Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1974. ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.                                                                        ΕΤΖΕΒΙΤ – ΝΤΕΚΤΑΣ. ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΟΠΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…..

2022. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ …ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΠΑΛΙ,  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ … ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 74, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΟΠΛΗ, ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ  ΒΡΗΚΑΝΕ… ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα – Ερευνητή.                     Αποσπασματικό ΜΕΜΟ, προς αφύπνιση μνήμης και ιστορίας. Λιαν επίκαιρο για σήμερα. Όποιος δεν γνωρίζει ιστορία και δεν διδάσκεται από αυτή, είναι υποχρεωμένος να την επαναλάβει μαζί με νέες εθνικές καταστροφές…

Μετά τον χάρτη Μπαχτσελί της Γαλάζιας πατρίδας, νέο προκλητικό χάρτη παρουσίασε ο τούρκος καθηγητής Τουργκούτ Τοκ του πανεπιστημίου του Παμούκαλε(πόλη στην επαρχία Ντένιζλι) που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του παραρτήματος Ντένιζλι των Γκρίζων Λύκων, φερέφωνο και πιόνι Ερντογάν και Μπαχτσελί

Z

Τίτλος…  Ζήτω η ανεξαρτησία …..

                                 +B3qp014ZZ0SqAAAAAElFTkSuQmCC

ΣΟΥ ΦΕΡΑΜΕ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. KIBRIS TURK VE RUM HALKINA – O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ – ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΛΕΤ ΕΤΖΕΒΙΤ. ΚΟΡΟΥΤΟΥΡΚ ΦΑΧΡΙ κ.ά.π. ΟΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ…

Ένα από τα προπαγανδιστικά φυλλάδια που έριχνα από τα βομβαρδιστικά τους αεροπλάνα μαζί με τις απαγορευμένες βόμβες ΝΑΠΑΛΜ και κατάκαιγαν αμάχους …

                                     Z

KIBRIS BARIS HARREKATI ή KIBRISTA TURK BARIS GUCU. H ειρηνευτική αποστολή των Τούρκων εισβολέων στη Κύπρο…Καμαρώστε Τούρκο βάρβαρο  γιουρούκη, φορτωμένο με δώρα ειρήνης το 1974.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 1974 ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΖΥΡΙΧΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ… ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ … ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΙ … ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ … 5000 ΑΜΑΧΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ. 850 ΟΜΗΡΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΤΕ, 550 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΤΕ, 300000 ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΚΤΟΠΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΕΣ …. ΤΙΠΟΤΑ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΟΡΘΙΟ … ΤΙΠΟΤΑ!

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ  ΚΑΙ ΒΛΕΨΕΩΝ ΤΟΥΣ …ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ …

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟ ΜΕΜΟ. Προλογίζω προς αφύπνιση μνήμης και ιστορίας

Από που τα κληρονόμησαν τα εδάφη, που κατέχουν, αλλά και αυτά που διεκδικούν …; Από τους προπατέρες τους βαρβάρους που *κουβαλητοί ήρθαν από τα βάθη της Τουρκομογγολικής Ανατολής …;;;

*Οι Ουράνιοι Τούρκοι ή Γαλάζιοι Τούρκοι (τουρκικά: Göktürkler, ελλην. Γκιοκτούρκοιgök(γκιοκ)=γαλάζιος στα Παλαιά Τουρκικά αλλά και ουρανός στα Οθωμανικά Τουρκικά – Εξ ου και η Γαλάζια τους Πατρίδα), γνωστοί επίσης ως Ασίνα και Ατσίνα Τούρκοι, ήταν μια συνομοσπονδία νομαδικών τουρκικών (τουρανικών) φύλων στη μεσαιωνική Κεντρική Ασία. Οι Ουράνιοι Τούρκοι, υπό την ηγεσία του χαγάνου Μπουμίν (πέθανε το 552 μ.Χ.) και των υιών του, διαδέχθηκαν το Χαγανάτο των Ρουράν (μια πρωτοαβαρική βάρβαρη συνομοσπονδία) ως η κύρια δύναμη στην περιοχή και δημιούργησαν το τουρκικό χαγανάτο των Ουράνιων Τούρκων («ΓκιoκΤουρκουκλαρί», 582-745), μια *αχανή αυτοκρατορία, αποτελώντας μια από τις αρκετές νομαδικές δυναστείες που θα διαμόρφωναν το μέλλον και την επέκταση των βάρβαρων Τουρανικών μογγολικών φύλων.   

* Η περιοχή ανάμεσα στην Κασπία Θάλασσα, τη λίμνη Βαϊκάλη και τα Αλτάια Όρη, το Τουράν, που καλύπτεται από στέπες, ήταν πάντα κατάλληλη για νομαδική ζωή. Είχε καταληφθεί από τα χρόνια προ Χριστού, από φυλές συγγενικές με τους Τούρκους. Οι νομάδες του Τουράνέκαναν πολλούς και μεγάλους πολέμους, νικώντας απολίτιστους αλλά και πολιτισμένους λαούς. Ξεκινώντας από το Τουράν, οι Ούννοι έφτασαν, σε διάφορες εποχές, ως τη Γαλλία στα δυτικά και ως την Κίνα στα ανατολικά. Ο τρόπος ζωής των αρχέγονων νομάδων του Τουράνήταν αυτός που τους έκανε να αποκτήσουν σωματική δύναμη και αντοχή. Έτσι ήταν πολύ εύκολο να νικήσουν τους αντιπάλους τους. «Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό τους, ήταν ότι πάντα κατέστρεφαν και ποτέ δεν δημιουργούσαν.»

Ήταν οι πλέον αιμοδιψείς βάρβαροι και γενοκτόνοι οι «Γαλάζιοι» Τούρκοι, οι οποίοιμόνο «γαλάζιοι» δεν ήταν αλλά «κατακόκκινοι» αιματόβρεκτοι από το αίμα σφαγιασθέντων αθώων. Τους δοξάζουν σήμερα οι απόγονοι τους νεότουρκοι και οραματίζονται την Γαλάζια Πατρίδα …. Όταν λοιπόν χρησιμοποιούν τον όρο αυτόαυτονόητες ποιες είναι οι βλέψεις τους έναντι του Ελληνισμού….                                                                                                                                          Αυτή ήταν η βάρβαρη καταγωγή τους. Οταν οι Έλληνες έκτιζαν Παρθενώνες, είχαν φιλοσοφία και Πολιτισμό ….. και ανθούσε ο Πολιτισμός τους σε όλο το Αιγαίο και Μεσόγειο, αυτοί με άναρθρες κραυγές και νοήματα επικοινωνούσαν μεταξύ τους …. Και τυχοδιώκτες ήταν στην γενέτειρα τους …

Z                                                               Διάσπαρτη η Ελληνική Μικρά Ασία από Ελληνισμό. 1500 Ελληνικές πόλεις…..

9k=Οι αρχαιότατες Ελληνικές επαρχίες στη *Μικρά Ασία.                                                                             *Ως πρώτος ελληνικός αποικισμός αναφέρεται το αποτέλεσμα των πληθυσμιακών μεταναστεύσεων και των ανακατατάξεων που συνέβησαν στον Ελλαδικό χώρο από τα μέσα του 11ου έως τα τέλη του 9ου αιώνα π.Χ. Οι μετακινήσεις αυτές οδήγησαν στον αποικισμό των νησιών του Αιγαίου, της Κύπρου, της Κρήτης, των Επτανήσων, των Δωδεκανήσων και της δυτικής ακτής της Μικράς Ασίας από ελληνικά φύλα της ηπειρωτικήςΕλλάδας και την ίδρυση νέων πόλεων που αποτέλεσαν τα μετέπειτα χρόνια σημαντικά κέντρα του ελληνικού πολιτισμού. Ο αποικισμός πραγματοποιήθηκε σε διαδοχικά κύματα και κατά φυλετικές ομάδες και διακρίνεται σε ΑιολικόΙωνικόΔωρικό και Αχαϊκό (Αρκαδικό) αποικισμό.

Στο δια ταύτα, ας αναφερθούμε σχετικά  στο άρθρο 4 … εν συντομία και ας παραβλέψουμε την τουρκοανταρσία του 63 που είναι τοις πάσι γνωστή, από τους εξτρεμιστές Τ/Κ. Και σημειώνω ότι το 1963 οι Τ/Κ ήταν μόλις το 17-18% στο σύνολο του Κυπριακού πληθυσμού. Διανοηθήκατε αν οι Ελληνοκύπριοι τότε ήταν αυτοί το 18% και εξεγείροντο κατά νόμιμης ΤΚ Κυβέρνησης ;  Δεν θα υπήρχαμε όπως δεν υπάρχει κανείς ΕΛΛΗΝΑΣ στη Ελληνική Μικρά Ασία … Δολοφονήθηκαν όλοι … εξαφανίστηκαν …. ZΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΙΝΩΝΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ. ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ….ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΝ ΒΠΠ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΘΗΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΣΠΑΘΗΣ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ….ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ .ΜΕΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΞΑΝΑ LATET UNGUI IN HERBA ….A SNAKE HIDDEN IN THE GRASS….! Η ΑΣΠΟΝΔΗ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ….ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ …ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…..

Εν συνεχεία περί άρθρου 4 ….

19 Φεβρουαρίου 1959: Υπογράφεται η επάρατη συμφωνία Ζυρίχης – Λονδίνου!

ΜΕΜΟ:
Άρθρο 4 – Συνθήκη εγγυήσεων- Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου.                                    Αυτό το άρθρο επικαλέστηκε η Τουρκία και ο εγκληματίας πολέμου ΜπουλέτΕτζεβίτ το 1974, για να αιτιολογήσει την «Ειρηνευτική» βάρβαρη εισβολή, που βάφτισε και ονόμασε: Kibris Baris Harekati και αμέσως μετά Attila Harekati.
Η μεν πρώτη ονομασία ήταν το καμουφλάζ παραπλάνησης, η δε δεύτερη ήταν η αποκάλυψη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και απεχθών εγκλημάτων, που ακολούθησαν, εξ ου και το όνομα ΑΤΤΙΛΑΣ, που ήταν βάρβαρος κατακτητήςσφαγέας και οι Τούρκοι τον θεωρούν πρόγονο και ένδοξο πατέρα ακολουθώντας τις πράξεις και αιματόβρεκτα έργα του…όπως και τότε η πάλαι ποτέ, Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η παγκόσμιος ιστορία τον θεωρεί ως έναν από τους πλέον βάρβαρους και αιμοσταγείς ηγέτες….Όμοιος ομοίω αει πελάζει

Μετά την υπογραφή των συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου, τόσο η Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και η Κυπριακή ηγεσία, είχαν ιδιαίτερες ανησυχίες από τις τουρκικές αναφορές και υπονοούμενα, για επεμβατικά δικαιώματα ( κατά την άποψητης Τουρκίας) και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που απευθύνθηκαν στο νομικό τμήμα του ΟΗΕ, το οποίο αποφάνθηκε στις 12 Μαίου 1959, όσον αφορά το άρθρο 3 της συνθήκης. Το άρθρο 3 (102), αναφερόταν κυρίως στο άρθρο 4 που τροποποιήθηκε στις συμφωνίες προτού υπογραφεί στο Λονδίνο στις 16 Αυγούστου 1960 ) Η νομικά κατοχυρωμένη αμετάκλητη απόφαση του νομικού τμήματος του ΟΗΕ λέει… «δεν δύναται λογικώς να ερμηνευθεί ως παρέχων εις τους εγγυητές απόλυτο *δικαίωμα επέμβασης δια της χρήσεως ενόπλου δυνάμεως εις περίπτωση παραβιάσεως των διατάξεων της συνθήκης …» ( Πρακτικά OHE και διεθνής τύπος.)

Σύμφωνα με τα άρθρα του καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, κάθε δικαίωμα για χρήση βίας παραβιάζει τον χάρτη αυτό (άρθρο 2 παράγραφος 4)…».

*Ο μόνος που προφήτεψε τα περί ζοφερού μέλλοντος, όσον αφορά συμφωνίες Ζ.Λ. ήταν ο Σοφοκλής Βενιζέλος ….”Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών. Προβλέπω όμως ότι αι υπογραφείσαι συμφωνίαι θα αποδειχθή, εν τη εφαρμογή των, ότι δεν είναι βιώσιμοι και πρέπει να ανατραπούν. Άλλως, πολύ φοβούμαι, ότι θα θρηνήσωμεν νέας εθνικάς συμφοράς”.

*Πικρία για το περιεχόμενο των συνθηκών αυτών εξέφρασε και ο στενότερος των συνεργατών του Μακαρίου, επί σειρά ετών πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα, Νίκος Κρανιδιώτης: “Οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου υπήρξαν το αποτέλεσμα σκληρής ανάγκης και η κατάληξη ενός διλήμματος, μπροστά στο οποίο η βρετανική κυβέρνηση έθεσε τον κυπριακό λαό και την ηγεσία του: ή τις συμφωνίες ή την διχοτόμηση. Ο Μακάριος προτίμησε το “μη χείρον”!

Προτίμησε το μη χείρον, αλλά τελικά ήρθε το χείριστο. Και όταν αργά κατάλαβε τι υπέγραψε,  το 1963 θέλησε να επανορθώσει, -ορθώς κατά την άποψη μου- αλλά η Κύπρος τότε ανοχύρωτη πολιτεία ήταν και οι εξτρεμιστές Τούρκοι εξ απίνης θα μας έπιαναν αν ο ηρωϊσμός των εθελοντών μας δεν έσωζε την Κυπριακή Δημοκρατία …. Οι ηγέτες όταν αποφασίζουν πρέπει  να προβλέπουν …αλλά και όταν υπογράφουν να μελετούν και πιέσεις από κανένα να μην δέχονται …

Και σημειώνεται ότι με τις συμφωνίες Ζ.Λ. στραγγαλίστηκε δια παντός το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του Κυπριακού λαού… και το προαιώνιο όραμα της ΕΝΩΣΗΣ για το οποίο θυσιάσθηκαν δεκάδες αγωνιστές, βαρειά ασήκωτη επιθανάτια ταφόπλακα τοποθετήθηκε. Ένας τιτάνιος νικηφόρος αγώνας της ΕΟΚΑ 55-59, οδηγήθηκε σε Πύρρειο νίκη … και άνοιξαν κερκόπορτες

Μια παρένθεση: Για τον φιλοκύπριο Νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη που ύμνησε και τίμησε την Κύπρο…. Αλλά και πρόβλεψε το ζοφερό μέλλον της Κύπρου ..

Όταν το 1957, 15 Ιουνίου ο Γ. Σεφέρης τοποθετείται Πρέσβης στο Λονδίνο, το Foreign Office σχολιάζει: «Η αλλαγή πρέσβη δεν δύναται να μας είναι ευάρεστη!» Και ακολουθεί η ιταμή δήλωση του μόνιμου υφυπουργού της Αγγλικής κυβέρνησης Sir Frederick Hoyer Milar «Ο κος Σεφεριάδης (το πραγματικό επίθετο το Σεφέρη) θα είναι μάλλον ενοχλητικός…»
Ο προφητικός Γεώργιος Σεφέρης, τον Δεκέμβριο του 1958, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι ο Ζορλού, εν γνώσει και των Άγγλων, αλλά και της Ελληνικής κυβέρνησης έβαλε στο τραπέζι των συνομιλιών σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που ευνοούσε την Τουρκία, διαμήνυσε οργισμένος, ο Έλληνας, αντιζυριχικός, ενωτικός και φιλοκύπριος Σεφέρης στον προϊστάμενο του Ευάγγελο Αβέρωφ με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό Καραμανλή:
«Με αυτά που κάνετε θα φέρεται τους Τούρκους στη Κύπρο!» Μικρό απόσπασμα. Λακωνική φράση με αυτονόητο συμπέρασμα… Tα ίδια επανέλαβε προς « όλους». Τελικά κατά την διάρκεια των συνομιλιών Ζυρίχης – Λονδίνου, εξ ου και σαν Πρέσβης της Ελλάδος, δεν του επετράπη να συμμετέχει σε αντίθεση …με την παρουσία του Τούρκου πρέσβη του Λονδίνου…..                                                             Εν συνεχεία με βάση την τελεσίδικη νομική ερμηνεία του διεθνούς νομικού συμβουλίου, περί άρθρου 4, η διάταξη αυτή «αφόπλιζε» την Τουρκία και ρητά απαγόρευε, οποιαδήποτε παράνομη βίαιη και βάρβαρη εισβολή στην Κύπρο, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, επειδή επιπρόσθετα προϋπήρχαν ισχυρότερα άρθρα και διατάξεις στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, που και αυτά, ρητά απαγόρευαν στρατιωτική εισβολή σε οποιαδήποτε χώρα, που θα είχε ως αποτέλεσμα σφαγές, γενοκτονίες, κατάληψη εδαφών…από τρίτη χώρα….Ούτε καν χρειαζόταν νέα ρητή και τελεσίδικη γνωμάτευση του νομικού τμήματος του ΟΗΕ. Ήταν αυτονόητο ότι παράνομες πράξεις με στρατιωτικά μέσα, ρητά απαγορεύονταν από ΟΗΕ, Διεθνές Δικαστήριο Χάγης, Καταστατικό ΕΟΚ, τα οποία ήταν εν γνώσει ΟΛΩΝ, κατά την διάρκεια της Βάρβαρης Τουρκικής Εισβολής το 1974, αφού αυτονόητο ήταν ότι προϋπήρχαν προ της σημαδιακής αυτής αποφράδας ημερομηνίας….                                                                                                  Οι διεθνείς νόμοι και διατάξεις είναι υπεράνω, όποιων άλλων διακρατικών συμφωνιών! Για αυτόν τον λόγο αναφέρεται ότι, ούτε καν χρειαζόταν, όποια νέα ερμηνεία ή διευκρίνηση, του άρθρου 4. Παρ’ όλα αυτά, επαναλαμβάνω ότι η νέα ερμηνεία «ενίσχυσε» τη θέση Ελλάδας και Κύπρου περί ρητής απαγόρευσης οποιασδήποτε βίαιης στρατιωτικής επέμβασης, εκ μέρους των εγγυητριών δυνάμεων.                                                                                                                                               Και τέλος πάντων, ποια αναγνωρισμένη χώρα από ΟΗΕ, σε όλο τον κόσμο έχει εγγυητές για την τήρηση της Ειρήνης; Υποτίθεται ότι εγγυητές της ειρήνης είναι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και κυρίως ο ΟΗΕ. Για αυτόνκαι μόνο τον λόγο ο ανίκανος ΟΗΕ, διατηρεί τη στρατιωτική ειρηνευτική δύναμη, των κυανόκρανων ειρηνευτών, για τυχόν επεμβάσεις, μετά από έγκρισή του, σε χώρες που καταλύεται η συνταγματική τάξη ή που παράνομα δέχονται βίαιη στρατιωτική επέμβαση, με σφαγές, λεηλασίες, γενοκτονίες, κατοχή κτλ. Πλην εάν και η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, πλέον είναι «τυπικά» ειρηνευτική και τίποτα άλλο, διότι αν ο ΟΗΕ αδυνατεί να επιβάλει και σοβαρές κυρώσεις, προς αποτροπή παράνομων πράξεων, από χώρες «ταραξίες», τότε άδωρο δώρο είναι και ο ρόλος της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης… Δυστυχώς στην Κύπρο πάντοτε η Ειρηνευτική Δύναμη υπέσκαπτε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Καταστατικός Χάρτης ΟΗΕ. ( Απόσπασμα.)
Άρθρο 2. Όλα τα μέλη θα απέχουν από την απειλή ή την χρήση βίας, που εκδηλώνεται εναντίο της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας, οποιουδήποτε κράτους, είτε με οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ασυμβίβαστη προς τους σκοπούς των Η.Ε.
26 Ιουνίου 1945, 24 Οκτωβρίου 1945, 31 Αυγούστου 1965, 20 Δεκεμβρίου 1965, 12 Ιουνίου 1968 κλπ.
Δηλ. όλες οι διατάξεις και τροποποιήσεις του ΟΗΕ, της ΕΟΚ, του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κ.ά., ίσχυαν προ της Εισβολής 1974, κατά τη διάρκεια της οποίας η Τουρκία καταπάτησε και τις αγνόησε όλες, που και ίδια προσυπόγραψε.

Το άρθρο 4 στην συνθήκη εγγύησης αναφέρει:

«Έκαστη των εγγυητριών δυνάμεων επιφυλάσσει εις εαυτήν το δικαίωμα να *ενεργήσει (to take action), προς τον αποκλειστικό σκοπό, την αποκατάσταση της τάξης και της ειρήνης, δια της παρούσας συνθήκης…». Εξυπακούεται αυτονόητα με ειρηνικά διπλωματικά μέσα.. ( Peaceful diplomatic means/measures.)

Να ενεργήσει και όχι να παρεμβαίνει με βίαια στρατιωτικά μέσα, μέσω στρατιωτικής εισβολής ( intervene militarymilitary intervention) – και να προβαίνει σε σφαγές, λεηλασίες κτλ. ( violent military invasion)

Σίγουρα, η διάταξη αυτή δεν αναφέρει τίποτα περί βίαιης στρατιωτικής επέμβασης, κατοχής, λεηλασίες, σφαγές αμάχων, εκτοπισμούς, κάψιμο εκκλησιών, καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς, σύληση μουσείων, κλοπές αρχαίων θησαυρών κτλ.
Πράξεις ασύμβατες, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ που προσυπέγραψαν όλα τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, προ των συμφωνιών Ζ.Λ.

Αντίθετα η διάταξη και όρος αυτός με βάση και τις σχετικές διατάξεις του Χάρτη ΟΗΕ, ομιλεί περί πολιτικών παρεμβάσεων ή πιέσεων ή ακόμη και διπλωματικής προσφυγής, όποιας εγγυήτριας δύναμης στον ΟΗΕ, μέσω του οποίου θα ασκούντοοποιεσδήποτε πιέσεις με ειρηνικά μέσα ή ακόμη και κυρώσεις, για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και ειρήνης στην Κύπρο, λόγω του προδοτικούπραξικοπήματος… στις 15 Ιουλίου 1974.

Δηλώνω ότι νομικός δεν είμαι, αλλά ο οποιοσδήποτε απλός αναγνώστης μελετήσει τις διατάξεις του άρθρου 4, εξάγει απλά λογικά συμπεράσματα, διότι είναι κατανοητά… ( understandableplainly understood ).

Η Νομική Υπηρεσία του ΟΗΕ, μετά από πολυήμερη επεξεργασία του κειμένου απεφάνθη, ότι σε καμμιά περίπτωση δεν σημαίνει ανάληψη στρατιωτικής δράσης!
Και σίγουρα δεν ομιλούσε περί στρατιωτικής βίαιης επέμβασης, αφού όλα τα συμβαλλόμενα μέρη ήταν μέλη του ΟΗΕ και DE FACTO εδεσμεύοντο – (necessarilywere bound) από τον καταστατικό χάρτη, ο οποίος αποτελεί αναγκαστικό δίκαιο (Forced law– Sovereign lawabove all jurisdictions) και δεν επιτρέπει χρήση βίας, ( Explicitly forbids violent military invasion), παρά μόνο για σκοπούς αυτοάμυνας.

Δηλαδή θα είχε το δικαίωμα επέμβασης η Τουρκία, αν η λιλιπούτεια Κύπρος …επιτίθετο στην Τουρκία ή ακόμη και εναντίον των ΤΚ, κάτι που σίγουρα δεν συνέβη προ της βάρβαρης εισβολής και κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος…
Από αποσπάσματα πρακτικών ΟΗΕ, Σ.Ε. διεθνή τύπο.

Το σκόπιμα λοιπόν, «παραπλανημένο» Συμβούλιο της Ευρώπης τότε στις «29 Ιουλίου 1974», αρχικά με βάση τις δόλιες σκόπιμες παρερμηνείες της «συμμάχου» Τουρκίας, συμφώνησε εν μέρει και αιτιολόγησε , τους εγκληματίες πολέμου, μετά από 9 μέρες … συνεχών σφαγών αμάχων, αιχμαλώτων, αφού βέβαια αφορμής δοθείσης, επικαλέσθηκε ότι και το άφρον προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας κατέλυσε την Συνταγματική τάξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για να μην αποποιούμεθα και των δικών μας ευθυνών…..
Για συνέργεια έπρεπε να κατηγορηθούν οι συναυτουργοί και για εσκεμμένη μεροληπτική απόφαση υπέρ της Τουρκίας, που διέπραξε τα χείριστα εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια της « Ειρηνευτικής της εισβολής» – Kibris BarisHarekatti.

Ούτε καν μελέτησαν τις διατάξεις του άρθρου 4, αλλά το σημαντικότερό τους νομικό και ηθικό ασυγχώρητο λάθος, ήταν ότι δεν έλαβαν καν υπόψη την τελεσίδικη απόφαση κ.ά., της νομικής ολομέλειας του ΟΗΕ 12ης Μαίου 1959, που απαγόρευε