Η περίπτωση του East Med αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι εχθρός ολόκληρης της ανθρωπότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοσέλιδο έγκριτης πανελλαδικής κυκλοφορίας ενημερώνει, δημοσιεύοντας, ανακοίνωση των δύο κορυφαίων του Ιταλικού κολοσσού ΕΝΙ για επανεκκίνηση διαδικασιών κατασκευής του αγωγού Ηστ Μεντ δίνοντας μάλιστα και χρονικά όρια ολοκλήρωσης του έργου. Ενός έργου που η κατασκευή του ατόνισε έπειτα ανεπίσημης επέμβασης των ΗΠΑ, δια το ασύμφορο του έργου αυτού. Μετά από τουρκική παρέμβαση, της γνωστής Τουρκάλας η οποία βρίσκεται στα ανώτατα κλιμάκια του State Department

Τώρα όμως που οι περιστάσεις «συσφίγγουν» φαίνεται πως οι Αμερικάνοι σκέπτονται να αποσύρουν τις αντιρρήσεις που πρόβαλαν τότε επηρεασμένοι, όπως πάντα, από τα τούρκικα γλειφιτζούρια κλπ οποία αφειδώς και διαχρονικώς τους παρέχει η «σύμμαχος» σημαντική μάλιστα, Τουρκία. Ή ίσως και να βλέπουν πως ο συγκεκριμένος εταίρος δεν είναι και τόσο …..ΝΑΤΟ.

Να λοιπόν που ίσως ξημερώσει στην περιοχή αφού «σκάει μύτη» η πρώτη, μετά εκατό χρόνια σκοτάδι, αχτίδα φωτός. Όχι, η συμπίπτουσα λύσσα των Τούρκων, όχι δεν έχει να κάνει με αυτό. Όλα πλέον δείχνουν πως όταν σφίξουν τα λουριά όλοι μα όλοι όσοι είναι μέσα τους βλέπουν τις αλήθειες.

Πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η προοπτική ζωής ακόμα και για την πέπλανημένη της Μέρκελ Γερμανία, αν τον Ηστ Μεντ δεν τον είχε φρενάρει η Ουάσιγκτον. Είθε να συμβαίνουν λοιπόν ολα αυτά, καί έτσι όλα θα πάρουν ξανά τόν δρόμο τους, τον πιο σωστό δρόμο τους την φορά αυτή. Αρκεί τα παθήματα να γίνουν μαθήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ