Fake news της Τουρκίας οι 400 παράτυποι μετανάστες – Δεν βρήκαν κανένα μετανάστη οι ελληνικές αρχές σε νησίδα του Έβρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού ξεκίνησε γύρω στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν υπήρξε τουρκική ΝΟΤΑΜ στο Καπιτάν Αντρέεβο, με την οποία η Άγκυρα εμφάνιζε ότι σε νησίδα με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν παράτυποι μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσει η Ελλάδα σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η Αστυνομία προέβη σε επιχείρηση και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά τα βρώμικα παιχνίδια της Τουρκίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΑΣ αναφέροντας:

«Έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα.

Σημειώνεται πως αρχικά είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες περί 400 ατόμων εγκλωβισμένων σε νησίδα του ποταμού, απέναντι από τον παραποτάμιο οικισμό Κισσάριο, πολύ κοντά στα χωριά Αμόριο και Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ