Ροδος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακινητών μεταναστών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνεργασία με τη Europol, η Λιμενική Αρχή Ρόδου προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Επειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διεξαγωγή συντονισμένης ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνδρομή στελεχών Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου/ΤΔΜ Ρόδου και του κινητού Γραφείου Επιχειρήσεων (Mobile Office) της Europol, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ρόδου με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα πάνω τους συνολικά 15 αλλοδαποί, οι οποίοι στόχευαν να προωθηθούν στην ενδοχώρα με προορισμό τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 59 και 30 ετών, ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ αναμένονται τρία εντάλματα σύλληψης αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, εκ των οποίων ο ένας φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης. Κατόπιν ερευνών, εξάλλου, σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες, βρέθηκαν «αχαρτογράφητοι» αλλοδαποί και πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Χρέωναν από 3.500 έως 6.000 ευρώ το κεφάλι

Το κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο κυμαινόταν από 3.500 έως 6.000 ευρώ το κεφάλι, ανάλογα με την επιλογή του διακινητή και τον τύπο του σκάφους που θα τους μετέφερε στο νησί, ενώ για την μεταφορά τους με πλοίο της γραμμής από την Ρόδο στην ενδοχώρα αποκόμιζαν 500 ευρώ το κεφάλι, για το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και το εισιτήριο.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, τόσο στη Χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ