Βλαντίμιρ Πούτιν: Ο Ζελένσκι κάνει σαμποτάζ στον αγωγό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή τη στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος εκπονεί την ομιλία του στο περιθώριο συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης.

Η ομιλία του προέδρου Πούτιν είναι άκρως αποκαλυπτική και αναφέρεται σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ακόμα και στην αντεπίθεση της Ουκρανίας κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Αναφορικά λοιπόν με την αντεπίθεση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε σιβυλλικά: «Κάντε λίγο υπομονή. Μην βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα, μέχρι να δείτε πως θα τελειώσει όλο αυτό».

Τελείως διαφορετική διάσταση έδωσε και για το ιδιότυπο εμπάργκο που έχει επιβάλει κατά της ευρωπαϊκής ένωσης στην παροχή φυσικού αερίου. Ειδικά μετά την ανακοίνωση ότι η Γκάζπρομ θα προμηθεύσει μόλις το ένα τρίτο της ποσότητας, συγκριτικά με το περασμένο έτος. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λοιπόν αρνήθηκε ότι ευθύνεται η Ρωσία ή η Γκάζπρομ για αυτή την εξέλιξη. Αντίθετα, εστίασα στο γεγονός ότι η μία τουρμπίνα χαλάει έπειτα από την άλλη, απευθύνοντας το ερώτημα στους παριστάμενους: «Λέτε εμείς να καταστρέφουμε τον δικό μας αγωγό»;

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι εάν η Ευρώπη θέλει να αποφύγει άμεση λύση στο θέμα της τροφοδοσίας, τότε ας αφήσει να ολοκληρωθεί ο Nord stream 2 που παρακάμπτει την Ουκρανία!

Η αποστροφή του αυτή θεωρείται «κατηγορώ» κατά του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ότι κρύβεται πίσω από σαμποτάζ στον ρωσικό αγωγό και ότι οι βλάβες οφείλονται σε δικές του ενέργειες. Συμπλήρωσε μάλιστα ο ρώσος πρόεδρος ότι «εσείς στέλνετε όπλα στον Ζελένσκι και αυτός δεν σας αφήνει να πάρετε αέριο»!

Χαρακτήρισε «αποικιοκρατικό» τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ΕΕ στην Ρωσία, ενώ έκανε αντιπαραβολή με την αμερικανική πολιτική.

Την ίδια στιγμή που η Ευρώπη καταστρέφεται από τα μέτρα και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, και οι ΗΠΑ κερδίζουν δισεκατομμύρια. Έδωσε μάλιστα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Αυτή τη στιγμή τα δημητριακά της Ουκρανίας μεταφέρονται από αμερικανικά πλοία εκτός της χώρας! Χαρακτήρισε με αυτόν τον τρόπο ως ρεαλιστική την πολιτική της Αμερικής, αφού της αποφέρει κέρδος, σε αντίθεση με την Ευρώπη η οποία «αυτοκτονεί» με τις επιλογές της.

Δικαιολόγησε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία με τον ακόλουθο τρόπο: Κάποιοι θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία ως μοχλό για να καταστρέψουν την Ρωσία. Εμείς αντιδράσαμε. Ο στόχος μας προχωράει κανονικά, η προέλαση θα σταματήσει μόλις απελευθερώσουν πλήρως το Ντόνμπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ