Πιασμένοι αγκαζέ Πούτιν και Ερντογαν στη Σύνοδο της Σαγκάης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαμογελαστοί και πιασμένοι αγκαζέ Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περπατούν στο λόμπι ξενοδοχείου στο Ουζμπεκιστάν όπου βρέθηκαν για να συμμετάσχουν στη Σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που ολοκληρώθηκε χθες.

Το βίντεο που κυκλοφορεί δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο με τον Τούρκο ομόλογό του να κρατιούνται «α λα μπρατσέτα» και να κουβεντιάζουν, σε συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της 22ης Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Χθες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποθέωσε τον Ταγίπ Ερντογάν για τις προσπάθειες που κάνει για να τελειώσει, όπως είπε, ο πόλεμος στην Ουκρανία λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Τούρκος ηγέτης έχει «σημαντική συμβολή» στις προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, αν και είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ, δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία…

Ερντογάν: Συμφωνία για επίλυση διαμάχης με το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου

Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του και η Ρωσία συνήψαν μια συμφωνία με την οποία θα επιλύεται η διαμάχη για ένα πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζεται στο Ακούγιου, στη νότια Τουρκία, επαναφέροντας στο έργο την τουρκική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την εκτέλεσή του, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ του δικτύου NTV και άλλων μέσων ενημέρωσης.

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία σχετικά με το Ακούγιου», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους έπειτα από επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.

Χθες Παρασκευή, δύο πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters ότι η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία IC Ictas, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του σταθμού που θα διαχειρίζεται η ρωσική Rosatom, είχε επιστρέψει στην συμφωνία.

Τον περασμένο μήνα, η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας κατήγγειλε τη σύμβαση με την IC Ictas κάνοντας λόγο για «πολυάριθμες παραβιάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ