Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεξέλεγκτες ΜΚO και Επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά ζητήματα

Η πολυσυζητημένη HumanRights360 έχει ιδρυτή τον πρώην γενικό διευθυντή...

Ερντογάν, εσύ και η χώρα σου προκαλείτε ντροπή και αηδία στην ανθρωπότητα

Ερντογάν έφη «παρακολουθώ με «αηδία» την Ελλάδα». Σιγά ρε...

Η διαφθορά και η υποκρισία έφεραν στην εξουσία την Μελόνι και την επανάσταση γυναικών στο Ιράν

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςOι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης,των ΗΠΑ,της...

Ελληνική ρελάνς κόντρα στα σχέδια του Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Η προκλητική ομιλία του Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του...

Φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα!

Μα ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι τις φωτιές τις...

Αιδώς αχρειοι βάρβαροι εγκληματίες ανα τους αιώνες

Επιμέλεια – Έρευνα από Μαρία Ρ. Λήθη των ιδίων κακών...

“Η χαμένη ευκαιρία της Προέδρου”

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει...

Γιώργος Βενετσανος: Τα σημαντικά άσημα της Ελλάδος

Γραφει ο Γιώργος ΒενετσανοςΗ Πατρίδα μας έχει αρκετά πράγματα...

Οι αγροτικές εργασίες δεν είναι «ντροπή», σε αντίθεση με τα παράσιτα του Κολωνακίου

Στην θεμιτή τους πρόθεση εξεύρεσης θέματος γραφής των προς...

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η σημασία των Ιταλικών εκλογών για την Ευρώπη»

Η σημασία των ιταλικών εκλογών είναι καθοριστική για ολόκληρη...

Πλαφόν απο την Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδια σε ηλεκτρικό ρευμα και αεριο

Στην Ελλάδα ..ίσως στα καυσόξυλα.της Ιωάννας ΛιουταΗ Μεγάλη...

Γιώργος Βενετσανος: Κύριε Ερντογάν, σας ευχαριστούμε

Γραφει ο Γιώργος ΒενετσανοςΚύριε Ερντογάν σας ευχαριστούμεΑξιότιμε κύριε Πρόεδρε,...

Ελληνόφωνες ή ελληνικές πολιτικές;

Αν η Ελλάδα έχει κάποιο εχθρό, αυτός είναι εκείνος...

Ένα αξεπέραστο μήνυμα στο τέλος της Οδύσσειας

του Χρυσόστομου Τσιρίδη. .Από τον ΟΜΗΡΟ, ΓΕΝΑΡΧΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ Πολιτισμού.

Σταθερότητα-κανονικότητα και άλλα «αφηγήματα»

Γίνεται πολύς λόγος για την επάνοδο στην κανονικότητα και...

H Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια πολύπλευρη και πολυεπίπεδη κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες της. Πολύ περισσότερο γι αυτούς που χρόνια τώρα πληρώνουν το τίμημα των ανεύθυνων πολιτικών, οι οποίοι με τους πειραματισμούς τους, τον ερασιτεχνισμό τους, ακόμα και με τις ενδοτικές πολιτικές τους, τους κατακρεούργησαν οικονομικά και ηθικά, καταρρακώνοντας ακόμα και την αξιοπρέπειά τους.

Δυστυχώς, αυτή τη ζοφερή εικόνα του Έλληναπου δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του δεν την καταγράφουν ούτε οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων ούτε οι «δημοσιογράφοι» που αμείβονται από τις λίστες που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση ούτε φυσικά «τα βαριά» site που ακόμη είναι μπουκωμένα από τα εκατομμύρια ευρώ που μοιράστηκαν για δύο και περισσότερα χρόνια ώστε να «μείνουμε σπίτι» ή να «κρατάμε αποστάσεις» ή να εμπεδώσουμε πως «το εμβόλιο σώζει ζωές».

Επίσης, αυτά τα εκατομμύρια των Ελλήνων ποτέ δεν καταγράφονται ως δείγμα σε καμία δημοσκόπηση, γιατί κάτι τέτοιο θα χαλούσε την εικόνα του επικοινωνιακού επιτελείου του επιτελικού κράτους, τη στιγμή που θέλουν να βαυκαλίζονται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η καλύτερη που πέρασε από τη χώρα μετά την κυβέρνηση Σημίτη. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που άνθρωποι του «αρχιερέα της διαπλοκής» έχουν καταλάβει τις πιο κρίσιμες θέσεις στην κυβέρνηση. Και δεν είναι μόνο αυτό. Μαζί τους έχουν σύρει και τις παλιές τους συνήθειες, όπως να συνεστιάζονται και να εναγκαλίζονται με οικονομικά συμφέροντα απροσδιορίστου οικονομικής ή εθνικής ταυτότητας.

Αρκεί να «κάνουν» δουλειές –αυτό πουονόμασαν ανάπτυξηή να πριμοδοτούν κάποιους άλλους γνωστούς από το ποινικό τους παρελθόν «επιχειρηματίες» με δισεκατομμύρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Τώρα, αν αυτά τα χρήματα καταλήγουν σε οφσόρ ή στην αλλοδαπή, ποιος θα τους ελέγξει. Ο ελεγκτής δεν μπορεί να είναι ελεγχόμενος. Θα αναρωτηθεί κάποιος, ο Κ. Μητσοτάκης τι κάνει; Ο πρωθυπουργός δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει τίποτε από αυτά, όπως δεν γνωρίζει και το ποιος παρακολουθούσε και γιατί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Ανδρουλάκη.

Τον πρωθυπουργό άλλα θέματα τον απασχολούν, όπως μήπως ο Κώστας Καραμανλής κάνει κάποια νέα παρέμβαση σαν αυτή όπου είπε τα αυτονόητα στο πολιτικό μνημόσυνο του Γ. Κεφαλογιάννη ή μην τυχόν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θυμηθεί τον κακό του εαυτό του 1993 και του συμπεριφερθεί όπως στονπατέρα του. Γι’ αυτόν τον λόγο ο κύριος πρωθυπουργός άρχισε να ψελλίζει τόσο ο ίδιος όσο και η αυλή του πως Ρώσοι και Τούρκοι αλλά και ντόπια συμφέροντα θέλουν την ανατροπή του, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην έχει πολιτική σταθερότητα. Μάλιστα το αφήγημα «ή ακυβερνησία ή σταθερότητα» θα είναι και το κεντρικό σύνθημα των επερχόμενων εκλογών.

Επειδή τα «Επίκαιρα» ποτέ δεν έχουν μασήσει τα λόγια τους και από επιλογή τους ποτέ δεν έχουν περάσει από κανένα κρατικό ή άλλο ταμείο, ήρθε η στιγμή που θα γράψουμε μια επιστολή στον κ. Μητσοτάκη (και όχι τρεις) που θα του λέμε τα εξής:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής σας και για το ενδεχόμενο σε λίγοκαιρό να μην είστε ένοικος του Μαξίμου αλλά ούτε και της Πειραιώς δεν ευθύνονται ούτε οι δυνάμεις του «σκότους» ούτε οι «διαπλεκόμενοι», ούτε οι Ρώσοι ούτε ο Πούτιν. Την κύρια ευθύνη τη φέρει το επιτελικό σας κράτος που εσείς το χτίσατε με ανθρώπους ανακυκλωμένους από παλιά φθαρτά υλικά της εποχής Σημίτη. Δεν αξιοποιήσατε στο ελάχιστο το στελεχιακό δυναμικό της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενδεχομένως το όνομα Καραμανλής να σας προκαλεί πολιτικές αλλεργίες και να είναι τόσο ξένο προς τη δική σας ιδεολογία της παγκοσμιοποιημένης νεοφιλελευθεροποίησης και της πολυπολιτισμικότητας, ώστε η κυβέρνησή σας να μπορεί να ανεχτεί ακόμα και παιδοβιαστές σε θέσεις που προάγουν και παράγουν πολιτισμό. Δεν πήρατε, κ. Μητσοτάκη, τις μεγάλες αποφάσεις πάνω στα εθνικά μας θέματα, όπως αυτές είχαν υπαγορευτεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, από τον νεότερο Κώστα Καραμανλή, ακόμα και από τον Αντώνη Σαμαρά και, αν θέλετε, και τον Αλέξη Τσίπρα εξαιρουμένου φυσικά του Μακεδονικού.

Εσείς όμως θελήσατε να εφαρμόσετε μια άλλη πολιτική απέναντι στην Τουρκία, είτε επειδή έτσι σας ορμήνεψε ο Ντόκος [ΕΛΙΑΜΕΠ] είτε επειδή θέλατε να είστε ο πιο πρόθυμος από όλους τους προηγούμενους ηγέτες για να τα «βρείτε με τον Ερντογάν» στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά κάπου «χάλασε η δουλειά». Το σίγουρο είναι πως δεν σας ακολούθησε στην εθνική κατρακύλα ο κ. Δένδιας και μπορούμε να υποστηρίξουμε πόσο πολύτιμος φάνηκε για τα εθνικά θέματα σε προαποφασισμένες πολιτικές σας. Ενδεχομένως ο ιστορικός του μέλλοντος να μην αργήσει να μας αποκαλύψει τι συζητήσατε με τον Ερντογάν και τους «συμπεθέρους» στην Κωνσταντινούπολη.

Όμως, κ. Πρωθυπουργέ, πόσο σωστή ήταν η απόφασή σας να κάνετε εχθρό της πατρίδας τη Ρωσία; Και φυσικά με όλη τη δύναμη της φωνής σας να καταγγείλετε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και φυσικά να αποστείλετε άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους που πληρώνουν τον παραλογισμό αυτού του ιδιότυπου πολέμου. Όμως εσείς τι στείλατε; Όπλα. Αδειάσατε από την άμυνά μας ό,τι σας ζήτησε το ΝΑΤΟ [που συγχαίρει τους Τούρκους που μας πέταξαν στη θάλασσα το 1922] για να οπλίσετε τα νεοναζιστικά τάγματα Αζόφ και μάλιστα δύο από τους σφαγείς τους τους φέρατε στη Βουλή.

κ. Πρωθυπουργέ,

Πιστεύουμε να το γνωρίζετε πως στη Μαριούπολη ζούσαν 150.000 ομογενείς και είχαμε κάθε έννομο συμφέρον από τη διεθνή κοινότητα και τους νόμους της να τους προστατέψουμε. Σας το είχε επισημάνει και ο κ. Δένδιας πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και γι’ αυτό ανοίξαμε εκεί προξενείο. Όμως εσείς γιατί δεν διαπραγματευτήκατε με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι την τύχη τους; Γιατί παραδώσατε στην Τουρκία την κάθε είδους διαπραγμάτευση μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και Δύσης; Τη στιγμή που ήταν γνωστές οι φιλικές σχέσεις ΕλλάδαςΡωσίας; Γιατί, κ. Πρωθυπουργέ, ψηφίσατε κυρώσεις που επηρέασαν τηνελληνική ναυσιπλοΐα, την ενεργειακή επάρκεια, τον τουρισμό, και που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια από τις εξαγωγές των Ελλήνων παραγωγών προς τη Ρωσία;

Έχετε κάνει αποτίμηση για το πόσο έχει στοιχίσει στο κάθε ελληνικό νοικοκυριό αλλά και στις επιχειρήσεις η πολιτική που εφαρμόσατε; Θα μας απαντούσατε το αυτονόητο: ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Φευ. Πότε χτυπήσατε το χέρι σας στο τραπέζι των εταίρων μας; Πότε επιτέλους θα εφαρμόσετε εθνική πολιτική για την ενέργεια, για τα καύσιμα και για όλα όσα πνίγουν τους Έλληνες; Πρέπει πάντα η Ελλάδα να είναι «ο πρόθυμοςηλίθιος» στην υπεράσπιση των ξένων συμφερόντων; Άρα, λοιπόν, αν αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνησή σας δεν θα είναι από τα ξένα συμφέροντα, αλλά από το συμφέρον του Έλληνα που δεν το υπερασπίζεστε.

Και μια και μιλάμε για συμφέροντα ντόπια που θέλουν να σας ανατρέψουν, ποια είναι αυτά που εννοείτε, κ. Πρωθυπουργέ; Απ’ όσο γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, η οικονομική ελίτ της χώρας, που σήμερα νέμεται την ενέργεια και τα παράγωγά της, μια χαρά υπερκέρδη έχει. Όσο για τις διατροφικές αλυσίδες που λειτουργούν ως καρτέλ, και αυτές αυξάνουν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια τα κέρδη τους χωρίς ελέγχους,ενώ διαμορφώνουν τις τιμές όπως αυτές θέλουν ή όπως τους επιβάλλουν οι μητρικές τους εταιρείες, αφού όλες σχεδόν έχουν ξένους ιδιοκτήτες. Μήπως θέλουν να σας ανατρέψουν οι τραπεζίτες και τα ξένα φαντς που έχουν αγοράσει έναντι πινακίου φακής τις ιδιοκτησίες των Ελλήνων;

Εκτός και αν μιλάμε για κάποιους νεόκοπους επιχειρηματίες, όπως ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Μελισσανίδης,που έχουν στον έλεγχό τους τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αλλά, κ. Πρωθυπουργέ,αυτούς μην τους φοβάστε, γιατί ακόμη δεν έχουν μάθει πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι. Τώρα, αν μου πείτε για τις δύο παραδοσιακές οικογένειες Λάτση-Βαρδινογιάννη, εδώ αλλάζουν τα πράγματα. Άλλωστε, όπως όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουμε πολύ καλά τις σχέσεις που έχει η οικογένειά σας από τον πατέρα σας με τον αμφιλεγόμενο «πατριώτη» καπετάν Γιάννη, καθώς και το πώς απέκτησε την τεράστια περιουσία του, και επειδή, όπως λέει ο λαός, σόι πάει το βασίλειο, εσείς δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να στενοχωρήσετε τον γιο του,Σπύρο Λάτση. Γνωστά τα έργα που περιμένουν… και οι μέρες. Όσο τώρα για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, πάντα είχατε μια επιφυλακτικότητα απέναντί της, ενδεχομένως επειδή τα λεφτά τους ήρθαν από τη θάλασσα και τις επιχειρήσεις τους και όχι από μαυραγοριτισμό και λεφτά του ελληνικού Δημοσίου. Αυτό πράγματι εμπεριέχει φόβο όχι για εκτροπές, αλλά για την επόμενη μέρα που εσείς δεν θα είστε πρωθυπουργός.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Σύμφωνα με σοβαρές πολιτικές αναλύσεις, το πρόσωπο και η κομματική προέλευσή του βρίσκονται σε συνάρτηση με τον χρόνο που θα διεξαχθούν οι εκλογές. Ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή την άνοιξη του ’23. Όμως, για να φτάσει εκεί, πρέπει να περάσει ένα θερμό φθινόπωρο και έναν πολικό χειμώνα με Εξεταστικές και ανελέητο σφυροκόπημα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και με τις προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, ακόμα και με το ενδεχόμενο μιας επισιτιστικής κρίσης που αποσιωπάται τη στιγμή που στη διεθνή κοινότητα φαίνεται πολύ πιθανό.

Επίσης, μια ακόμα οικονομική αφαίμαξη στα ελληνικά νοικοκυριά και τα επερχόμενα λουκέτα σε επιχειρήσεις θα κάνουν τον ελληνικό λαό να ξεσπάσει την οργή του στο επιτελικό κράτος και με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής μπορεί να δούμε και εννέα κόμματα στη Βουλή. Κι ενώ η κρίση μαίνεται σε όλα τα μέτωπα,η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα προκύψει για τη διενέργεια των νέων εκλογών μπορεί να είναι μακρόβια. Σε αυτή την περίπτωση, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα είναι πολιτικό πρόσωπο, γιατί θα χρειαστεί να λάβει αποφάσεις εθνικές, πολιτικές και οικονομικές.

Ποιος μπορεί να είναι; Κάποιος που θα είναι ανεξάρτητος από ντόπια ή ξένα συμφέροντα, που θα τον γνωρίζουν οι εταίροι μας αλλά και θα μπορεί να ισορροπήσει μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Φυσικά και μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει εσαεί. Όμως σε αυτή την περίπτωση, ο κ Μητσοτάκης, αναλόγως του αποτελέσματος που όλες οι προβλέψεις προμηνύουν πως θα διαμορφωθεί κάτω από το 30%, θα δεχτεί σκληρή εσωκομματική αντιπολίτευση και θα τον αναγκάσουν να παραιτηθεί από την προεδρία της ΝΔ. Ο νέος αρχηγός στην επόμενη κάλπη πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι και ο νέος πρωθυπουργός, απαλλαγμένος από τα βαρίδια του νεοφιλελευθερισμού και του σημιτισμού, επαναφέροντας τη ΝΔ στις ράγες όπου την έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το εντιτόριαλ του Σπύρου Τρίψα από τα Επίκαιρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαλος με το ξέσπασμα του Νίκου Μουρατιδη για την σειρά Γλυκάνισος του Σκαι

Λοιπόν Βλέπω μια μειονότητα από φασίστες, ρατσιστές και αμόρφωτους ηλίθιους...

Άφησε άφωνη την Κατερίνα Καινουργιου η Μαρια Σοκαλη οταν ειπε πως στα 78 της ειναι...

Υπήρξε μια απο τις πιο γοητευτικές κύριες του Ελληνικού...

Μόλις 57 χρόνων, έφυγε αιφνιδίως απο τη ζωη – Την βρήκε σωριασμένη στο πάτωμα η...

Άλλος ένας αιφνίδιος θανατος, μιας 57χρονης γυναίκας. Η τραγωδία...

Σάλος με τα δελτία ειδήσεων στην Αλβανία και τις καλλίγραμμες παρουσιάστριες τους

Σε μια εποχή που οι ειδήσεις δεν βλέπονται, στην Αλβανία κάποιο καναλι σκέφτηκε να προσφέρει ένα αλλου είδους θέαμα στο κοινό.

Σάλος στο Instagram με την απάντηση της Δούκισσας Νομικού στον ΑΝΤ1

“Ευχαριστώ τον ΑΝΤ1 που σεβάστηκε την επιθυμία μου να...

Σάλος με την βομβα του Νίκου Χατζηνικολαου στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου

Καλεσμενος στην εκπομπή του Γρήγορη Αρναούτογλου ο Νίκος Χατζηνικολαου που μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως

Σάλος με την απάντηση του Μακη Τριανταφυλλοπουλου στην Κεραμεως

30 κορυφαία αμερικανικά ΑΕΙ έρχονται τον Νοέμβριο στη χώρα μας. Στόχος: η Ελλάδα φάρος εκπαίδευσης που θα προσελκύει φοιτητές από όλον τον κόσμο.

Νεκρός ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αλεξιου σε τροχαιο

Ο Δημήτρης Αλεξίου, γνωστός επιχειρηματίας στην Πάτρα, ήταν ο...

Γης της Ελιάς: Χαμός με την ερωτική σκηνή της Μυρτάλη μεσα στην πισίνα

Μια τολμηρή έκπληξη επιφύλασσε απόψε η Γη της Ελιάς