Νέος προκλητικός χαιρετισμός του Πλευρη μεσα στο δικαστήριο – Αυτή τη φορά κρατούσε και βιβλιο για τον Μεταξα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέκα ημέρες μετά την πρόκληση του συνηγόρου του Γιάννη Λαγού Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος σήκωσε το χέρι του και χαιρέτησε ναζιστικά την μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, ο πατέρας του Υπουργού Υγείας επανήλθε και στην αίθουσα του Εφετείου έτεινε ξανά το χέρι του με προκλητικό τρόπο (σ.σ. στο άλλο χέρι κρατούσε βιβλίο για τον Ιωάννη Μεταξά).

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων.

Η Πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν προχώρησε σε κάποια επίπληξη και αρκέστηκε να σχολιάσει-αναρωτηθεί, αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του.

«Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει» αντέδρασε η Εισαγγελέας της έδρας.

Οι προκλήσεις αυτές του Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, δεν είναι οι μοναδικές, καθώς θυμίζουμε και στις 28 Σεπτεμβρίου είχε χαιρετήσει ναζιστικά αποχωρώντας από την αίθουσα και απευθυνόμενος στον Ηλία Κασιδιάρη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε να ερευνηθεί η ενέργεια του δικηγόρου υπό το πρίσμα που ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ