Πρωτο θεμα στους Ιταλούς η χρηματοδότηση εταιρείας που συνδέεται με την Ούρσουλα από τον Μητσοτάκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία» για την ενίσχυση του… οικογενειακού προϋπολογισμού της Ούρσουλα και του Χάικο φον ντερ Λάιεν από την ελληνική Κυβέρνηση, έγινε θέμα στον ιταλικό Τύπο.

Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας La Verità (σ.σ. σημαίνει «Η αλήθεια») κατηγορεί εμμέσως –πλην σαφώς- την Πρόεδρο της Κομισιόν για μεσολάβηση υπέρ της εταιρείας όπου εργάζεται ο σύζυγός της, για να λάβει παχυλή επιχορήγηση από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη:

41DE993F 14CC 449A 9F5E EE5846816E41

Το σχετικό δημοσίευμα

«Η Ελλάδα, μετά την τραγική κρίση χρέους και μετά την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης του δανείου πριν από δύο μήνες, είναι πάντα μια νόστιμη μπουκιά για τους ξένους επενδυτές. Το κατάλαβε ακόμα και ο Χάικο φον ντερ Λάιεν, σύζυγος της Προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος κατόρθωσε να μπει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αντιπροσωπεύοντας την αμερικανική Orgenesis Inc, την πολυεθνική εξειδικευμένη σε γονιδιακές θεραπείες, στην οποία ο «πρώτος κύριος» κατέχει τη θέση του ιατρικού διευθυντή».

Στη συνέχεια, η ιταλική εφημερίδα κάνει μια λεπτομερή αναφορά στη χρηματοδότηση:

«Η διυπουργική επιτροπή για τις στρατηγικές επενδύσεις, της οποίας προΐσταται ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενέκρινε επένδυση της κοινοπραξίας της ελληνικής Theracell SA και της Orgenesis Inc, ύψους 83 εκ ευρώ, διασφαλίζοντας μάλιστα κρατική επιχορήγηση ύψους 32 εκατ. ευρώ. Μια μεγάλη επιτυχία για τον σύζυγο της Ursula von der Leyen, που κατάφερε να φέρει στην Orgenesis – μια εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq και ελεγχόμενη από το Vanguard Fund – ένα έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας παραγωγής (θεραπειών) και τη λειτουργία εργαστηρίων έρευνας στην Κόρινθο».

Και αναφέρει ακόμα, αφήνοντας αιχμές για την Ούρσουλα φον ντερ λάιεν:

«Η κρατική επιχορήγηση ακολούθησε την επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2021. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης σε εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά, που διοργανώθηκε για να την επίσημη ανακοίνωση της έγκρισης του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης. Μια πολύ εγκάρδια επίσκεψη που επισφραγίσθηκε με έναν μεγάλο περίπατο, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έως τον Ναό του Ηφαίστου. H κρατική επιχορήγηση των 32 εκ. ευρώ στην κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η εταιρεία του συζύγου της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έρχεται μερικούς μήνες αργότερα και ανακοινώνεται από το Bloomberg, χωρίς να αναφερθεί όμως το όνομα του Χάικο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ