Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Σάλος με τη δήλωση Μακρον για την Ειρήνη στην Ουκρανια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την υποστήριξη του στην Ουκρανία επανέλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επισημαίνοντας πως «μια ειρήνη στην Ουκρανία είναι δυνατή, όταν όμως θα το αποφασίσουν οι Ουκρανοί».

«Ας μην αφήσουμε σήμερα την ειρήνη όμηρο κατά κάποιον τρόπο της ρωσικής εξουσίας (…) Μία ειρήνη είναι δυνατή, μόνο εκείνη η ειρήνη που οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν, όταν το αποφασίσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας κατά την έναρξη των εργασιών συνόδου για την ειρήνη που οργανώνεται από την κοινότητα Sant’Egidio στην Ρώμη.

Θέλοντας να αιτιολογήσει την δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι ο σκοπός είναι «κάποια στιγμή ο ουκρανικός λαός να είναι σε θέση να επιλέξει την ειρήνη, υπό τους όρους που θα έχει εκείνος αποφασίσει».

«Η ειρήνη θα οικοδομηθεί με τον άλλο, που είναι ο εχθρός του σήμερα, γύρω από ένα τραπέζι», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επέμενε να παίρνει την πρωτοβουλία για άκαρπες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν τις παραμονές τις ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και μετά από αυτήν, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων, και κυρίως των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ