«Ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες» και ο ρόλος του Δένδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και βέβαια τους μισεί ……σήμερα. Όχι από παλιά.
Όπως είναι γνωστό από την Ειδησεογραφία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ ξεκίνησε την θητεία του στον Λευκό Οίκο, συμμαζεύονταν την Τούρκικη απλωσιά στην Σαουδική Αραβία και ίσως ακόμα και σε κάποιες άλλες Αραβικές πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, με σημαία το Ισλάμ. Και εκεί έλαμψε το άστρο του, αποκομίζοντας αστρονομικά νούμερα εσόδων για την Τουρκία.

Όλα αυτά μέχρι την εκλογή του Τράμπ, οποίος και στον χρόνο τον πρώτο, και ιδιαίτερα με την επίσκεψή του στην Ριάντ έφερε στους Τούρκους τα πάνω κάτω. Εχθρός λοιπόν για τον Ερντογάν ο Τραμπ, αλλά και τι εχθρός!

Αμείλικτος των προσωπικών του οικονομικών συμφερόντων, πρωτίστως, και δευτερευόντως για τον λαό του, που αμέσως ένιωσε ένδοια και κατρακύλα νομίσματος. Αμέσως λοιπόν ο σουλτάνος, όλοι το είδαν, ξεκίνησε ένα πρωτοφανές γλείψιμο συν τα «σχετικά» τα γνωστά που όλα φανερώθηκαν στην «κοινή»,δες μόνο Τραμπ αφού ο Τούρκος μόνο παρίστατο, συνέντευξη τύπου όπου αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών (δηλαδή των ηγετών αυτών) με αποκορύφωμα την γιγαντιαία μπαρούφα που με στόμφο εξαπέλυσε ο Τράμπ πως «οι Κούρδοι δεν μας βόηθησαν στην Νορμανδία»!!

Λες και αυτό και μόνο ήταν η ψύχρα στις σχέσεις ΗΠΑ Τουρκίας! Βεβαίως αργότερα ήλθαν στο φώς οι, μή ευκαταφρόνητες, μπίζνες μεταξύ των υιών των δύο ηγετών, και όλα μέλι, γάλα. Μέχρι το τέλος της θητείας Τραμπ ο Ταγίπ έκανε ότι ήθελε, όπως αυτό φάνηκε με το Τούρκικο κλάμα που, με την πτώση, έπεσε.

Όλα τα πιο πάνω ήσαν για να φανεί πως εχθρός του Ερντογάν είναι όποιος μειώνει τα άνομα έσοδα της Τουρκίας, και κυρίως τα προσωπικά δικά του. Στις άνομες δουλειές του με την Λιβύη, σιγά που θα είναι απ έξω των μετοχών, αφού μόνο ο ίδιος λυσσάει και όχι άλλος τούρκος σαν κι αυτόν, που ποτέ δεν δόθηκε λογική εξήγηση για την ξαφνική και ανεξήγητη παραίτηση Σάραντζ, όπως και για την μή διεξαγωγή εκλογών στην χώρα αυτή. Ελπίζεται οτι όλα αυτά θα τεθούν στο τραπέζι στην προσεχή σύνοδο στο Λονδίνο. Αν όχι τότε ποίος ο άλλος λόγος της έκτακτης σύγκλισης αυτής.

Τώρα εμείς. Μα βλέποντας τους χάρτες που διεκδικεί νομή, και ό μόνος που τον εμποδίζει είναι η Ελλάδα με την Κύπρο, που δείχνουν να στηρίζονται από συμμαχίες στα άνομα σχέδιά του, είναι δυνατόν να μήν τις εχθρεύεται; Μισητά και αιμοβόρα ένεκα η κονόμα συν τηην της νίκης δόξα!!

Εμείς ας μην είμαστε α πριόρι απαισιόδοξοι πως ο Γάλλος ή ο Αμερικάνος τα γύρισε,
κλπ. αφού πολλά παίζονται. Το τι παίζεται το γνωρίζει μόνο το ΥΠΕΞ που δεν είναι κόμε πρίμα τέτοιο. Βεβαια δεν είναι αυτό που θάπρεπε νάναι. Όμως αυτό δεν σημαίνει πολλά αφού ο επι κεφαλής αυτού δεν είναι αυτός που δεν θάπρεπε νάναι.

Έτσι τουλάχιστον δείχνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ