Επίκαιρο, αποσπασματικό και αποκαλυπτικό άρθρο, για τις μέρες και πράξεις των «ειρηνευτών» στην Ελληνική Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

*Το ιστορικό της φωτογραφίας πιο κάτω.

ΕΠΙΚΑΙΡΟ = ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.

ΟΙ ΟΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΕΝΙ ΚΑΙ ΤΟ 1963 ΚΑΙ ΤΟ 1964 ΚΑΙ ΤΟ 1967 ΚΑΙ ΤΟ 1974.

Επίκαιρο, αποσπασματικό και αποκαλυπτικό άρθρο, για τις μέρες και πράξεις των «ειρηνευτών» στην Ελληνική Κύπρο.

9FF8EE80 57C2 4DFF 8A14 2F98E837218A

Επέρασαν κάθε όριο τα κατοχικά στρατεύματα στη νεκρή ζώνη, που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα της Δένειας. Πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, προσέγγισαν ε/κ γεωργό το πρωί της Τρίτης απειλώντας τον να εγκαταλείψει τις καλλιέργειες του για να μην τον σκοτώσουν.

Αποκαλυπτικός ο Κοινοτάρχης της Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου πρόκληση από τα κατοχικά στρατεύματα. Συγκεκριμένα είπε δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρούν με οπλισμό εντός της νεκρής ζώνης προσεγγίζοντας τον γεωργούς και απειλώντας τους να τους σκοτώσουν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, τον γεωργό προσέγγισαν τρία φορτηγά με 30-40 ένοπλους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι αποχώρησαν από την περιοχή μόνο όταν αποχώρησε ο γεωργός

Όταν οι Ειρηνευτές, αφού ειδοποιήθηκαν κατέφθασαν, αντί να προστατεύσουν τον γεωργό του είπαν επιτακτικά να … φύγει « Αυτός απάντησε [στα ΗΕ] ότι καλλιεργεί το χωράφι εδώ και 15 χρόνια, εκείνοι τον ρώτησαν γιατί δεν πάει στο φυλάκιο που ανήγειραν παράνομα οι Τούρκοι, για να διαμαρτυρηθεί», ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη του είπαν ότι έχουν αυτές τις οδηγίες και πως έχουν πληροφορίες ότι «σε λίγο οι Τούρκοι θα έρθουν για να σε συλλάβουν….».                                             Πράγματι, ανέφερε ο Κοινοτάρχης Δένειας, «σε λίγη ώρα κατέβηκαν Τούρκοι στρατιώτες με φορτηγά, αλλά ο γεωργός ήταν προς το τέλος  των εργασιών του και αναχωρούσε και ήταν δύσκολο να τον συλλάβουν γιατί ήταν κλεισμένος μέσα στο τρακτέρ του. Ο γεωργός τελείωσε τη δουλειά του και έφυγε». Εν τω μεταξύ οι ΟΗΔΕΣ εκ του μακρόθεν άπραγοι παρακολουθούσαν ,,, ενώ οι Τούρκοι  τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν και του έδειχναν τις γεμιστήρες. Θα τις αδειάσουμε πάνω σου αν δεν φύγεις».

Ερωτηθείς κατά πόσο οι δυνάμεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ήταν παρούσες στο επεισόδιο, απάντησε ότι μόλις τους κάλεσαν ήρθαν στην περιοχή και συμβούλεψαν αμέσως τον γεωργό να εγκαταλείψει την περιοχή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.                         Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη βδομάδα, τα κατοχικά στρατεύματα έκαναν «πλάτες» σε εποίκους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πήραν τα ζώα τους εντός των καλλιεργειών των ε/κ για να βοσκήσου….                                                                               Το πιο πάνω είναι ένα μικρό παράδειγμα από τα δεκάδες επεισόδια, που συμβαίνουν εις βάρος των Ελληνοκυπρίων από τις δυνάμεις κατοχής με την ανοχή των κυανόκρανων ειρηνευτών οι οποίοι εστάλησαν στη Κύπρο για να προστατεύσουν το διεθνές δίκαιο και απεδείχθη τελικά ότι είναι φίδια στον κόρφο της Κυπριακής Δημοκρατίας.                                                                                                                           Και συνεχίζουν ανενόχλητοι οι βάρβαροι να αναγείρουν νέα τουρκικά φυλάκια, να δολοφονούν, να εισβάλλουν στην ουδέτερη ζώνη όπου βρίσκονται τα κτήματα των Ε/Κ που με βάση τις συμφωνίες δικαιούνται να τις εκμεταλλεύονται μεν, αλλά όχι να κτίσουν ένα δικό τους σπίτι στα δικά τους πατρογονικά χώματα, εισβάλλουν  και επισκευάζουν χώρους και κτίρια στην νεκρή ζώνη που ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους.

Π,χ. Οι εργασίες κατασκευής τουρκικού γηπέδου «Ταξίμ», που βρίσκεται στην νεκρή ζώνη στην περιοχή του Λήδρα Πάλας στην Λευκωσία πραγματοποιούνται από τη «Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων και Επιχειρήσεων (YİGM) του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας                                                                                                                                                                                            Δήλωσε στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.                                                                      «Η αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών και κυρίως ο επικεφαλής της αποστολής Κόλιν Στιούαρτ, συνέχισε να βρίσκεται σε επαφή με καλή πίστη μαζί μας και κυρίως με την προεδρία. Στο τέλος επιτεύχθηκε συμφωνία και σήμερα άρχισαν οι εργασίες», ανέφερε..                                                                 Αιδώς αχρείε Κόλιν Στιούαρτ και ΟΗΕ, που σκόπιμα δεν εφαρμόζετε το διεθνές δίκαιο, το οποίο καταπατείτε και εσείς και οι βάρβαροι εισβολείς. Είστε συνένοχοι, συναυτουργοί και σύμμαχοι των βαρβάρων εισβολέων και του παράνομου Τ/Κ καθεστώτος. Άντε να χαθείτε!

Από το 1963-64-67 και το 1974 οι Ειρηνευτές ύποπτο ρόλο παίζουν κατά του Κυπριακού Ελληνισμού. Συμπεριφέρονται ως εάν οι Κύπριοι είναι ο παράνομος στρατός κατοχής.

Μερικές παλαιότερες ενδεικτικές επαίσχυντες πράξεις ανοχής  του ΟΗΕ προς τους εξτρεμιστές ΤΚ στην Κύπρο ανέκαθεν …

Π.χ.

Κατά τις επικές μάχες της Αγίας Τηλλυρίας οι κύριοι του ΟΗΕ, εσκεμμένα, εγκατέλειψαν, τα στρατηγικά υψώματα του Λωρόβουνου, τα οποία ουσιαστικά παρεχώρησαν στους Τούρκους, γνωρίζοντας την υπεροπλία των Τούρκων, όπως επίσης ότι σε λίγο θα κτυπούσαν σμήνη τουρκικών αεροπλάνων, έβαζαν στοιχήματα, ότι οι Κύπριοι, ούτε καν θα προσεγγίσουν τους πρόποδες του Λωρόβουνου. (Οι Τούρκοι είχαν ήδη οχυρωθεί και ενισχυθεί παράνομα από Τουρκία πολύ καλά.) Διαψεύσθηκαν οικτρά οι Ειρηνευτές και δεν πρόλαβαν ούτε τα χέρια τους να τρίψουν, οι φιλότουρκοι…

Όταν οι μάχες εξελισσόταν ραγδαία, υπέρ της ΕΦ, οι κύριοι «Ειρηνευτές» θέλησαν να μπουν εμπόδιο σε νέες επίθεσεις των ΕΚ…

Τότε ο αδίστακτος Καρούσος, διότι και προηγουμένως οι κυανόκρανοι ειρηνευτές είχαν προτάξει τα τεθωρακισμένα τους, σαν εμπόδιο πρόσβασης της ΕΦ και τα οποία απέσυραν, μετά από τελεσίγραφο του Στρατηγού Γρίβα και ο Καρούσος έφτασε στα όρια ανοχής του προς τους ΟΗΕΔΕς., οι οποίοι πλέον πραγματικά χωρίς ντροπή έδειχναν την αθέμιτη τους συμμαχία και στήριξη προς τους εξτρεμιστές, οι οποίοι όταν πρώτοι άρχισαν επιθέσεις κατά αμάχων και παραβίαζαν τους όρους εντολής του ΟΗΕ, περί ανακωχής, ποτέ δεν παρενοχλήθηκαν. Ποτέ!

Όταν απειλητικά παρουσιάστηκαν οι Ειρηνευτές για να παρεμποδίσουν την Ελληνική επίθεση, όπλισε τα δύο αυτόματα, που κρατούσε, μαζί με τους σκληροτράχηλους αδίστακτους άνδρες του, ρητά και τους τόνισε, ότι:

«Εάν σε 5 λεπτά δεν αποχωρήσετε, τότε θα μείνετε μόνιμα εδώ μαζί με τους Τούρκους φίλους σας», δηλ. νεκροί.

Παρακολουθώντας την αυτοθυσία και ηρωισμό του Καρούσου, μπροστάρη των Λοκατζήδων, κατάλαβαν πολύ καλά πλέον ότι σίγουρα δεν αστειευόταν…Οι ΟΗΔΕΣ αποχώρησαν μαζί με τα τεθωρακισμένα τους πριν περάσει το πρώτο λεπτό και δεν ξαναενόχλησαν…Είχαν πάρει το μήνυμα ότι ο Καρούσος δεν έπαιζε και δεν φοβόταν ούτε τα τεθωρακισμένα τους, ούτε και τις απειλές τους. Ήταν βέβαιοι πλέον οι κύριοι του ΟΗΕ, ότι ούτε αυτούς θα άφηνε να τον παρεμποδίζουν, αλλά ούτε και τους Τούρκους πλέον να προχωρήσουν έστω ένα βήμα μπροστά. Μόνο πίσω και με ολοκληρωτική τους ήττα. Είχαν ξεπεράσει κάθε όριο και οι Τούρκοι και οι Ειρηνευτές! Προστίθεται ότι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, όταν ενημερώθηκε για τις μεροληπτικές πράξεις των ΟΗΕΔΩΝ υπέρ των Τούρκων, συμφώνησε απόλυτα, για την σθεναρή αντιμετώπιση τους, εκ μέρους των Ελλήνων αξιωματικών και της Ε.Φ.

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μιμούμαστε τον Στρατηγό Καρούσο; Και οι ΟΗΔΕΣ και οι Τούρκοι μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν.

Πρόσθετη σημείωση:.

Ενδεικτικά ο εξτρεμιστής Τουρκοκύπριος επικεφαλής των Κοκκίνων περιγράφει σε συνέντευξή του τα παρακάτω:

«Η μεταφορά των όπλων και πυρομαχικών από την Τουρκία γινόταν μέσω της παραλίας των Κοκκίνων. Τα υλικά αποκρύβονταν σε σπηλιές με την ανοχή των Άγγλων «ειρηνευτών». Την επόμενη έρχονταν οι Βρετανοί,  και μυστικά μετέφεραν τον οπλισμό, αφού εισέπρατταν τα λεφτά για τις υπηρεσίες τους  και αναχωρούσαν προς διανομή του, για τα Τ/Κ χωριά, που θα εξοπλίζονταν. Αναφέρει ως παράδειγμα την Πόλη Χρυσοχούς, η οποία εξοπλίστηκε με φορτίο όπλων, που απεκρύβη σε φορτωτική αλευροειδών σε ειδικό κοντέινερ και με την συνοδεία και υπό την προστασία των δόλιων Άγγλων παραδόθηκε  στη ΤΜΤ.»

Αυτονόητο λοιπόν ότι ο σταδιακός εξοπλισμός και η αποθράσυνση των Τουρκοκυπρίων απολάμβανε την ανοχή και τη στήριξη των ΟΗΕΔΩΝ συμπεριλαμβανομένων και των Άγγλων. Γιατί όχι και σήμερα να μην υποστηρίζουν τις επαίσχυντες πράξεις των εισβολέων;

Δεκέμβρης 1963: Άγγλοι «ειρηνευτές» στην περιοχή Νεάπολης – Ομορφίτας – Τράχωνα.

Οι μεροληψίες τους σε βάρος των Ελλήνων προκάλεσαν πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Η ετοιμότητα των Τούρκων για τις συγκρούσεις των ματωμένων Χριστουγέννων του 1963 αποδεικνύεται από τον άρτιο εξοπλισμό τον οποίο διέθεταν σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ελλήνων οι οποίοι μπήκαν στις μάχες με παμπάλαια όπλα, ακόμα και κυνηγετικά. Παρά την προπαγάνδα, που αναπτύσσεται από γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους, η αλήθεια είναι ότι μετά τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, ενώ η Ε.Ο.Κ.Α. παρέδωσε τον οπλισμό της στους Άγγλους ( Δεν απαίτησαν οι δόλιοι  το ίδιο να πράξει και η παράνομη τουρκική οργάνωση Τ.Μ.Τ), .οι οποίοι τον προώθησαν προς ΤΚ.                                                                                

Πολλά όπλα με εγχάρακτο την λέξη ΕΟΚΑ βρέθηκαν σε κατειλημμένα τουρκικά φυλάκια.

«Παράνομες και αιμοσταγείς τουρκικές συμμορίες της ΤΜΤ καθοδηγούμενες με σατανικό τρόπο από τον Ραούφ Ντενκτάς δεν δίσταζαν να δολοφονούν ακόμη και Τ/Κ που εργάζονταν με ζήλο για την ειρηνική συνύπαρξη. Θύματα τους μεταξύ των άλλων οι δικηγόροι και δημοσιογράφοι Αιχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουσαφέρ Γκιουρκάν, εκδότες της εφημερίδας «Μποζκούρτ» οι οποίοι δολοφονήθηκαν τον Απρίλιο του 1962, από την Τ.Μ.Τ. Η ίδια οργάνωση  πραγματοποίησε ακόμα δολοφονίες Τουρκοκυπρίων αστυνομικών, που  εργάζονταν για τον εντοπισμό παράνομου οπλισμού στην ΤΚ κοινότητά».

Ιδιαίτερα κατά το 1957, η βρετανοτουρκική συνεργασία έγινε απροκάλυπτη. Ακόμη και ο βρετανικός Τύπος αποκάλυπτε λεπτομέρειες, αφού δεν τηρούσαν πλέον ούτε τα προσχήματα.

Τούρκοι επικουρικοί αστυνομικοί μετέβαιναν στην Τουρκία, υπό την ανοχή της βρετανικής διοίκησης, όπου εκπαιδεύονταν στη χρήση όπλων. Τουρκικά πλοιάρια εκφόρτωναν όπλα και πυρομαχικά στη Χρυσοχού, την Λάπηθο και τον κόλπο της Αμμοχώστου, τα οποία προωθούντο στα τουρκοκυπριακά χωριά

Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν ανεμπόδιστα Αγγλικά υπηρεσιακά οχήματα για να καταδιώκουν Έλληνες ή να ρίχνουν φυλλάδια της ΤΜΤ ή να μεταφέρουν παράνομο οπλισμό. Συχνά, μάλιστα, εντοπίσθηκαν να συμμετέχουν ως καθοδηγητές στους βανδαλισμούς ελληνικών περιουσιών.                        

Επανειλημμένα, μέλη της ΤΜΤ συνελήφθησαν για κατοχή όπλων και βομβών, χωρίς να υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν στις 12 Ιουνίου 1958 συνελήφθησαν από βρετανική περίπολο δύο επικουρικοί Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί , οι οποίοι μετέφεραν βόμβες. Αφέθηκαν ελεύθεροι. Για το ίδιο αδίκημα ο Ευγόρας Παλληκαρίδης οδηγήθηκε στην αγχόνη..

Οι Άγγλοι «Ειρηνευτές) τότε δεν έμειναν μόνο στο έγκλημα της «Πράσινης Γραμμής». Φρόντισαν να συγκαλέσουν και πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στο Λονδίνο, με εκπρόσωπο των Τ/κ τον Ραούφ Ντενκτάς, ηγέτη της τρομοκρατικής ΤΜΤ, ο οποίος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τα ειδεχθή εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων!

Σημειώνεται ότι μετά την έναρξη των διακοινοτικών ταραχών τον Δεκέμβριο του 1963, και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν, ο Βρετανός υφυπουργός για Κοινοπολιτειακές Σχέσεις Ντάνκαν Σάντυς επισκέφθηκε τη Λευκωσία, όπου πέτυχε διάφορες συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και η περιπολία και επιτήρηση, από βρετανικά στρατεύματα, της λεγόμενης πράσινης γραμμής που θα εδημιουργείτο μεταξύ του ελληνοκυπριακού και του τουρκοκυπριακού τομέα της Λευκωσίας. Η συμπεριφορά, ωστόσο, των βρετανικών δυνάμεων κρίθηκε τότε  ευνοϊκή για την τουρκοκυπριακή πλευρά, πράγμα που οδήγησε την κυπριακή κυβέρνηση στο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της. Ήταν φανερό ότι με την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον ρόλο της βρετανικής «ειρηνευτικής δύναμης» από την ελληνική κυπριακή πλευρά, έπρεπε να αναζητηθεί μια άλλη διαδικασία.

Επτά συνολικά εθνοφρουροί δολοφονήθηκαν άνανδρα από τους Τούρκους στρατιώτες από την εισβολή του 1974 μέχρι σήμερα στη πράσινη γραμμή.

Ας μην ξεχνάμε και την δολοφονία των Τάσου Ισάακ και Σολωμού Σολωμού στις 11 Αυγούστου 1996 στην Πράσινη Γραμμή, στην περιοχή της Δερύνειας, νότια της Αμμοχώστου, όπου οι «απαθείς» Ειρηνευτές ένιψαν και έτριψαν τας χείρας τους…

Και το 1974 ένα ενδεικτικό παράδειγμα, όσον αφορά ρόλο Ειρηνευτών…..

*Η φώτο της προμετωπίδας τραβήχτηκε στην περιοχή της Μιάς Μηλιάς, από την οποία πρώτα πέρασαν οι Βάρβαροι. Τους κατοίκους Ε/Κυπρίους ηρωϊκούς χωρικούς, αυτού του χωριού τους κατάσφαξαν όπως και άλλους, εκδικούμενοι που υποδέχτηκαν ηρωϊκα τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές στις 20 Ιουλίου και με τσουγκράνες, φτυάρια, κυνηγετικά δίκαννα τους αποδεκάτισαν. Ο αγροτικός δρόμος, που φαίνεται, μετά από αξίωση των δόλιων Ειρηνευτών, δεν είχε ναρκοθετηθεί, για να διευκολύνονται οι ίδιοι, στις μετακινήσεις τους….Τον δρόμο λοιπόν αυτό, που ωδηγούσε προς Μεσαόρια, οι ~κύριοι~ ειρηνευτές τον παρέδωσαν στους Τούρκους εισβολείς, για να τον χρησιμοποιήσουν, για την προέλαση τους, με τα εκατοντάδες τανκς προς Μεσαορία, που ακόμη και με τις ερπύστριες τους καταπλάκωνα αμάχους και γυναικόπεδα…Και οι Ειρηνευτές με εγκληματική απάθεια παρακολουθούσαν, οι συναυτουργοί πρώτου βαθμού…Η φώτο τραβήχτηκε ίσως από τον Τούρκο αναταποκρτή Γκιουνεκσεβέρ ή το πιθανώτερο μάλλον, από το ζεύγος Τζων του BBC και την Χίλαρυ Μπίαρμαν του ABC, οι οποίοι καλά πληροφορημένοι ήταν και για τον χώρο ρίψης των πρώτων αλξιπτωτιστών και ακόμη, για τον χώρο απόβασης, αλλά και κατά την β΄ φάση και το δρομολόγιο των Τουρκικών δυνάμεων, τοποθεσίες από όπου τράβηξαν συνταρακτικό βίντεο και φώτο. Το ζεύγος θετική στάση κράτησε έναντι των ΕΚ και έψεξαν τα εγκλήματα πολέμου των βαρβάρων…..Κατά πληροφορίες οι φιλοκύπριοι Μπίαρμαν, μετά την εισβολή εγκαταστάθηκαν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου…

 Μια ακόμη προδοσία των  εγγυητών Άγγλων και των συν αυτών  C.I.A. και ειρηνευτών του ΟΗΕ από τις μύριες κατά της Κύπρου το 1974.

Οι “εγγυητές”  Άγγλοι σε συνεργασία με C.I.A. του Κίσσινκερ, ήταν αυτοί που αφειδώς έδιναν πληροφορίες και οδηγίες μέσω του παγκόσμιας εμβέλεια κατασκoπευτικού τους ραντάρ ECHELON, από τη κορυφή του Τρόοδουςστα τουρκικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, που εκατοντάδες απαγορευμένεςεμπρηστικές βόμβες ΝΑΠΑΛΜ, που τους προμήθευσαν οι Αμερικάνοι μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, σκορπούσαν στις κατοικημένες περιοχές ….Αυτοί παρέμβαλλαν παράσιτα στους παμπάλαιους ασυρμάτους του Β ΠΠ, της Ε.Φ.  με επακόλουθο οι επικοινωνίες μεταξύ ταγμάτων της Ε.Φ. να νεκρώνονται….. 

Όταν δε η μοναδική βοήθεια (21 προς 22 Ιουλίου 74) προς Κύπρο, «Επιχείρηση ΝΙΚΗ» της ηρωϊκής αποστολής αυτοκτονίας της Α ΜΚ βρισκόταν σε εξέλιξη ΑΥΤΟΙ υπέκλεψαν το απόρρητο σήμα ότι έρχονται 15 πορτοκάλια (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΡΑΤΛΑΣ) …. το οποίο αποκωδικοποίησαν …. και αμέσως αναμετάδωσαν εν είδη διεθνών ειδήσεως ότι….* «Εντός ολίγου θα προσγειωθούν Τουρκικά μεταγωγικά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας…». Παράλληλα με παρεμβολές καθυστέρησαν το σήμα ΓΕΕΦ προς δυνάμεις εθνοφρουράς αεροδρομίου ότι τα αεροπλάνα ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΑ και έγινε το γνωστό μοιραίο λάθος…. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ αεροπλάνα να θεωρηθούν τουρκικά και να βληθούν από φίλια πυρά… 

Σημειώνεται ότι:                                                                                                               Και στο αεροδρόμιο Λευκωσίας διατηρούσαν επίσης μικρή κατασκοπευτική βάση και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση της Ε.Φ. Μάλιστα κατά την αποτυχημένη προσπάθεια των Τούρκων εισβολέων να καταλάβουν το αεροδρόμιο επίγεια καθοδηγούσαν τις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες όμως τα μούτρα τους έσπασαν λόγω της ηρωϊκής αντίστασης των μαχητών Ελλήνων Κυπρίων και Ελλαδιτών αδελφών της Α΄Μ.Κ.

Σημ. Ο αντισμήναρχος Φίλιππος Κόλλιας, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο, επιβεβαιώνει ότι …στους ασυρμάτους άκουγαν πληροφορίες , πως εκείνες τις ώρες έρχονταν Τούρκοι, για να κάνουν αεραπόβαση στο αεροδρόμιο και να το καταλάβουν…           

Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια για τις προδοσίες των εντεταλμένων κυανόκρανων ειρηνευτών του ΟΗΕ στην ημικατεχόμενη από βαρβάρους Τούρκους. Η συμπεριφορά τους ανέκαθεν ήταν υπέρ των Τούρκων και του παράνομου ΤΚ καθεστώτος και αυτονόητο είναι ότι οι δόλιοι Τούρκοι πολύ καλά τους δωροδοκούν μέχρι σήμερα…

Z

Με αθέμιτα «μέσα», ύποπτες συναλλαγές, δώρα, οι Τούρκοι εξαγόραζαν πάντα την εύνοια των «Ειρηνευτών» και άσπονδων συμμάχων….                                             Τουρκάλα χορεύει «χορό της κοιλιάς», προς ψυχαγωγία και τέρψη Άγγλων «Ειρηνευτών». Προσέξτε το ύφος και τις αντιδράσεις τους, αλλά και τα όπλα τους στραμμένα όχι προς του ΤΚ εξτρεμιστές, που πρώτοι επιτέθηκαν ύπουλα και κατέσφαξαν εκατοντάδες αμάχους, αλλά προς τα φυλάκια της ΕΦ που προστάτευαν γυναικόπαιδα …Μεθυσμένοι και ζαλισμένοι …Μετά ακολουθούσαν ..άλλα προς τέρψη και ικανοποίηση….των εξαγορασμένων δολίων….                                                                                                                                                   Η φώτο τραβήχτηκε στην περιοχή Κοκκίνων κατά την διάρκεια της τουρκοανταρσίας.        

Επιμέλεια – Έρευνα από ομάδα εργασίας του συγγραφέα κ. Αντώνη Αντωνά. Όλα τα μέλη της ομάδας μας είναι πρόσφυγες από κατεχόμενη Βόρεια Ελληνική Κύπρο, που θρηνήσαν εκτός τις πατρογονικές τους εστίες και στενούς συγγενείς και φίλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ