Αρχαία Ελληνική πόλη Λαοδίκεια στην Μικρά Ασία – Της Αυτοκρατορία των Ελλήνων Σελευκιδών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμέλεια αναδημοσιεύσεων με πρόσθετα σχόλια και πληροφορίες από Aντώνη Αντωνά.

Επίκαιρο. Μια δέουσα αποστομωτική απάντηση προς βαρβάρους παραχαράκτες της ιστορίας, καταπατητές της κατεχόμενης ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Μικράς Ασίας και της επίσης κατεχόμενης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Β. Κύπρου, που θεωρού τις αρχαίες ένδοξες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ πόλεις ως … «τουρκικές».

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο». Ν.  Σαρρής

Σε ανακοίνωση του, το τουρκικό ΜΜΕ *ANADOLU προ ολίγων ημερών, ανέφερε πανηγυρικά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ πόλη Λαοδίκεια ως “ΤΟΥΡΚΙΚΗ“. Προς αποκατάσταση της αλήθειας το αντικαταστήσαμε σε GREEKEΛΛΗΝΙΚΗ.

 

ANADOLU AGENCY. @anadoluagency 

 More than 4,500 artefacts discovered during the ongoing excavations tin the ancient «GREEK» city of Laodicea which is on the UNESCO World Heritage Tentative List.

Περισσότερα από 4,500 τεχνουργήματα ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια των συνεχιζόμενων ανασκαφών στην αρχαία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» πόλη Λαοδίκεια, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο UNESCO World Heritage Tentative List.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 

Η Λαοδίκεια η εν Φρυγία (στη Φρυγία), γνωστή επίσης ως Λαοδίκεια προς τον Λύκο (Λαοδίκεια ἐπὶ τῷ Λύκῳ), ήταν αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, κτισμένη στο σημείο, που ο ποταμός Λύκος συμβάλλει με τον ποταμό Μαίανδρο. Βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων μακριά από την Ιεράπολη.. Είναι το σημερινό Εσκί Χισάρ.

Η Λαοδίκεια ιδρύθηκε στη θέση της παλαιότερης πόλης από τον Αντίοχο Β’, βασιλιά της αυτοκρατορίας των *Σελευκιδών, το 261-253 π.Χ. προς τιμήν της συζύγου του Λαοδίκης, μαζί με πολλές άλλες ομώνυμες πόλεις. 

* Η Αυτοκρατορία των Σελευκιδών (αρχαία ελληνικά: Βασιλεία τῶν Σελευκιδῶν) ήταν ένα από τα Ελληνιστικά κράτη, που προήλθαν ύστερα από την κατάτμηση της αυτοκρατορίας των κτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τους Επιγόνους. Το κράτος, που περιήλθε στον Σέλευκο τον Α΄ εκ του οποίου και έλαβε το όνομα αναπτύχθηκε τελικά σε ολόκληρη αυτοκρατορία, που περιλάμβανε την κεντρική Ανατολία,, τη Μεσοποταμία, τη Φοινίκη, την Παλαιστίνη, την Περσία, το Τουρκμενιστάν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Παμίρ και την Πενταποταμία (Παντζάμπ, Ινδία). Διήρκεσε από το 312 μέχρι και το 64 π.Χ..

Υπήρξε μία από τις πρώτες πόλεις, που εκχριστιανίσθηκαν. Προς τους χριστιανούς κατοίκους της έγραψε μία επιστολή ο Απόστολος Παύλος. Ήταν επίσης μία από τις επτά πρώτες χριστιανικές κοινότητες στη Μικρά Ασία στις οποίες στάλθηκε από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη το έργο του «Αποκάλυψη». Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους ήταν έδρα επισκόπου. WIKIPEDIA

*Σημειώστε ότι το ΜΜΕ τουρκικό ANADOLU είναι από τα παλαιότερα της Τουρκίας.
Κατά την διάρκεια του ΒΠΠ, που η Τουρκία κράτησε προδοτική στάση κατά των συμμάχων, οι τότε εκδότες του ANADOLU, εκπαιδεύθηκαν στην Ναζιστική Γερμανία, από το προπαγανδιστικό επιτελείο του Γκαίμπελ και το εγχειρίδιο του το τηρούν μέχρι σήμερα.
Ακούστε τι έγραφε τότε η τουρκική εφημερίδα ANADOLU, που ήταν φερέφωνο της φιλογερμανικής τουρκικής κυβέρνησης και των ΝΑΖΙ, όταν ήδη οι Γερμανοί άρχισαν να πνέουν τα λοίσθια…
«Σε όλο αυτό τον πόλεμο δείξαμε τη φιλία μας στους Γερμανούς και το κάναμε την στιγμή, που είχαν την μεγαλύτερη ανάγκη. Εφημ Ανατολή 7/5/1943.
Το ίδιο και η Σον Ποστάν «Παραμένουμε φίλοι της Γερμανίας μέχρι τέλος». 22/4/1944
Ο ΒΠΠ έληξε επίσημα στις 2 Σεπτ. 1945, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του Γερμανικού στρατού είχε ήδη παραδοθεί προ πολλού. Ήδη η σοβιετική αντεπίθεση άρχισε από 12 Ιουλίου-23 Αυγούστου 1943 και εν συνεχεία στις 6 Ιουνίου 1944 οι σύμμαχοι πραγματοποίησαν απόβαση στη Νορμανδία με επακόλουθο την πανωλεθρία των ΝΑΖΙ. Αναφέρονται οι ημερομηνίες για να διαπιστωθεί η θρασύτητα των τουρκικών ΜΜΕ, που στήριζαν τους Γερμανούς…
Τα ψέματα λοιπόν του ANADOLU πηγάζουν από το εγχειρίδιο του αρχιψεύτη δάσκαλου τους ΝΑΖΙ Γκαίμπελ, όπως και των υπολοίπων νεοσουλτάνωναπόγονων των τότε τούρκων φιλογερμανών συμμάχων των ναζιστών.

Kαι προσθέτω:

ΚΛΕΨΙΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ (ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ) ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
Η Τουρκία δεν έχει εθνόσημο, όπως και ιστορία, αλλά πλούσιο ποινικό μητρώο έχει….Υπάρχει ένα μισοφέγγαρο στη σημαία τους σε κόκκινο ελλειψοειδές σχήμα, που περιέχει μία ημισέληνο και ένα αστέρι….. Και ακούστε ….και αυτό κλεψίτυπο…… Το αρχαιότερο Ελληνικό νόμισμα πάνω στο οποίο υπάρχει η ημισέληνος είναι Ελληνικό νόμισμα από την Κάτω Ιταλία, που χρονολογείται στον 6ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια το βρίσκουμε σε πολλές Ελληνικές περιοχές του αρχαίου Ελληνικού κόσμου από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και την Μικρά Ασία. Την ημισέληνο τη βρίσκουμε και στην αρχαία Ελληνική αποικία του Βυζαντίου, πάνω στην οποία βρίσκεται η σημερινή Κωνσταντινούπολη.
Όταν έφτασαν οι άξεστοι και απολίτιστοι τουρκομογγόλοι στην περιοχή της Μικράς Ασίας, κυρίως οι Σελτζούκοι, “αντέγραψαν” σε πάρα πολλά πράγματα τον ανώτερο πολιτισμό των Ελλήνων και του Ελληνικού Βυζαντίου και οι οποίοι «έκλεψαν» εκτός των άλλων και την ημισέληνο και σταδιακάέγινε το έμβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αλλά βάρβαροι ήταν και βάρβαροι παρέμειναν.
Είχαν την εντύπωση ότι ….θα θεωρούντο πλέον εκπολιτισμένοι ….ΦΕΥ…..

ΤΟΥΡΚΟΙ: ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. -IYE = Κάτοχος Η Τουρκία άλλαξε το όνομα με το οποίο ήταν γνωστή διεθνώς, από Turkey σε «Türk–iye». Ας μην είμαστε αφελείς…Η μπαμπέσα γκαιμπελική Τουρκία, γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει… και αποκτά μεταφορικά πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας ξένων εδαφών. Σύμφωνα με το BBC, η αλλαγή του ονόματος της Τουρκίας σημαίνει πολλά περισσότερα από μια απλή διαφορά στην προφορά….
Ερντογάν: Αλλάζει τη διεθνή ονομασία της Τουρκίας λόγω της… γαλοπούλας …Κιχ! Ο νεοσουλτάνος και νεοθωμανός Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το νέο όνομα «αντιπροσωπεύει και εκφράζει την «κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις αξίες του τουρκικού έθνους» με τον καλύτερο τρόπο». –IYE OΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ…. Αυτά που κατέκτησαν οι βάρβαροι πρόγονοι τους …
Γιατί όμως επιθυμεί η *Τουρκία να αφήσει στην άκρη ένα όνομα που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια; Κάποιοι λένε ότι η αλλαγή στοχεύει στο να μην μπερδεύεται η χώρα με τη γαλοπούλα (η οποία στα αγγλικά είναι επίσης “turkey”), καθώς και με τον εναλλακτικό ορισμό της λέξης, που υπάρχει στα λεξικά και σημαίνει “κάτι που αποτυγχάνει εντελώς”. Στο δια ταύτα η πρόσθεση του -ΙΥΕ (Τurkiye), που σημαίνει κάτοχος, αυτή η γη είναιδική μας, είναι το προάγγελμα των νεοσουλτανικών βλέψεων του νεοθωμανού Ερντογάν και των ομοίων του. (Türkiye Cumhuriyeti,)
Οι βάρβαροι εισβολείς σε ξένα εδάφη κατέστησαν κάτοχοι και είναι καταπατητές της Ελληνικής Μικράς Ασίας, της Ελληνικής Κύπρου και ενσυνεχεία κατά τις βλέψεις τους «θα» είναι του Ελληνικού Αιγαίου και Ελληνικών νησιών, της Ελληνικής Θράκης κλπ και γενικά ότι είχε καταλάβει η βάρβαρη Οθωμανική Αυτοκρατορία …. Και να αφήσουμε τα περί … τουρκικής γαλοπούλας …. Και την Ελλάδα απατηλό όνειρο τους είναι να την ονομάσουν GREK IYE (δική τους), όπως και την Ελληνική Κύπρο KYPR-IYE ….To πάλαι ΠΟΤΕ. Οι ντροπιαστικές «δόξες» της οθωμανικής τους αυτοκρατορίας στα τάρταρα χαθήκαν, όπως και οι ίδιοι επίδοξοι ολετήρεςσήμερα θα πάθουν … ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Kαι τέλος, αν υπάρχει τέλος …

9k=

9k=

Διάσπαρτες εκατοντάδες Ελληνικές αρχαίες πόλεις της Μικράς Ασίας, τις οποίες σήμερα οι απολίτιστοι νεοθωμανοί και νεοσουλτάνοι τις θεωρούν “τουρκικές” …, ο λαός χωρίς ιστορία.


Περίπου το 1100 π.Χ. ωθούμενοι από την πίεση των Δωρικών φυλών αρκετοί Έλληνες μετανάστευσαν ανατολικά από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία για να εγκατασταθούν σε νησιά του Αρχιπελάγους και σε όλη την Μ. Ασία. Ενσυνεχεία τον 9ο έως τον 6ο αι. π.Χ. σε μια μακρά διαδοχή μεταναστεύσεων Ίωνες, Αιολείς και Δωριείς έφθασαν στην Μ. Ασίας και έκτισαν τις πόλεις τους παντού.

9k=

9k=
Kαι η αρχαία ΕΛΛΗΝΙΚΗ Σαλαμίνα της Κύπρου κατά την γελοία άποψη των κατακτητών … και αυτή τουρκική.


Η Σαλαμίνα υπήρξε πρωτεύουσα της Κύπρου για χίλια περίπου χρόνια και σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα ιδρύθηκε από τον Τεύκρο, γιο του Τελαμώνα, βασιλιά του νησιού της Σαλαμίνας και αδελφού του Αίαντα, ο οποίος κατέφθασε στην Κύπρο μαζί με άλλους Έλληνες, με το τέλος του Τρωικού πολέμου. Στην «Ελένη» του Ευριπίδη, ο Τεύκρος εξηγεί, ότι τον διέταξε ο Απόλλωνας να μην επιστρέψει στα πάτριά του εδάφη, αλλά να πάει στο νησί της Κύπρου, αφού δεν είχε καταφέρει να προλάβει την αυτοκτονία του Αίαντα, ούτε κατάφερε να εκδικηθεί το θάνατό του.

(Τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι η Σαλαμίνα κατοικείται από Αχαιούς από τον δωδέκατο αιώνα π.Χ. (Ύστερη Εποχή του Χαλκού Γ΄).                                 

Η πόλη πήρε το όνομά της από τη Σαλαμίνα της Αττικής. Στη σύγχρονη γλωσσολογία, θεωρείται πως το όνομα «Σαλαμίς» προέρχεται από τη ρίζα Σαλ- (άλας· δηλαδή αλμυρό νερό) και -άμις (δηλαδή στη μέση), έτσι Σαλαμίνα είναι (ο τόπος) εν μέσω θαλασσινού νερού.                    

Οι πρώτοι Έλληνες εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο κατά τον 14ο αιώνα π.Χ., αρχικά σε μικρούς αριθμούς ως Μυκηναίοι έμποροι και τεχνίτες. Η επίδραση τους παγκύπρια γίνεται αμέσως αισθητή και η εγκατάσταση τους συνεχίζεται και τον επόμενο αιώνα. Η μαζική εγκατάσταση τους στην μεγαλόνησο πλέον, αρχίζει περί τον ύστερο 13ο αιώνα, όταν μετά την άλωση της Τροίας στα μέσα του ίδιου αιώνα, ο Μυκηναϊκός Κόσμος άρχισε να καταρρέει και οικάτοικοι του αρχίζουν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους και να εγκαθίστανται και αυτοί οι Έλληνες πλέον μόνιμα στην Κύπρο. Η έλευση Ελλήνων συνεχίζεται και γνωρίζει πάλι ένα μέγιστο περί τα μέσα του 12ου αιώνα π.Χ.
Προς γνώση … αυτά τα ολίγα για τους βαρβάρους. Υπάρχουν και άλλα μύρια …ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ.ΤΙΠΟΤΑ! Καταπατητές είστε ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ιερών πατρογονικών εδαφών και της κατεχόμενης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μικράς Ασίας και της Β. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Κύπρου!

-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Οθωμανοί,  ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)

Το να προσπαθείς να εκπολιτίσεις την Τουρκία, δεν σημαίνει ότι επεκτείνουμε τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλά ότι εισάγουμε τη βαρβαρότητα στη Δύση.

Σατωβριάνδος, 1768-1848, Γάλλος ποιητής & πολιτικός

Α.Α.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ