Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ήθελε να γίνει Έλληνας πολίτης αλλά τον αγνόησαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αποκαλύφθηκε ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης (του PKK) που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στο Ιμραλί, κατέθεσε μήνυση κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο Οτσαλάν ήθελε να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αλλά οι ελληνικές αρχές δεν εξέτασαν το αίτημα του.

Τα ελληνικά ΜΜΕ, γράφει η τουρκική Sozcu,  έκαναν πρωτοσέλιδο, με άρθρο για τα γεγονότα που επικεντρώθηκαν στην άφιξη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του φυλακισμένου ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, στην Ελλάδα το 1998, την αίτησή του για άσυλο και τη σύλληψή του από τις τουρκικές αρχές στην Κένυα τον Φεβρουάριο. 1999. Αναφέρεται ότι έχει ασκήσει έφεση στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ήθελε να γίνει Έλληνας πολίτης

Σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα Protothema, ο Οτσαλάν, στην αίτησή του τον περασμένο μήνα μέσω των δικηγόρων του, υποστήριξε ότι οι ενέργειες εναντίον του κατά την παραμονή του στην Ελλάδα παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις ειδήσεις, ο Οτσαλάν υποστήριξε επίσης ότι η έκδοσή του παραβίαζε πολλά άρθρα αυτής της σύμβασης, ότι η αίτησή του για άσυλο στην Ελλάδα δεν εξετάστηκε και κρατήθηκε χωρίς νομική βάση και ότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αναζητήσει τα δικαιώματά του στην Ελλάδα.

Η έκθεση ανέφερε ότι το ΕΔΑΔ έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση και στον Οτσαλάν 12 εβδομάδες για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους στο δικαστήριο. 

Ενώ εκτιμάται ότι το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του το 2023, αναφέρεται ότι το αίτημα ακρόασης είναι μεταξύ των πιθανοτήτων.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ