Προς αφύπνιση μνήμης και γνώσης ιστορίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με δημοσιευθέντα άρθρα επίκαιρης ειδησεογραφίας, από Olympia.gr και  άλλες έγκυρες συνεργαζόμενες ιστοσελίδες, σήμερα αντί να δώσουμε την δική μας απάντηση, θα αφήσουμε τους προσωπικούς μας αποδέκτες αναγνώστες με τα σχόλια τους να απαντήσουν αποστομωτικά προς βαρβάρους…

Z

SHAME ON THEM …

Πρώτο άρθρο….

Θα διαμοιράσει τα έσοδα της η Τουρκία, από την ανακάλυψη …

https://www.olympia.gr › apopsi › th…

Θα διαμοιράσει τα έσοδα της η Τουρκία, από την ανακάλυψη …

https://www.olympia.gr › apopsith

Για το πιο πάνω άρθρο….                                                                                                          Μερικά ενδεικτικά σχόλια από τα δεκάδες, προσωπικών μας αποδεκτών , στους οποίους κοινοποιήσαμε τα σχετικά άρθρα. Τα καταθέτουμε αυτούσια. Φωνή λαού, οργή θεού …

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Τόσον ο Ερντογάν, όσον και ο Τατάρ παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά στα τραπέζια Ελλάδας – Κύπρου. Ήδη η δημοτικότητα του πρώτου έπεσε στο 25-30% και όσον αφορά δεύτερον μαφία πρόσφατα η αντιπολίτευση κέρδισε σχεδόν όλους τους ΤΚ Δήμους.
Ειδική οικογενειακή φυλακή θα κτίσουν για να τους χωρέσεi και αυτούς, και τους συνεργάτες τους και συγγενείς τους με το όνομα ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑΤΑΡ. Αν δε ποντάρουν και σε Ελληνοτουρκικό πόλεμο, που θα χάσουν θα είναι και criminal war …. Άντε και στον αγύριστο

Ντίνα.

03 Ιανουαρίου, 2023 20:30

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Ελληνοκυπριακή κοινότητα 854,800, Τουρκοκυπριακή κοινότητα 91.800 ή 9,8%,
Στο 9,8% λοιπόν οι νεοσουλτάνοι Ερντογάν και Τατάρ θέλουν ίσα δικαιώματα και τυχόν κέρδη από τα νέα κοιτάσματα Φ.Α. της Κύπρου.
Ο μεν *πρώτος λέει ότι αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μαρμαρά, αλλάποτέ δεν παρουσίασε το γνήσιο του πτυχίο και ούτε κανείς καθηγητής δεν τον θυμάται, οπότε μάλλον του αέρα έκανε σπουδές, αλά παζάρι τουρκικό, ο δε *δεύτερος οικονομολόγος και αυτός της δεκάρας χρησιμοποίησε τις … σπουδές του για να κατακλέβει τον κόσμο και μέχρι προ τίνος ήταν καταζητούμενος από την Αγγλική αστυνομία και ιντερπόλ … όπως και ο Τούρκος *πατέρας του ο κατηγορούμενος για σωρεία σκανδάλων …
*Ο Τατάρ εργάστηκε αρχικά ως λογιστής στην αγγλική εταιρία «PriceWaterhouse», όπου και εκεί εκδιώχθηκε λόγω κατάχρησης και στη συνέχεια (1986- 1990), εργαστηκε για την εταιρεία *«PollyPeck» του απατεώνα επιχειρηματία ΤΚ Ασίλ Ναντίρ ( Ο οποίος καταδικάσθηκε μεν σε πολυετήφυλάκιση από Αγγλικό δικαστήριο, αλλά με την μεσολάβηση της Τουρκικής κυβέρνησης μεταφέρθηκε στην Τουρκία για να εκτίσει την ποινή του. Σε δύο μέρες αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα είναι ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του Τατάρ υπό την κηδεμονία του αρχιμαφία Ερντογάν.) Η συγκεκριμένη εταιρία πρωταγωνίστησε σε υπόθεση διαφθοράς, η οποία απασχόλησε για πολλά χρόνια την αγγλική δικαιοσύνη. Κατάκλεψε δις από Άγγλους επενδυτές
* Ο πατέρας του, Ρουστέμ Τατάρ, ήταν γνωστός επιχειρηματίας και πολιτικός(Υπηρέτησε και την ΚΔ, από 1960 έως 1963 ως οικονομικό στέλεχος!!!!) με στενές σχέσεις και συνεργασία με την εθνικιστική ηγεσία των τ/κ ΤΜΤ-Γκρίζων Λύκων. Το όνομα του Ρουστέμ Τατάρ ενεπλάκη σε υποθέσεις μεγάλης διαφθοράς, που απασχόλησαν τα κυπριακά και διεθνή μέσα ενημέρωσης της περιόδου. Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο καραβοκύρη….
Η δε αναισχυντία εστί καταφρόνησις δόξης αισχρού ένεκα κέρδους.
– Αναισχυντία είναι να μη λογαριάζεις την υπόληψή σου προκειμένου να βγάλεις κέρδος.
Μ.Ρ.

03 Ιανουαρίου, 2023 20:50

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Το βρώμικο χρήμα ρέει στα ταμεία της οικογένειας Ερντογάν και Τατάρ. Αυτός είναι ο λόγος που επιθυμούν να επικαρπωθούν έσοδα από τα κοιτάσματα Κύπρου Ελλάδας…Θα υπάρξουν πολλά εκατομμύρια under the table

Μίνως

03 Ιανουαρίου, 2023 20:53

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Ο πρόεδρος του κόμματος Κιλιτσντάρογλου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μια εταιρεία ιδρύθηκε στη νήσο Μαν με ιδρυτικό κεφάλαιο μία βρετανική λίρα! Αποκάλυψε τις τραπεζικές καταστάσεις και τα αντίγραφα των τραπεζικών εμβασμάτων ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία BellwayLimited:
•Ο κουνιάδος του Ερντογάν μετέφερε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και 1,25 εκατομμύρια δολάρια.
•Ο αδελφός του Ερντογάν Μουσταφά μετέφερε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και 1,25 εκατομμύρια δολάρια.
•Ο πεθερός του Ερντογάν μετέφερε 1,25 εκατομμύρια δολάρια και 1 εκατομμύριο δολάρια.
•Ο πρώην εκτελεστικός βοηθός του Ερντογάν μετέφερε 1,25 εκατομμύρια δολάρια και 250.000 δολάρια.
•Ο γιος του Ερντογάν, Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν, μετέφερε 1,45 εκατομμύρια δολάρια και 2,3 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Κιλιτσντάρογλου κατέθεσε κοινοβουλευτική πρόταση ζητώντας τη διερεύνηση των καταθέσεων. Ωστόσο, η πλειοψηφία στην οποία κυριαρχεί το Κόμμα AKP του Ερντογάν καταψήφισε την πρόταση. Όταν ο Κιλιτσντάρογλουμιλούσε στη Βουλή για τις καταγγελίες σε βάρος του Ερντογάν, η τουρκική κρατική τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση!
Κατόπιν, οι Τούρκοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις κατηγορίεςεναντίον του Ερντογάν. Ωστόσο, όπως είναι ευρέως γνωστό, κανένας δικαστής δεν θα τολμούσε να αποφανθεί ότι ο Ερντογάν είναι ένοχος για οποιαδήποτε εγκλήματα, δεδομένου του γεγονότος ότι πολλοί δικαστές απολύονται ή φυλακίζονται επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τις επιθυμίες του Τούρκου προέδρου.
Ένα ενδεικτικό κρούσμα από τα δεκάδες σημειώθηκε ήταν όταν ο Ερντογάνκαι τέσσερις από τους υπουργούς του ενεπλάκησαν σε έρευνα για διαφθορά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Όντες αντιμέτωποι με αντιδικίες, παραιτήθηκαν και οι τέσσερις υπουργοί. Ο Ερντογάν παρενέβη στη δίκη, απέρριψε τη μήνυση και απέλυσε τους εισαγγελείς και τους αστυνομικούς, που είχαν αποκαλύψει τις διαφθορές των υπουργών του.
Οι ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του γιου του Μπιλάλ είχαν καταγραφεί, αποκαλύπτοντας τις συζητήσεις τους για το πώς να κρύψουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που είχαν λάβει μυστηριωδώς….
ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ …
Α.Α.

03 Ιανουαρίου, 2023 21:09

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Αιδως αχρειοι. Κοκκινισε και η ντροπη για εσας, κλεφτες και λωποδυτες,ιεροσυλοι μαυραγοριτες, γενοκτονοι και λεχριτες, που απο γεννησης σας ειστε κοπριτες.
Σε βοθρους παντα ζειτε και σαν γουρουνια βρωμειτε. Η μποχα σας τον κοσμοπλημυριζει και δυστυχως με τιποτα δεν ξεμυριζει.
Κερυνειωτης θυμογραφος.

03 Ιανουαρίου, 2023 23:36

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΓΕ….

03 Ιανουαρίου, 2023 23:51

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Εξαιρετικό άρθρο. Διαφωτιστικά και αποστομωτικά όλα τα σχόλια. Μπράβο σας. Συνεχίστε!
Μίνα

04 Ιανουαρίου, 2023 00:36

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Εσύ Κύπρος αθάνατη που σου μαδήσαν τανθιά διπλοί, τριπλοί βαρβάροι που τώρα πάλι έρκονται τζιείνα, που μείναν να στ΄ αφανίσουν….
Πιο κάτω απόσπασμα του Γ. Ρίτσου που τόσο λάτρεψε την Ελληνική Κύπρο Νησί πικρό, νησί γλυκό, νησί τυραγνισμένο
κάνω τον πόνο σου να πω και προσκυνώ και μένω.
Εσύ της θάλασσας ρυθμός, ολάνθιστο κλωνάρι,
πώς σου μαδήσαν τ΄άνθια σου διπλοί, τριπλοί βαρβάροι.
Τι θλιβερά που σεργιανάν τριγύρω σου τα ψάρια
κι αντίχριστοι να παίζουνε την τύχη σου στα ζάρια.
Κουράγιο, μικροκόρη μας, που μας εγίνης μάνα
Ύμνος και Θρήνος της ζωής κι ανάστασης καμπάνα.
Α.Γ.Π.

Για το 2ον άρθρο.

Τουρκία: Ενοχλούνται από τις πινακίδες «Δεν Ξεχνώ» σε ελληνικές πόλεις

Στο στόχαστρο τουρκικών ΜΜΕ πινακίδες που υπενθυμίζουν την τουρκική κατοχή του βόρειο τμήματος της Κύπρου

O εικονιζόμενος SEVKI GILMAZ δίπλα στη πινακίδα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ο οποίοςκαι μας …κατήγειλε είναι πρώην βουλευτής του Ερντογάν και στενός φίλος του Τατάρ, ο οποίος συχνά έρχεται στην Κατεχόμενη Κύπρο και δημιουργεί και προβλήματα στους μετριοπαθείς Τκ. Είναι συνεργάτης του δολοφόνου Αρικλίαρχηγού των Γκρίζων Λύκων και βαρβάρων εποίκων και είναι αρθρογράφοςκαι μέτοχος του κυβερνητικου φερεφωνου «Γενι Ακιτ»το οποίο έχει επιδοθεί σε μια πολιτική Τουρκικού Εξ-Ισλαμισμού στην Συρία και παραμεθόριες περιοχέςΤουρκίας. Πολλά από τα σχολεία έχουν ονομασθεί με τα ονόματα Τούρκων αξιωματικών που σκοτώθηκαν στις μάχες της Συρίας, και όπου η Τουρκική γλώσσα έχει γίνει η γλώσσα της δημόσιας εκπαίδευσης. Περίπου 170,000 ΤουρκοΣύριοι μαθητές φοιτούν σε αυτά τα σχολεία τα οποία έχουν ανακαινισθεί μέσω μιας καμπανιάς που ονομάζεται «Πάρε τον αδερφό σου από το χέρι». Η καμπάνια αυτή παρέχει βοήθεια και βιβλία διδασκαλίας από την Τουρκική Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση (ΙΗΗ), και η οποία είναι συνδεδεμένη με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Ο έμπιστος του Ερντογαν, SEVKI ονομασε τον Οσαμα-Μπιν-Λαντεν «εθνικοηρωα», όπως και τον Ερντογάν και ΠΡΟΣΟΧΗ έντονη δραστηριότητα έχει και στην Ελληνική Θράκη….                                                                                   Η εφημερίδα Yeni Akit παρουσιάζει τη φωτογραφία του πρώην Τούρκου βουλευτή Σεβκί Γιλμάζ, μπροστά από την πινακίδα με το «Δεν Ξεχνώ» έξω από την Καβάλα, και τα όσα υποστήριξε στα κοινωνικά δίκτυα πως οι πινακίδες αυτές «σπέρνουν τους σπόρους του μίσους στην ελληνική κοινωνία»!!!!

Τουρκική εισβολή στην Ελληνική Κύπρο 1974.                                                               Άνω των 250000 γηγενών Ελλήνω της Κύπρου εκτοπισμένοι, 6000 άμαχοι δολοφονημένοι, 1619 αγνοούμενοι, 850 όμηροι γυναίκες βάναυσα κακοποιημένες, 550 εκκλησίες λεηλατημένες. Το 38% των Κυπριακών εδαφών υπό κατοχή. Τίποτα ιερό και όσιο δεν άφησαν όρθιο. Τ Ι Π Ο Τ Α!

Και στην κατεχόμενη Ελληνική Μικρά Ασία.

Z

Ο Θάνος έγραψε,                                                                                                                                      Μα είναι τελείως φυσιολογικό να κατέχουν οι Τούρκοι δια της βίας τις αιώνιες ελληνικές πόλεις της Κύπρου. Κερύνεια, Μόρφου, Αμμόχωστος, αλλά και όλες οι άλλες ελληνικές περιοχές που κατέχουν από το 1974 οι Τούρκοι είναι δικαίως τουρκικές πλέον

Περί καταγωγής των Τούρκων – Olympia

https://www.olympia.gr › apopsi › pe…

Περί καταγωγής των Τούρκων – Olympia

https://www.olympia.gr › apopsipe

Να το ξεχάσουμε λοιπόν τουρκομογγόλοι;

Με 250.000 πρόσφυγες Ελληνες από τις πατρογονικές τους εστίες και με χιλιάδες δολοφονημένους αμάχους και στρατιώτες, βιασμένες γυναίκες, κατεστραμμένες εκκλησίες και λεηλατημένους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους… εμείς πρέπει κατά την άποψη των τουρκομογγόλων ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ..

Τι λέτε ρε.;

Ξέρετε όμως τι τους ενοχλεί;

Οταν δεν ξεχνάς όπως ακριβώς έγινε και με το 1821 έρχεται κάποια στιγμή ο καιρός ,που ξαναπαίρνεις τα εδάφη σου πίσω

Αν ξεχάσεις τότε τα παραδίδεις για πάντα στους Τουρκομογγόλουςκατακτητές….

ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

03 Ιανουαρίου, 2023 18:19

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==Ο/Η ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε…

Εύγε στους αδελφούς Έλληνες και συμπατριώτες της Κύπρου, που κατοικούνστην μητέρα Ελλάδα και παντού έχουν στήσει πινακίδες με το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…
Μετά λύπης μου σας πληροφορώ ότι στην Ελληνική Κύπρο δυστυχώς χάριν της επαναπροσέγγισης με τους …¨αδελφούςΤουρκοκυπρίους το δεν ξεχνώ ξεχάστηκε και με εντολές άνωθεν εξαφανίστηκε Το εμβληματικό συμβολικό αυτοκόλλητο του 1974, που ήταν απλωμένο σε όλη την Κύπρο και που θύμιζε προδότες και προδοσίες, πραξικόπημα, εισβολή σφαγές και κατοχή, τις τελευταίες δεκαετίες, λησμονήθηκε και καταχωνιάσθηκε
Κάποιοι σκόπιμα θέλουν ο Ελληνισμός να ξεχάσει, αλλά λαοί που δυστυχώς ξεχνούν την ιστορία τους, είναι αναγκασμένοι να υποστούν και πάλι εθνικές καταστροφές….. Το απευχόμαστε…..
Η τελευταία πινακίδα του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ με τις φώτο των αγνοουμένων μας βρισκόταν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, εκεί όπου οι χαροκαμένες μάνεςμεταξύ των οποίων και η δική μας μάνα, αναζητούσαν τα παιδιά τους. Σήμερα ένα απομεινάριο της σκουριασμένης ταμπέλλας βρίσκεται πεταμένο στα αγριόχορτα .. χορταριααμένο και λησμονημένο και αυτό, διότι αυτό επιθυμούνκάποιοι νεοκύπριοι προοδευτικοί….
Ίδε: Λήδρα Πάλας: Το οδόφραγμα των Μανάδων των Αγνοουμένων 1996-2003 της φίλης Φανούλλας Αργυρού.
Αποσπάσματα με πρόσθετα σχόλια.                                                                              Στο οδόφραγμα του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας, πλάι στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στη Λευκωσία, γράφτηκε ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της νήσου Κύπρου, επί Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Τούρκοι και οι συνοδοιπόροι τους θέλουν να την σβήσουμε από τη μνήμη μας. Όμως, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.
Μετά το 1974, ο τόπος καθιερώθηκε για διαμαρτυρίες για το Κυπριακό. 17.000 βρεθήκαμε εκεί εναντίον των «Ιδεών Γκάλι». Μητέρες Αγνοουμένων με τις φωτογραφίες των συγγενών τους εκεί. Όμως, το 1996, μετά τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στη Δερύνεια, καθιερώθηκε, αυτόβουλα, μια συστηματική, ομαδική, εβδομαδιαία διαφώτιση των ξένων για το δράμα των Αγνοουμένων μας, από μαυροφορεμένες Μητέρες με τη συμπαράσταση προσφυγικών σωματείων. Κάθε μέρα και ειδικά το Σαββατοκύριακο, οι Μητέρες εκεί. Με τις φωτογραφίες των παιδιών, συζύγων, αδελφών τους. Διαφωτίζοντας τους συμπατριώτες μας και τους ξένους, τουρίστες, που έφθαναν εκεί με λεωφορεία για να περάσουν στα κατεχόμενα, για τις πραγματικότητες του Κυπριακού. Για τους βιασμούς, για τους 1619 αγνοουμένους, τη συνεχιζόμενη εισβολή και κατοχή. Τις κλεμμένες μας περιουσίες. Που δεν γνώριζαν οι άνθρωποι. Διένεμαν διαφωτιστικά φυλλάδια σε διάφορες γλώσσες με το πραγματικό ιστορικό του Κυπριακού…
Τέτοια ήταν η αποτελεσματικότητα της ζωντανής διαφώτισης που έκαναν κάθε Σαββατοκύριακο οι Μητέρες των αγνοουμένων, που ο Ραούφ Ντενκτάς είχε ομολογήσει ότι τους στοίχιζε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λίρες που τελικά υπολογίζονταν σε εκατομμύρια. Ζητούσε την απομάκρυνσή τους. Εφόσον πολλοί ξένοι όταν ενημερώνονταν, έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο με της Μανάδες, συγκινημένοι αρνούνταν να προχωρήσουν προς τα κλεμμένα μας.
Συνέχεια…
Α.Α.

03 Ιανουαρίου, 2023 18:34

Z

Ο/Η ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε…

Οι μαυροφορεμένες Μάνες των Αγνοουμένων έκαναν όσα δεν έκαναν κυπριακές κυβερνήσεις, με ανύπαρκτη διαφώτιση εντός και εκτός της Κύπρου για το δράμα της πατρίδας μας. Ξένοι δημοσιογράφοι απ’ όλον τον κόσμο κατέφθαναν για να καλύψουν τις δραστηριότητες των μαυροφορεμένωνΜητέρων, ξένοι βουλευτές, λόγω ακριβώς της αποτελεσματικότητάς των. Της γυμνής προβολής των τουρκικών εγκλημάτων. Απ’ όλη την Ελλάδα, τη Βόρεια Ήπειρο, έρχονταν να τους συμπαρασταθούν με κοινές εκδηλώσεις…
Ένα χρόνο πριν από το δημοψήφισμα για το απαρτχάιντ βρετανο-τουρκικό «Σχέδιο Ανάν/Χάνει», στις 23 Απριλίου 2003 ο κατοχικός ηγέτης ΡαούφΝτενκτάς αποφάσισε μονομερώς και άνοιξε το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία, που τόσο τους ενοχλούσε ψυχικά και πρωτίστως οικονομικά! Για να ακολουθήσουν ανοίγματα και σε άλλα οδοφράγματα προς όφελος των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Δυστυχώς, δίχως καμία άμεση και δραστική αντίσταση από την τότε κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Για να ανοίξουνκαι άλλα αμέσως μετά και κατά τη θητεία άλλων Προέδρων διαχρονικά…
Το 2003, όμως, ήλθε και το κτύπημα των μαυροφορεμένων Μητέρων. Τις απέκλεισαν από το οδόφραγμα και ξήλωσαν και τις πινακίδες τους. ΄Οπως ακριβώς ήθελε ο Ραούφ Ντενκτάς. Ενοχλούσε η παρουσία τους τόσο τους Τούρκους όσο και άλλους, περιλαμβανομένων και δικών μας, γιατί απέρριπταν και τη ΔΔΟ βλέπετε. (Όπως ενοχλούσε κάποτε και μια πολύμηνηεπιτυχής διαμαρτυρία ομογενών στο Λονδίνο έξω από την τουρκική πρεσβεία, μέχρι που μπήκαν θεοί και δαίμονες και την σταμάτησαν και εκείνη)».
Και ξεκίνησαν να τρέχουν έκτοτε οι Ελληνοκύπριοι να δείχνουν το διαβατήριο και την ταυτότητά τους στις κατοχικές «αρχές» για να… ψωνίζουν από τους Τούρκους, να παίζουν σαν τρελοί στα καζίνα των κατεχομένων με διανυχτερεύσεις. Ανώνυμοι και ΕΠΩΝΥΜΟΙ, τους γνωρίζουν οι φρουροί…
Έτσι φθάσαμε «αισίως» πλέον ξανά τα τελευταία χρόνια σε μια νέα αλαζονικήεπιστροφή των Κυπρίων προς τα κατεχόμενα για ντόλτσε βίτα, με το διαβατήριο στο χέρι! Ξανά με το νέο άνοιγμα των οδοφραγμάτων (είχαν κλείσει λόγω κορωνοϊού) για να κεραστούν λουκουμάδες και Turkish delightνα τους καλωσορίσουν οι Τουρκοκύπριοι με… κόκκινο χαλί, αφού τα αργύρια τους θα τους άφηναν! Τι αίσχος, τι ντροπή. Τι ταπείνωση του Ελληνισμού…;

Α.Α.
Αδελφός εθνομάρτυρα, που θρήνησε στενούς φίλους και συγγενείς από την κατεχόμενη Αγία Μεσαορία, γη Αγίων και ηρώων. Εγώ Δ Ε Ν Ξ Ε Χ Ν Ω!

03 Ιανουαρίου, 2023 18:35

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Το άρθρο του φίλτατου Άριστου Μιχαηλίδη στον «Φιλελεύθερο», στις 6.6.2021, με τίτλο «Τα οδοφράγματα, τα χαμόγελα και η ‘‘βίαιη, αυταρχική και αντιδημοκρατική απομόνωση’’» καταγράφει την ακατονόμαστη συμπεριφορά δικών μας. Έγραψε μεταξύ άλλων:
«Διάβαζα τα συγκινητικά κείμενα των «οπαδών» των οδοφραγμάτων και με έπιασε απόγνωση. Δεν έχουμε σωτηρία. Τόση αλλοτρίωση μόνο σε λαούςπου εξαφανίστηκαν εντοπίζεται στην Ιστορία. Μια από τις αρχηγούς έγραφε πως περπάτησε παντού και τους υποδέχονταν «με πλατύ φιλικό χαμόγελο και ευχές καλωσορίσματος». Λες κι ακόμα προσπαθούν να πείσουν τους άλλους -έπεισαν τους εαυτούς τους από καιρό– ότι στην άλλη πλευρά δεν είναι τίποτα τέρατα, είναι άνθρωποι που χαμογελούν… «Ποτέ πια να μη ζήσουμε τέτοια βίαιη, αυταρχική και αντιδημοκρατική απομόνωση». Κάπως έτσι τα έλεγαν όλοι. Η βίαιη, αυταρχική και αντιδημοκρατική απομόνωση δεν πιστεύουν ότι υπάρχει επειδή υπάρχει κατοχή. Ούτε που περνά από το μυαλό τους. Είναι ο Αναστασιάδης που την επέβαλε; Τον νόμιμο Πρόεδρο, όχι τους παράνομουςτου κατοχικού καθεστώτος. Όχι τους δικτάτορες της Τουρκίας και τον στρατό τους…;
Ιδού, λοιπόν, τα αποτελέσματα όλων αυτών των θεατρινισμών και των επιπόλαιων πολιτικών. Τα περιγράφει ο Τσαβούσογλου με επιστολή στα πέντεμόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ζητά να αναγνωριστεί «ίσο διεθνές καθεστώς» Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και μετά που θα αναγνωριστεί να συζητηθούν οι μελλοντικές σχέσεις των «δυο ανεξαρτήτων κρατών» σε θέματα περιουσιακού, ασφάλειας, συνοριακών διευθετήσεων καθώς και τις σχέσεις με την ΕΕ «και λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες στο νησί». Αυτές είναι οι πραγματικότητες. Η ομαλότητα των οδοφραγμάτων. Η αποδοχή και η συνεργασία των δυο κρατιδίων. Κι αντί να είναι κατηγορούμενοι αυτοί που μας έφεραν σε αυτά τα αποτελέσματα, εμφανίζονται και κατήγοροι. Μιλούν για επανένωση και εμπράκτως παίζουνστους ρυθμούς της Άγκυρας και δημιουργούν πραγματικότητες διαχωρισμού και δυο κρατών. Αντί να απολογούνται, ζητούν και τα ρέστα. Θράσος, αφέλεια, ασυνειδησία. Όλα μαζί απλωμένα σε κόκκινο τουρκικό χαλί».
Σήμερα, πόσοι θυμούνται άραγε την προσφορά των μαυροφορεμένωνΜανάδων; Των ηρωίδων Ελληνίδων Μητέρων της Αντίστασης του 1974; Εκείνων που μαρτύρησαν με εν ψυχρώ δολοφονίες, βαρβαρότητες των Τούρκων κατακτητών και ως εκ θαύματος έζησαν για να συνεχίσουν να ξεσκεπάζουν τα εγκλήματα του κατακτητή της μισής μας πατρίδας; Για να περπατήσουμε ελεύθεροι ξανά στα κατεχόμενά μας εδάφη. Όσοι δεν γονατίζουμε στον Αττίλα με διαβατήριο…
Και εγώ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Μ.Ρ. Από κατεχόμενη Κερύνεια.

03 Ιανουαρίου, 2023 18:39

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Ένα συγκλονιστικό πόνημα του φίλου Α. Αντωνά, που διατηρώ πάντα στο αρχείο μου, για να μην Ξεχνώ. Απόσπασμα με κεφαλαία.

ΜΕ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ,/ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ./ ΑΚΟΥΜΠΙΣΜΕΝΕΣ ΞΑΓΡΥΠΝΕΣ,/ ΟΙ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΜΑΝΕΣ,/ ΣΤΗ ΚΑΓΚΕΛΕΝΙΑ ΕΞΩ ΠΟΡΤΑ,/ ΜΕΣ΄ΤΑ ΛΙΟΠΥΡΙΑ, ΤΗΝ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ…./ ΣΚΟΥΡΙΑΣΕ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ, ΛΥΓΙΣΕ Η ΠΟΡΤΑ,/ ΤΟ ΣΚΟΥΡΙΑΣΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ,/ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΕΛΥΓΙΣΕ,/ ΚΥΡΤΩΣΑΝ ΟΙ ΜΑΡΑΖΩΜΕΝΕΣ ΜΑΝΕΣ,/ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΣΠΛΑΧΝΩΝ ΤΟΥΣ./ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ,/ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ,/ ΚΑΙ ΑΝ ΓΟΝΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ,/ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΙΚΕΣΙΑ,/ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ./ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΣΕΚΤΑ,/ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ,/ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΙΩΝΙΑ, ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ,/ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, Ν΄ΑΝΑΠΑΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ,/ ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΠΙΚΡΑ, ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ,/ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΖΟΥΝ, ΓΥΡΩ, ΟΛΟΓΥΡΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΝ/ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΡΙΖΩΜΈΝΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ,/ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΥΡΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ,/ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΤΩ ΒΡΟΝΤΟΦΏΝΑΖΑΝ,/ ΚΑΙ ΗΡΩΙΚΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΞΑΝΑ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΝ,/ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ./ ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗ ΓΗ;/ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΑΝΕΒΕΙΤΕ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΑΣ/ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΏΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ,/ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ,/ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ,/ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ,/ ΝΑ ΣΜΙΞΟΥΝ ΞΑΝΑ, Ν΄ΑΝΑΠΑΥΘΟΥΝ/ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΜΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ./ ΠΥΡΡΕΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΜΕ ΛΥΠΗ,/ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΑΓΙΟΧΩΜΑΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ,/ ΧΕΙΜΑΡΡΟΙ ΘΕ ΝΑ ΓΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,/ ΣΤΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΘΕ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ,/ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ./ ΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ Ο ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ ΘΕΟΣ,/ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ ΦΥΓΑΝ,/ ΝΑ ΑΠΟΤΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΤΗΝ ΑΝΕΙΠΩΤΗ/ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΜΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΝ …
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΜΕΝΕΣ ΜΑΝΕΣ, ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ…

Π.Β. Συγγραφέας – Ποιήτρια Μικρασιάτισσα.

03 Ιανουαρίου, 2023 18:45

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Κύπρος MHN ΞΕΧΝΑΣ….

Λαογραφικά.
Την Κύπρο τη εσκλάβωσαν/ το όμορφο νησί μας,/ Την Κύπρο μας τη ρήμαξαν,/ οι άσπονδοι εχθροί μας./ Μας πήρανε τα σπίτια μας,/ κουρσέψανε τη γη μας,/ οι Τούρκοι οι κατακτητές,/ μας πήραν το νησί μας./ Βεβήλωσαν τα ιερά,/ κρεμνίσαν τα σχολεία ,/ σκορπίσανε τον πανικό,/ την πίκρα στην καρδιάμας./ Κύπρος μου κι’ αν σε σκλάβωσαν,/ παντοτινά δε χάθεις,/ μην την φοβάσαι την σκλαβιά,/ σύντομα θα’ ρθει λευτεριά!

Ριζοκάρπασο
Χωριό μου Ριζοκάρπασον,/ με τους ενγκλωβισμένους,/ θα σε έχω πάντα στην καρδιά/ μέσα μου ριζομένο./ Θέλω να’ρθω μα δεν μπορώ,/ μου φράζουνε το δρόμο,/ οι Τούρκοι οι κατακτητές/ μου προκαλούν τον τρόμο./ Θεέ μου, δώσε μου φτερά,/ ψηλά για να πετάξω,/ να πάω στον Απόστολο/ λαμπάδα για ν’ ανάψω./ Θάρθει η μέρα, θα’ ρθει η ώρα,/ θάρθει η μεγάλη η στιγμή,/ που τ’ άσπρο περιστέρι θα πετάξει,/ και το χωριό μου θα ελευθερωθεί ….

Μου κάψαν την πατρίδα μου,/ κουρσέψανε τη Γη μου,/ μα αν το κορμί λαβώθηκε/ ακούστε την κραυγή μου:/ Πώς στ’ αλήθεια το βαστάτε/ που με τούρκικη σημαία/ τύλιξαν τ’ αγάλματά σας/ και καρφώσαν την καρδιά σας!/ Πώς κοιμάστε, πώς ξυπνάτε,/ σκλαβωμένοι πώς βαστάτε;/ Ξυπνάτε, αδέλφια, τι ο καιρός/ πικρά μας σημαδεύει./ Λύκοι στου χρόνου τη στροφή/ μας στήνουνε καρτέρι
ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΝΑΤΕ, ΠΩΣ ΒΑΣΤΑΤΕ ΚΑΙ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ; Γ.Μ.

03 Ιανουαρίου, 2023 19:18

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==Ο/Η Ανώνυμος είπε…

OXI, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ.
ΟΧΙ, ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΙΣΤΙΑ. ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΕΥΕ ΚΑΙ Κ@ΛΟ ΦΥΛΑΓΕ … ΕΙΣΤΕ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ. ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ … ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΩΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΤΕ. ΤΟΥΡΚΟ ΠΛΥΝΕΙΣ, ΤΟΥΡΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΘΕ ΝΑ ΒΡΩΜΙΖΕΙ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΛΑΕ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΚΑΙ Η ΚΔ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΔΩΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…. ΑΝΤΕ ΙΔΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ….
ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΝΑ ΠΙΗΤΕ ΞΥΔΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΩΝΕΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ…
Κ.Κ.

03 Ιανουαρίου, 2023 19:38

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ…
ΕΥΓΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ…
Ρωμιοί είναι αυτοί, ανάθεμά τους! Αν δεν μας τύχαιναν στη στράτα μας, θα ’χεφάει τώρα η Τουρκιά τον κόσμο!
Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας
(ο πασάς στο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»)
Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο.
Νεοκλής Σαρρής, 1940-2011, Έλληνας καθηγητής Παντείου
Μαρτίνος Λούθηρος Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής
Για τους Ρωμιούς της Πόλης οι Τούρκοι ήτανε ένα πράγμα ακαθόριστοένα πράγμα σα να λέμε… χολέρα, πλημμύρα, σεισμός… ένα τέτοιο πράγμα, οι Τούρκοι γενικά.
Μαρία Ιορδανίδου, 1897-1989, Η συγγραφέας της «Λωξάντρας»
Υπό την τυραννίαν του Οθωμανικού δεσποτισμού… κανένας, οποιασδήποτε τάξεως και θρησκείας, δεν είναι σίγουρος μήτε δια την ζωήν του, μήτε δια την τιμήν του, μήτε δια τα υποστατικά του.
Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς
«Επαναστατική Προκήρυξις»
Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης.
Τσάρος Νικόλαος Α’, 1796-1855, Ρώσος ηγεμόνας
(σε συνομιλία του το 1844 με τον Δούκα Ουέλλιγκτον)
Και … Δώσανε θάρρος στον Αλή και έβγαλε ο κ@λος του μαλλί.
Τουρκοι δεν ξεχνω/ θα εκδικηθω
για το χαμενο αιμα/ το καθε μου χωριο./ στην πρωτη αφορμη/ εγω θα ειμαι κει/ με οπλο με μαχαιρι/ με πυρκαγια ψυχη./ κι αν τυχει και χαθω/ στη μαχησκοτωθω/ στον ταφο μου να? Γραψετε/ τουρκια δεν ξεχνω!

ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ.
Μίνα

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== 

03 Ιανουαρίου, 2023 21:48

wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Μόλις  διάβασα τα συντριπτικά σχόλια και ΧΙΛΙΑ ΕΥΓΕ!!! το…αναπόφευκτοκακό για την άθλια
τουρκία είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ο Θεός, γιατί Εκείνος θα οικονομήσει την
Απελευθέρωση της Κύπρου και της Κωνσταντινούπολής μας!
Θα διαμελιστούν και θα συντριβούν, όπως έχει προφητεύσει ο Άγιος
Παΐσιος η τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη…
Σύντομα το τέλος τους και σύντομα η Απελευθέρωση της Κύπρου μας και
της Κωνσταντινούπολής μας συν Θεώ! ο σύγχρονος μεγάλος Άγιος γέροντας
Εφραίμ της Αριζόνας, είχε πει σε πνευματικό του παιδί, λίγο πριν την
κοίμησή του το 2019 “Θα κοιμηθώ λίγο πριν τα γεγονότα για την Πόλη και
δεν θα προλάβω την Πόλη”.
Ανεξαρτήτως των όποιων πρόσκαιρων εθνικών δυσκολιών μας, ο διαμελισμός
και η ολοσχερής συντριβή των εχθρών, είναι βέβαιη
Καλή συνέχεια σε όλους και πάλι καλή και ευλογημένη χρονιά!
Σοφία

Και τέλος, αν υπάρχει τέλος, ιδού το απύθμενο θράσος…

Να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πινακίδας, που απεικονίζει την αιματοβαμμένη Κύπρο και φέρει το μήνυμα “Δεν ξεχνώ”, στα ελληνικά και τα τουρκικά…ζήτησε και ο νέος γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί, από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, στη διάρκεια εθιμοτυπικής τότε επίσκεψής του στο Δημαρχείο.                                                                   Για το θέμα ενημέρωσε η κ. Τσανάκα, το δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι ο κ. Ακιντζί την παρακάλεσε να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πινακίδας καθώς, όπως ισχυρίστηκε, οι Τούρκοι επισκέπτες -κυρίως από την Κωνσταντινούπολη- “νιώθουν στενάχωρα” αντικρίζοντάς την κατά την είσοδό τους στην πόλη. Η δήμαρχος Καβάλας, όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, απάντησε στον ξένο διπλωμάτη ότι η ταμπέλα αυτή αναφέρεται σε ένα θλιβερό ιστορικό γεγονός και ότι οι Κύπριοι είναι αδέλφια των Ελλήνων και υποστηρίζουν πάντα κάθε δίκαιο αίτημά τους. Επίσης, τού τόνισε, ότι όλοι όσοι επισκέπτονται την Καβάλα πρέπει να γίνονται κοινωνοί αυτού του ιστορικού γεγονότος και ότι ένας λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον.                                                    Η συγκεκριμένη πινακίδα βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του Δήμου Καβάλας και τοποθετήθηκε εκεί πριν από χρόνια από τον Σύλλογο Κυπρίων Καβάλας-Δράμας, με τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας. Ανάλογες ταμπέλες υπήρχαν μέχρι πρόσφατα στο επιβατικό λιμάνι “Απόστολος Παύλος” και στη δυτική είσοδο της πόλης. Οι δυο τελευταίες, όμως, απομακρύνθηκαν, λόγω φθοράς και δεν αντικαταστάθηκαν. Η ταμπέλα, στην ανατολική είσοδο της πόλης, κατά το παρελθόν είχε υποστεί πολλούς βανδαλισμούς και καταστροφές από γνωστούς – αγνώστους και όταν αποκαταστάθηκε, περιφράχθηκε.

Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Επιμέλεια αναδημοσίευσης σχολίων από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Αντώνιου Αντωνά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ