Η άλλη άποψη για την ταφή του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αύριο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Β! Πολλά διαμειφθήκανε περί το αν η αυριανή τελετή θα λάβει ή δεν θα λάβει χώρα με τιμές αρχηγού κράτους, από τον κόσμο. Ο Μητσοτάκης φέρεται ειπών πως με την απόφασή του να ταφεί ως ιδιώτης, απόφυγε μιά νέα εμφύλια ταραχή, λες και ο εμφύλιος…υποβόσκει.

Η σημερινή διαμάχη μεταξύ αντιεξουσιαστών και Πολιτείας, είναι θέμα διαφωνίας ως προς την διαχείρηση της εξουσίας, και μέχρι εκεί.

Συνεπώς η μερική απονομή τιμών, που προτιμήθηκε ως μεσοβέζικη λύση, δεν αλλάζει την Ιστορία. Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ανέβηκε στο θρόνο συνταγματικά, και έφυγε ίσως «τη αιτήσει του» αντισυνταγματικά. Υπήρξε αρχηγός κράτους, ενός κράτους που απένειμε εξόδιες τιμές ως αρχηγού κράτους «τιμής ένεκεν» σε προσωπικότητες, που όμως δεν υπήρξαν ποτέ αρχηγοί του.

Τέλος πρέπει να ξανά ειπωθεί πως, στις Δημοκρατίες, οι λαοί αποφασίζουν για να αλλάζουν το πολίτευμά τους, και όχι την Ιστορία τους. Ως εκ των πιό πάνω το τί το πρέπον ….στη συνείδηση του καθενός. Όποια κι αν είναι, και όλοι έχουν δίκαιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ