Κατέρρευσε σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση το κατηγορητήριο κατά του Λευτέρη Κρέτσου για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αθώωση του Λευτέρη Κρέτσου, υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των μελών της Επιτροπής για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Ο Λευτέρης Κρέτσος και τα υπόλοιπα κατηγορούμενα μέλη της Επιτροπής, κατηγορούνταν ότι προχώρησαν σε ενέργειες ή παραλείψεις «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη», για να λάβει τηλεοπτική άδεια.

Όπως τόνισε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας από την πλευρά του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα υπήρχαν «επαρκή οικονομικά μέσα» για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς έκρινε ότι η εταιρία θα μπορούσε να εξασφαλίσει δάνειο. Παράλληλα ανέφερε ότι έγινε και έλεγχος για την προέλευση των οικονομικών μέσων και προσκομίστηκαν δικαιολογητικά από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών.

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία είχαν καταθέσει το 2016 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου τρεις βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος κατέθεσε και ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Αν και το 2016 η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο, αιφνιδίως ανασύρθηκε το 2019.

avgi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ