Αθώος και με τη βούλα του δικαστηρίου ο Κρετσος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και με τη βούλα του δικαστηρίου κατέρρευσε σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λευτέρη Κρέτσου σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και δήθεν ευνοϊκής μεταχείρισης του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε τον πρώην υφυπουργό, τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού και τον επιχειρηματία ομόφωνα αθώους. Είναι μια πανηγυρική δικαίωση για τον Λευτέρη Κρέτσο και τα μέλη της Επιτροπής που επί έξι σχεδόν χρόνια λοιδορήθηκαν από την ΝΔ και υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και από ΜΜΕ, μόνο και μόνο επειδή για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης έβαλαν τους καναλάρχες να πληρώσουν.

Ειδικότερα το Δικαστήριο συντασσόμενο πλήρως με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας έκρινε ως αθώους τον Λευτέρη Κρέτσο και τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας στην πράξη αυτή, που κατηγορούνταν κατά περίπτωση.

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη το 2016 από βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι είχαν καταθέσει ότι μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, συντασσόμενοι πλήρως με τα συμφέροντα των καναλαρχών. Κάτι που οι καναλάρχες το ξεπλήρωσαν στη συνέχεια με τη συντριπτική και πρωτοφανή στήριξη που παρέχουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ακόμη και στην πρωτοφανή κατάλυση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας που βιώνουμε.

Νωρίτερα στην εισήγησή της η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του Λευτέρη Κρέτσου αλλά και των μελών της Επιτροπής, επικαλούμενη μεταξύ άλλων πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε με εντολή της Εισαγγελίας. Ο πραγματογνώμονας είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως από την πλευρά του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα υπήρχαν «επαρκή οικονομικά μέσα» για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς έκρινε ότι η εταιρία θα μπορούσε να εξασφαλίσει δάνειο. Επισης, όπως τόνισε η εισαγγελέας τα μέλη της Επιτροπής για το διαγωνισμό με τη συνδρομή της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών Grand and Thorton έκαναν έλεγχο και ζήτησαν πρόσθετα οικονομικά στοιχεία τα οποία ελέγχθηκαν και από την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών. Όπως είπε η εισαγγελέας «πράγματι έλαβε χώρα ο έλεγχος της προέλευσης των οικονομικών μέσων» ενώ παράλληλα «προσκομίστηκαν και τα πρόσθετα δικαιολογητικά».

«Η Επιτροπή λοιπόν δεν βεβαίωσε κανένα ψευδές περιστατικό» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ όπως ανέφερε κατά την κρίση της «δεν συντρέχει ο απαραίτητος δόλος». Για τους λόγους αυτούς η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να κριθούν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι.

documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ